Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 502
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 620
Здравейте,
вчера направихме на сина ми вторият прием Тетра Аб Хип или както там се пише.Детето от вчера не може да ходи,плаче ,има лека температура.
Моля ви кажете ми нормално ли е да не може да стъпва на крачето си,досега никога не е имало такива реакции.... Cry

# 1 621
Втори прием на 2 години ми е малко странно, може ли да разясниш? Съвсем ли не може да ходи или не иска защото го боли крачето?
При сина ми 5-6 часа след поставянето на Акт-Хиб ваксината (самостоятелна) когато беше на година и половина, започна силно да накуцва с крачето, но не е плакал. На сутринта всичко беше ОК. Среща се тази реакция след тази ваксина ако се поставя на дете по-голямо от 1 година.

Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 10:25 от Arizona

# 1 622
Аз спирам ваксините от задължителните стига му до втория месец  гаври с имунната система. Ако ще да ме глобяват, здравето е за цял живот, а ако не се преборя с бюрокрацията по детските градини тогава ще го ваксинирам.По-добре на 3г. отколкото на 3м. да се бори с отровите който са задължителни (засега).Може и да се променят нещата знае ли човек?
От "страшните" болести до колкото разбрах всички се лекуват с голям успех.Единствено Детския паралич ме притеснява доколкото разбрах е страшен до 2г.  newsm78Вярно ли е?

# 1 623
Това че се започва от раждането все пак не е случайно нали?

# 1 624
Това че се започва от раждането все пак не е случайно нали?

Кое не е случайно newsm78

# 1 625
Имунизационния календар такъв какъвто е.

# 1 626
  • София
Жалко, че не мога да се спася от това да бъда жертва (респ. детето ми) на тази порочна система. Седя ден и нощ в този форум с надеждата да открия помощ.
 Cry
   Просто може да откажеш да поставяте повече ваксини. Никой наистина не може да те задължи, ако не желаеш. Друг е въпроса за проблемите после с Хеи и Детските градини. Вариант за съжаление е само освобождаване от комисия или да намериш лекар, който да ви ги впише без да ги поставя.

# 1 627
Имунизационния календар такъв какъвто е.
Това, че е такъв не значи, че е правилен!

# 1 628
Жалко, че не мога да се спася от това да бъда жертва (респ. детето ми) на тази порочна система. Седя ден и нощ в този форум с надеждата да открия помощ.
 Cry
   Просто може да откажеш да поставяте повече ваксини. Никой наистина не може да те задължи, ако не желаеш. Друг е въпроса за проблемите после с Хеи и Детските градини. Вариант за съжаление е само освобождаване от комисия или да намериш лекар, който да ви ги впише без да ги поставя.

Аз на детска градина не смятам да го пускам, но  ме спира това, че роднините ме плашат, че ако не ваксинирам, няма да ми се изплащат майчинските, а много завися от тях... А вече пусках теми във форума, с надеждата да намеря медицинско лице, което да ни влезе в положение и да вписва ваксините в книжката без да ги прави... но получих само упреци за "безотговорността" към детето си. Но надеждата, че някой ще се смили над нас и ще ни насочи към някого, все още ме крепи... Моля, мами, помагайте... Искам да спася детенцето си...

# 1 629
  Аз на детска градина не смятам да го пускам, но  ме спира това, че роднините ме плашат, че ако не ваксинирам, няма да ми се изплащат майчинските, а много завися от тях...
Това пък кой ти го каза и къде го пише? За пръв път чувам такова нещо. Роднините в такива случаи са ми най- "любими".

# 1 630
  Аз на детска градина не смятам да го пускам, но  ме спира това, че роднините ме плашат, че ако не ваксинирам, няма да ми се изплащат майчинските, а много завися от тях...
Това пък кой ти го каза и къде го пише? За пръв път чувам такова нещо. Роднините в такива случаи са ми най- "любими".

Ооо, роднините могат да ни изпратят в лудница, ако разберат, че не ги правим ваксинациите, а ако наистина не е вярно това за майчинските, ми главният ми проблем е решен... Но все пак ми се иска да открия човек, който само да ги вписва, затова продължавам да моля за координати  Praynig

# 1 631
Ох, моля те, кажи на този дето ти ги говори тия неща, че е толкоз тъп и проЗТ, изумявам се направо Crazy
Майчинските нямат никаква връзка с ваксините, можеш да бъдеш 300% сигурна в това Peace
Поинформирай се достатъчно, за да можеш да опонираш на такива доброжелатели!
И не се оставяй да те плашат!!!

# 1 632
  • на плажа
 Афродита е напълно права. Проблеми можем да срещнем при кандидатстване в ясла и детска градина, но като дойде ще му мислим. Най-много да го гледа баба му, макар че не ми се иска, защото сред деца се социализира, но както дойде.

# 1 633
Не може ли да се направи една подписка? до ЕС с молба да се прераzгледа zакона zа zадьлжителните имуниzации в БГ и дали отдавна е променен,а БГ си прилага старите zакони....
Ще са нужни поне 100 подписа.
Мисля,че е вьпрос на много малко време това да се промени.Не може БГ да има точно zа  това неЩо раzлични zакони....
Не zная как точно вписват ваксините в картоните на децата в БГ,но тук спокойно мога сам да си ги впиШа и да си сложа един подпис.Никой няма да раzбере.

# 1 634
  • Burgas, Bulgaria
давайте подписката-аз съм финансист и с друго освен с подпис немога да помогна-половината бебета дето познавам им направих манту понеже боцканото от родилното не се  виждало.Аз дори незнам че е ваксиниран-никъде не пише никой не ми е казал и аз не съм видяла.И се правя на разсеяна пред педиатъра.не съм го водила и няма да го водя.Имам частен педиатър който въпроси за ваксините не задава.
егати шока всеки път след убождане-стига толкова.

Общи условия

Активация на акаунт