Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 140
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 545
Освен това е с ниска честота- "The absolute risk within six weeks of immunisation was 1 in 22 300 doses", като изследванията са проведени по болнични записи.

Ами ако детето ти е едно от тези 22000? Ами ако и другите ваксини (16 само за първите 6 месеца) имат подобни връзки с други заболявания?

А другите милиони не ваксинирани? + бременните,които могат да се заразят от рубела? (НЕ рубеола)
Освен че тази пурпура е бързопреходна, не е автоимунна, и е без никакви дълготрайно негативни последици.

# 1 546
Само не разбрах инфекциозната мононуклеоза какво общо има с ваксината и то поставена преди осем месеца?
Инфекциозната мононуклеоза се изроди в обрив, който според дългогодишна педиатърка и прилича точно на морбили /но понеже била направена ваксината ....... / Преди това лекувахме със Зинат - ГРЕШКА  при това заболяване
Ами точно това е причината за обрива - антибиотика преди да е поставена диагнозата за мононуклеоза и незнам какво намесваш ваксината.
П.П. Аз също съм карала мононуклеоза.

# 1 547
Birdie, аз имам само един въпрос към теб. Чел ли си някога листовката на ММР?

Любопитството ми е продиктувано от твой въпрос към Grace m откъде е взела информация за връзка между ваксината и диабета.

# 1 548
  • София
  Бърди, как пък се засегна наистина от нещо толкова дребно, а не ти е неудобно от няколко дни да сипеш обиди и хули по всичко живо в България?
  На мен ми е пък много чудно, ти  добрия педиатър предполагам с достатъчен брой пациенти, да не би в момента да си в отпуска, защото явно по цял ден нямаш пациенти и отделяш цялото си внимание на форума. Или дано просто в момента да си вършиш толко добре работата, и всички да са здрави...
  Вече веднъж писах, но аз лично ще информирам модератор при следващия ти пост, който е пълен с обиди и оценки на България и българите.

# 1 549
На мен тоzи постинг ми направи впечатление на Бьрди
Цитат
А как сте сигурни че И без ваксинацията пак не би се проявил?
Колко деца се ваксинират с МПР и колко развиват диабет след нея?
По тази логика всички деца след МПР би трябвало да развиват диабет.
Да, но това не е така
.

Няма как да се докаже zаЩото от много години децата се ваксинират поголовно.Няма иzследвания дали неваксинирани деца имат по често или сьЩият брой диабет.Затова и се отхвьрля директно като причина (ваксината) zаЩото сьвременното днеШно дете е ваксинирано.Така се приема.

Цитат
По тази логика всички деца след МПР би трябвало да развиват диабет.
Много ми хареса това.Много.По сьЩата обаче логика,която си видял,че няма логика,се баzира Теорията на ваксините.
Една ваксина zа всяко дете да иzгради един и сьЩ имунитет.Е няма логика,сьжалявам.Всеки индивид е раzличен и реагира раzлично.Затова и едни раzвиват антитела,други не достатьчно,трети иzобЩо,четвьрти умират,пети се раzболяват.
Природата постоянно ни покаzва красноречиви примери,обаче ние сме zабили носове в книгите.

Това с БГ вече е досадно бих каzал.Здравната система е наистина zле,а в останалите страни е толкова добре,че по 2000 на ден умират от рак и от какво ли не.30 000 на година умират от лекарски греШки.Каквато и техника да има и ьпдейтване на zнания,няма ли раzбиране zа етиологията и протичането на zаболяванията,на едно място се тьпче.Идва ново,иzмества старо,но и новото е сьвсем преходно.ЗаЩото медицината не е наука.Това е основният проблем.

Таzи година в Залцбург пак има лекарски симпоzиум zа ваксините."Будни" лекари Ще обсьждат zаЩо ваксините са вредни и иzлиШни.Лекарски симпоzиум,не конспиративен.Едва ли Ще има бьлгари(лекари),но zнам ве4е че Ще дойдат колеги от цяла Европа.
Това не са хора с неандерталско мислене и подходи.Това са хора,които не са спрели да мислят логично.
 Peace

# 1 550
Навсякъде има симпозиуми където будни лекари "обсъждат".
Все пак в демократични времена се живее.
Важното е коя теза е преобладаващата,работещата и актуалната.
А плурализъм? моля, нека има.

Има области където ММР се прави почти изцяло, а диабета е нисък.
Темата с аутизъм/диабет и ММР НЕ дава (и не е дала досега) категорични данни за каквато и да е била връзка.

