Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 414
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 605
Който се интересува от сатанинските знаци(в ли4ните документи) ето о6те:
http://www.imadrugpat.org/books/pechat.pdf

# 1 606
 newsm78 и някой е загубил маса време, за да го измисли и напише...  newsm10

# 1 607
Хайде най новото zа ваксината Превенар...

Emergence of invasive pneumococcal disease caused by nonvaccine serotypes in the era of 7-valent conjugate vaccine

Munoz-Almagro C, Jordan I, Gene A, Latorre C, Garcia-Garcia JJ, Pallares R:
Department of Microbiology, Hospital Universitari Sant Joan de Deu, Esplugues, Spain

BACKGROUND: Little is known about the epidemiology of invasive pneumococcal disease (IPD) after the introduction of 7-valent pneumococcal conjugate vaccine (PCV7) in Spain and other European countries.

METHODS: We performed a 10-year prospective study including all children with culture-proven IPD admitted to Sant Joan de Deu Hospital, a children's center in the southern area of Barcelona, Catalonia, Spain. PCV7 was introduced in June 2001, and the current estimate of PCV7 coverage is 45%-50%.

RESULTS: Comparing the prevaccine period (1997-2001) with the vaccine period (2002-2006), among children aged <2 years, the rate of IPD increased from 32.4 episodes per 100,000 population to 51.3 episodes per 100,000 population (an increase of 58%; 95% confidence interval, 2%-145%), and among children aged 2-4 years, the rate increased from 11.3 episodes per 100,000 population to 26.5 episodes per 100,000 population (an increase of 135%; 95% confidence interval, 31%-320%). At clinical presentation, the rate of pneumonia and/or empyema among children aged <5 years increased from 3.6 episodes per 100,000 population to 15.1 episodes per 100,000 population (an increase of 320%; 95% confidence interval, 98%-790%).

These increased rates of IPD were caused by non-PCV7 serotypes, which represented 38% and 72% of infecting serotypes in the prevaccine and vaccine periods, respectively (P=.001). Penicillin resistance decreased from 48% in the prevaccine period to 27% in the vaccine period (P=.005). In the vaccine period, there was an emergence of previously established virulent clones of non-PCV7 serotypes 1 and 5. There was also an increase in the prevalence of serotypes 19A and 6A expressed with different clonal types, including Spain(23F)-1 and Spain(6B)-2.

CONCLUSIONS: Since the introduction of PCV7 for children, there has been an emergence of IPD caused by virulent clones of non-PCV7 serotypes that has been associated with significant clinical changes and a decrease in antibiotic resistance. - Clin Infect Dis. 2008 Jan 15;46(2):174-82

За Ротарикс сьЩо интересни отzиви zа смьрт и други усложнения..

http://www.aerztezeitung.de/medizin/krankheiten/infektionskrankh … mpfen/?sid=482399

# 1 608
Имам въпрос относно ваксината Пентаксим.Педито казва винаги, че била нова ваксина и безпроблемна.А нешето бебе на 2 месеца вдигна температура и цяла нощ скимтеше и проплакваше със затворени очи . Пийваше малко вода сучеше по-малко изобщо мъка.
 Та кое и е "новото", като нова за нашата страна или е нова като разработка?
 Поведението на детето ми след ваксината като "безпроблемно" ли се приема?
 Има ли хора отказали се от задалжителните ваксините и как са го постигнали?
 Бърди , какъв е механизма да разберат за страничния ефект на моето дете от Авентис Пастьор та да си оправят боклуците #Cussing out за 65 лв.?

# 1 609
Имам въпрос относно ваксината Пентаксим.Педито казва винаги, че била нова ваксина и безпроблемна.А нешето бебе на 2 месеца вдигна температура и цяла нощ скимтеше и проплакваше със затворени очи . Пийваше малко вода сучеше по-малко изобщо мъка.
 Бърди , какъв е механизма да разберат за страничния ефект на моето дете от Авентис Пастьор та да си оправят боклуците #Cussing out за 65 лв.?

