Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 129
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 530
Birdie, ти пак извърташ нещата за България. Ваксини не се слагат само в Бг, вредите и страничните реакции не се наблюдават само в Бг. На теб просто много ти е изгодно да отклоняваш темата към жалката действителност в Бг. В щатите или Европа като са толкова по-напред, да не би да няма странични реакции?! Дори, тук в Бг много късно се заговори за вредата от ваксините, хората от години ги говорят тия работи.

Надявам се, че знаеш за изследванията, правещи връзка между "Idiopathic thrombocytopenic purpura" (дори не знам какво е това, чета от англ.) и MMR? Ще коментираш ли? И колко други изследвания са правени, включитено за ваксината срещу рота вирус Rotashield и т.н., и въпреки резултатите разни умни глави заключават, че няма проблем да се правят съответните ваксини.

# 1 531
Не е чак така. Не бива да се абсолютизира.
Освен това за Европа говоря, а не за САЩ. Simple Smile

# 1 532
А какви доказателства съществуват за обратното - за липсата на  връзка между детския диабет и ваксината?  /освен голото твърдение изказано тук/ Както се казва "чиста случайност" то е толкова доказано колкото и наличието на връзка. Само че аз по неволя познавам доста деца с диабет и при 90% от тях липсва генетична обремененост. Явно до втората-третата година за яли чипсове, кока коли и всякакви вреднотии та да се сдобият с привилегията "диабет" за цял живот. Или всеки ден са били стресирани /тогава със сигурност всички деца в домовете ще имат диабет, защото най-големия стрес за едно дете е да няма майка/. Хайде стига!  

# 1 533
Birdie, ти пак извърташ нещата за България. Ваксини не се слагат само в Бг, вредите и страничните реакции не се наблюдават само в Бг. На теб просто много ти е изгодно да отклоняваш темата към жалката действителност в Бг. В щатите или Европа като са толкова по-напред, да не би да няма странични реакции?! Дори, тук в Бг много късно се заговори за вредата от ваксините, хората от години ги говорят тия работи.

Надявам се, че знаеш за изследванията, правещи връзка между "Idiopathic thrombocytopenic purpura" (дори не знам какво е това, чета от англ.) и MMR? Ще коментираш ли?
Просто в Бг поради редица обстоятелства нещата са зле.
Грешните практики не могат да прехвърлят "вини" на ваксините.
Откакто в Бг се ползва "Пентаксим" не намаляха ли драстично проблемите?

Има странични ефекти и "странични ефекти".

# 1 534
А какви доказателства съществуват за обратното - за липсата на  връзка между детския диабет и ваксината? 
Липсата на зависимост/връзка между широкото разпространение на МПР и непропорционално ниското към това честота на детски диабет, както и факта че има страни с много високо покритие с ММР и много нисък процент на детски диабет.
Както разбира се и тонове данни от десетилетия проучвания.

# 1 535
Просто в Бг поради редица обстоятелства нещата са зле.
Грешните практики не могат да прехвърлят "вини" на ваксините.

Ами, там е работата - след време ще излезне нещо и за Пентаксим и ще я сменят с нова. После новата и т.н. Да, ама това са ваксини, а не автомобили с нови, подобрени двигатели например.
Нищо не каза за ITP-то.

# 1 536
100% сигурност няма в нищо.
Засега е 95%. Трябва да се примирите с този факт. Важи за всичко в този живот.
Винаги се оценява полза/вреда. Така се и гледа на тези неща.
А ползата от толкова десетилетия приложение на ваксините е без капка съмнение.

Какви данни имате за връзката на пурпурата с ваксините? слухове? не се "брои".
Данни и механизъм на проблема предложете. Ако имате тези данни, никой няма да Ви оспори.
Но такива данни няма, просто.

# 1 537
  • София

Виж, наблюденията, които имам, са само за моите две деца. На голямото сложих ДТК по здравната каса и имахме "стандартните" оплаквания, като след третия прием заради висока температура викахме Бърза помощ.
На второто ми дете, заради проблемите с българската ваксина, купихме Пентаксим, уж по-добра и пречистена /каквото и да значи това/. И пак температури, оток /след третия прием огромен/ и бонус - атопичен дерматит. Това вече преля чашата - хем пари давам, хем детето ми страда. Така, че в нашия случай Пентаксима се оказа по-голямо дърво!

# 1 538
Там е работата, че явно ползите са по-малко от рисковете.
Сега вече си ми ясен, че говориш наизуст само. Данните са в "Archives of Desease of Children" 2001; 84:227-229 (March), Miller, E, et al.