# 1 551
  Бърди, как пък се засегна наистина от нещо толкова дребно, а не ти е неудобно от няколко дни да сипеш обиди и хули по всичко живо в България?
  Вече веднъж писах, но аз лично ще информирам модератор при следващия ти пост, който е пълен с обиди и оценки на България и българите.

*Може би аз съм виновен за листерията в млякото?
*за Хеп А епидемията преди година в Пловдивска област
*за нулевите дози полио?
*за ваксините "в гръбчето"?
*за ужасната ДТК роден "патент"?
*за ваксините в ръцете на малки бебета? с огромните отоци?
*за срамният Бг Имунизационен календар с безброй дози БЦЖ и БЕЗ Акт-Хиб и Превенар?

Не, не съм. Wink

# 1 552

Любопитството ми е продиктувано от твой въпрос към Grace m откъде е взела информация за връзка между ваксината и диабета.
В Италия не ваксинират?
Всички в Италия са "против"? ваксините?
Едва ли.

Чел съм листовката. И с ММР (Приорикс) имам опит от почти десетилетие интензивна употреба.

# 1 553
Ваксина против заушки. Какви последствия могат да се очакват за плода и майката?
Т.е. ваксината е направена, а бъдещата майка не е знаела, че е бременна.
Birdie, теб питам. Това вече е станало. Майката се притеснява.

# 1 554
Каква точно ваксина е направена? ММР? или моновалентна за заушка?
Привет!
Не съм те виждал отдавна.

# 1 555
Това,което предлагате е известно отдавна, но не е прието да се тълкува като ограничителен фактор. Нито като рисков фактор за ограничение ползването на ваксината.
Освен това е с ниска честота- "The absolute risk within six weeks of immunisation was 1 in 22 300 doses", като изследванията са проведени по болнични записи.
Освен това става въпрос за бенигнена пурпура, а не за автоимунна тромбоцитопенична пурпура, както манипулативно "подсказвате".

В доклада си пише Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP), нищо не подсказвам, цитирам. Какво представлява болестта може да се види например тук.

Въпросът, който ми се върти из главата е какво се случва по-натам - изследването е правено още през 1994 г. по болнични записи само в 2 региона в Англия, защо няма по-нататъшно изследване на връзката между MMR и ITP? Или не са сметнали за нужно?

# 1 556

В Италия не ваксинират?
Едва ли.

Чел съм листовката. И с ММР (Приорикс) имам опит от почти десетилетие интензивна употреба.

Не съм писала нищо за Италия и ваксините там. Може би не си ме разбрал. Няма проблеми Peace
Благодаря ти за отговора. Имам предвид този, че си чел листовката. Само това исках да знам, то ми стига.

# 1 557
Това,което предлагате е известно отдавна, но не е прието да се тълкува като ограничителен фактор. Нито като рисков фактор за ограничение ползването на ваксината.
Освен това става въпрос за бенигнена пурпура, а не за автоимунна тромбоцитопенична пурпура, както манипулативно "подсказвате".

В доклада си пише Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP), нищо не подсказвам, цитирам. Какво представлява болестта може да се види например тук.

Въпросът, който ми се върти из главата е какво се случва по-натам - изследването е правено още през 1994 г. по болнични записи само в 2 региона в Англия, защо няма по-нататъшно изследване на връзката между MMR и ITP? Или не са сметнали за нужно?
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000535.htm
"Immune thrombocytopenic purpura; ITP"

А другото касае Идиопатична тромбоцитопенична пурпура-"Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)"
Това са две много различни неща.
Защо не се занимавате с други, по присъщи на Вас неща? които са в унисон с професионалната Ви квалификация?
Ще Ви е по-лесно, сигурен съм.

# 1 558

В Италия не ваксинират?
Едва ли.

Не съм писала нищо за Италия и ваксините там. Може би не си ме разбрал. Няма проблеми Peace
Благодаря ти за отговора. Имам предвид този, че си чел листовката. Само това исках да знам, то ми стига.
Мисля добре разбрахте. Напишете дали в Италия се отнасят така с ваксините и не ваксинират децата?
Напишете дали така се лъже и подправя имунизационния паспорт на децата, дали цари такова двуличие,конспиративни теории?
Напишете, не се срамувайте... да не работим по двойни стандарти.

# 1 559
Г-н Birdie, питам се защо се опитвате да просветлите "сивотата" на БГ майката? Оставете я да си "тъне" в собствените " неразбирания".  Е освен ако не се чувствате Прометей , разбира се, (със пламъче за населението в тъма)  newsm10 , че то нали всеки трябва да си има цел в живота... Пък може Вашата да е на Месия ... и ние трябва да се смирим с потъването на държавата България...

Общи условия

Активация на акаунт