сложи другия път дтк по здравна каса и ще разбереш разликата...  #Cussing out

# 1 610

ДТК по здравна каса предпочетох аз, като поне се знае , че се ползва от 30 години и му се знаят кусурите, Пентаксима и др. "новизми" още не са се проявили с времето...

# 1 611
Ваксината "Превенар" е революционна ваксина с огромно значение.
Цитираното по-горе като статия, само потвърждава ефективността на "Превенар", защото се вижда ясно че заболеваемостта е не от ваксиналните щамове, а от такива извън покритието на ваксината. "by virulent clones of non-PCV7 serotypes..."

След около година може би ще е в обръщение 12 щамова "Превенар", с още по-голяма ефективност.

@neli1982

Намерете си добър педиатър. Само това мога да Ви препоръчам.

# 1 612

ДТК по здравна каса предпочетох аз, като поне се знае , че се ползва от 30 години и му се знаят кусурите, Пентаксима и др. "новизми" още не са се проявили с времето...
"Новизми" за ВАС.
Навън от повече от 7-8 години се ползва. С успех.

# 1 613
все пак ваксината широко навлиза и в Бг. все повече педиатри отказват да слагат онова ужасно ДТК. все повече родители се отказват от всичко и дават 120 евро за курса с пентаксим. 1 работна заплата за доста хора...
интересно аз открих други грешки в методологията на изследването цитирано от Крис. за което разбира се той няма вина.  bowuu

# 1 614
Има ли начин да се направят изследвания с които да се види дали има нужда от ваксина или как би я понесъл?

# 1 615
За пентаксима  http://www.doctorbg.com/data/File/84_P/Pentaxim.pdf  , но щом те я сложили предполагам , че вече си го прочела. Има изследвания , които по-принцип показват дали има нужда от ваксина, но когато става въпрос за нещо (болести) известно и проучено преди много години смятам, че няма смисъл. Опитен лекар спокойно може да прецени ситуацията, въросът е до колко ще ви информира кое е нормално и кое не и какво да правите от тук нататък. За страничните ефекти на ваксините-на листовките са им описани-какви,.. колко често...,а дали ще се случи на вас или на комшията не мисля , че едно об. джи пи  може да каже, медицината работи по - въпроса (т.е. правят си там генетичните изследвания и прочие експерименти).
За твое сведение едни познати си сложиха точно пентаксим на бебето. Странно защо педиатъра им пусна микробиологични изследвания и на тримата+кръвни на бебето преди да я сложат и после пак кръвни на бебето след като я сложиха. Бяха си здрави хората и се чудиха от къде и защо такова внимание.
Та крайното ми заключение е , че ние винаги ще сме в полза и услуга на медицината, въпреки че масата счита, че е точно обратното. И докато това е така ще правят каквото си искат, особено сега, когато сме новоевропейци.
А от компетентните тука, пък и от който и да е форум адекватна помощ не чакай-никой не си слага главата в торбата, когато става въпрос за лекарски грешки или по-сериозни недоразумения. Най - добре намери подходящата литература, образовай се доколкото можеш по въпроса и накрая си намерете и коректен лекар. Както е тръгнало може да чакаме скоро реклами на ваксини по TV.
Колкото до държавната ДТК и ние я понесохме зле, температура, рев-това по 24-48 часа. Слагахме я през 2 месеца. Накрая си купихме ваксина, препоръчана от педиатъра след като беше запознат подробно с проблемите ни и след като се консултирах и с други ползвали я. Нямаше проблем.

# 1 616
Благодаря ти ГОСТ не бях чела този документ. Няма никаква стойност защото е писан от компанията и са дадени техни данни от изследвания. От МЗ със сигурност не са правили независими проучвания за качествата и не са проверени преди одобрението и от независими источници.
 Каде да намеря опитен лекар, който да ми каже какво има смисъл и какво може да се избегне.