# 1 539
Аз оценката полза/вреда я виждам така:спасих детето си от "смъртоносната" заушка, морбили и рубеола и го обзаведох /пък било то и чисто съвпадение/ с един не толкова страшен диабет /то с него си се живее, какъв е проблема?/ Има ли статистика колко деца са се разболявали от диабет преди въвеждането на масовото ваксиниране и колко се разболяват сега? Къде може да се потърсят "тоновете данни" от проучванията за липсата на връзкана максините с диабета
А за едно си прав - диабета е доста сложно нещо, от него не се умира /или поне не бързо/ и си дълго един сигурен клиент на една голяма търговска индустрия.

# 1 540
Там е работата, че явно ползите са по-малко от рисковете.
Сега вече си ми ясен, че говориш наизуст само. Данните са в "Archives of Desease of Children" 2001; 84:227-229 (March), Miller, E, et al.
Внимавайте какъв език ползвате. Хамалските изрази си ги запазете за домашна употреба.
Това,което предлагате е известно отдавна, но не е прието да се тълкува като ограничителен фактор. Нито като рисков фактор за ограничение ползването на ваксината.
Освен това е с ниска честота- "The absolute risk within six weeks of immunisation was 1 in 22 300 doses", като изследванията са проведени по болнични записи.
Освен това става въпрос за бенигнена пурпура, а не за автоимунна тромбоцитопенична пурпура, както манипулативно "подсказвате".

Ето тук повече:
http://bmb.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/69/1/143
http://www.vaccinationnews.com/Literature_Searches/mmr_and_throm … penic_purpura.htm

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 15:09 от Birdie

# 1 541
Никой не би искал да си "размножава" диабет в детското население умишлено. Следователно, дори и най-малкото подозрение да имаше, МПР отдавна да бе спряна.
И докато в Бг всичко се купува и продава, може ли да се подкупи Немското правителство, или Датското, или Финландското, че да правят умишлено на децата си вредни ваксини? Не, разбира се. Преувеличавате "конспирациите". Хората в тези (а и други страни) са не по-малко загрижени за децата си, отколкото мислите. А и това са много богати и мощни страни, които могат да "коленичат" всяка фирма. Добавете и ролята на Европейската комисия...
Не забравяйте че редица страни имат потенциала сами да си правят цялата гама от ваксини и НЕ зависят от никого. Факта че не правят в момента, не значи че не могат технологично. Този факт ги прави абсолютно независими да определят политика, каквато желаят.

Така че с тази тема не бива да се спекулира.

Всички сме наясно, че комисиите, които одобряват ваксините и състоящи се от около 15-тина - 20 души, повечето от които притежават акции във фармацевтичните компании, произвеждащи ваксините. Други са официално назначени като консултанти в същите компании и получават пари за това. Има немалко известни случаи на разследвани членове на комисии, одобрили ваксини, които ваксини след това са спрени поради една или друга причина. Нарича се конфликт на интереси и едва ли би трябвало да ти е странно.

Известни са случаите със спряната ваксина срещу рота вирус и обвинените членове на комисията към FDA - Vaccines and Related Biological Products Advisory Commitee, както и Advisory Commitee on Immunizations Practicies към CDC (Center of Desease Control).

Paul Offit, MD, is Chief, Section of Infectious Diseases and the Henle Professor of Immunologic and Infectious Diseases at The Children's Hospital of Philadelphia.  He is a HOLDER OF A ROTAVIRUS VACCINE PATENT who was part of the team who mandated rotavirus vaccine - you remember that dangerous vaccine that was taken off the market AFTER it had damaged children, NOT before even though they had the information it was dangerous. Още.

# 1 542
Хахах, хамалски изрази?! Кое му е хамалското на това, ЧЕ СИ МИ ЯСЕН?! И ти внимавай - да не съм ти ученичка?!

# 1 543
Освен това е с ниска честота- "The absolute risk within six weeks of immunisation was 1 in 22 300 doses", като изследванията са проведени по болнични записи.

Ами ако детето ти е едно от тези 22000? Ами ако и другите ваксини (16 само за първите 6 месеца) имат подобни връзки с други заболявания?

# 1 544
Хахах, хамалски изрази?! Кое му е хамалското на това, ЧЕ СИ МИ ЯСЕН?! И ти внимавай - да не съм ти ученичка?!

Ползваме приличен Бг език- желателно и задължително.

Общи условия

Активация на акаунт