# 1 617
Българският Лекарски Съюз, днес, като съсловна организация и според законите на страната, е единствената организация в рамките на коята може да се упражнява и по закон се упражнява лекарската професия: и истинските, по призвание и дарба лечители, и неуморните общопрактикуващи лекари-труженици, и некадърниците, и изпечените мошенници с медицинско образование, и виртуозни кардио-хирурзи и тарикатите от т.н. козметична или пластична хирургия, и политически послушни психиатри, и всякаква друга паплач са в един кюп, добре защитен он Закона.
Един гигантски кюп, който формално покрива всички изтънчени характеристики и дефиниции за Мафия, описани в научните трудове, посветени на изследване на престъпноста.
Днес Прокуратурата и със свещ да търси, не може да открие безпристрастен експерт-медик за свидетел в съдебен процес. Решенията на съда фактически се подменят с някакви решения на вътрешно-съюзни комиси за лекарска етика. Защо "НЕЗАВИСИМАТА" съдебна власт не протестира срещу това перфидно посегателство върху независимоста, като фундаментално качество на Съда?!
Членове на Българския Лекарски Съюз заседават в Народното събрание и твърдо са окупирали комисията по "здравеопазването".
Членове на Българския Лекарски Съюз са министри и висши чиновници в изпълнителната власт и по-точно в Министерството на Здравеопазването.

Чрез различните комисии, групи и други форми на сдружаване, но в рамките на БЛС формално се осъществяват връзките с международната фармацефтична индустрия, която под различни форми "финансира" работата на отделни лекари или лекарски групи. Рафинираните форми се изразяват в "поемане на разходите" за участия в кога измислени, кога още по-измислени срещи, семинари, симпозиуми и пр., специализации, опреснителни курсове и др. - тук въображението и информацията ни е недостатъчна за да опишем дори малка част от това което се върши.

Като резултат от това бягство на Държавата от задължение, никой не е застрахован, никой не е защитен, при положение, че някой продажен медицински администратор-началник член на БЛС (това трябва да се пресече дори само като хипотеза) срещу заплащане или под натиск не допусне ваксиниране на децата ни с "експериментална" ваксина - ако човек откаже - отива в затвора.

Може ли в една такава гигантска, с монополно положение в държавата, организация, да се чуе гласа на един съвестен, незабравящ Хипократовата клетва лекар???
Може, но само ако е решил, след това да стане шофьор на такси.

Това е типичен случай, Исус Христос да изкрещи: "Вън! Вън търговците от Храма на Отца ми!"
Ние плащаме ежедневно на Държавата и за здравеопазване с всеки четвърти залък от това което ядем или придобиваме ежедневно. Ние сме плащали и плащаме за едно от най-скъпите видове образование на лекарите у нас. Отделно плащаме ежемесечни здравни вноски и плащаме при посещение на лекар и много друго. В замяна получаваме лечение, в зависимост от това на кого сме попаднали и, не дай Боже, да се превърнем в потърпевши пациенти - тогава срещу нас, срещу всеки един поотделно се изправя една добре заорганизирана организация, монолитна и сплотена, от която няма спасение дори и в съда, дори и в закона.

http://data-bg.com/prodanhr.htm

# 1 618
Омега,
Много хубава статия.Обаче е много меко каzано даже... според мен...
Медицината е политика,винаги сьм го каzвал. Peace

# 1 619
Браво, и на мен много ми хареса този постинг. Жалко, че не мога да се спася от това да бъда жертва (респ. детето ми) на тази порочна система. Седя ден и нощ в този форум с надеждата да открия помощ. Още не съм открила начин да избегна ваксините и детето ми вече страда от комерсиализираната до антихуманност хуманна медицина. Вече не се съмнявам във вредата от ваксините и още не виждам полза от тях. Само търпя тази вреда. Както казва мъжът ми - отново се е върнал робовладелският строй, с тази разлика, че оковите са НЕ на краката, а В главата. ... Този път робите са далеч по-голяма част от населението.
 Cry

Общи условия

Активация на акаунт