Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 372
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 590

Ако правите ваксините по добра схема, и купувате качествени ваксини, много рядко можете да имате проблем.
Това е златната среда... .

Къде да прочета за добрата схема и качествените ваксини? Ако може обаче да е на български език, защото трудно чета мед.английски.

# 1 591
*за срамният Бг Имунизационен календар с безброй дози БЦЖ и БЕЗ Акт-Хиб и Превенар?
Да оставим Бг да потъне в коклюш и полио?

Затова пък тънем в менингит.
Коментар?

# 1 592
В училището на детето имат заушка от Нова година. Разболяха се деца, които са ваксинирани (всъщност не знам дали има НЕ ваксинирани изобщо).
На въпроса ми КАК и ЗАЩО? - ми се отговори, че в периода, в който са ваксинирани й имало нещо си на ваксината. Като попитах и нашата лекарка - тя отсече "Явно нещо не е била в ред ваксината" - сякаш е най-нормалното нещо.
Значи - имаме задължителни ваксини, но никой не се учудва, ако цяла партида деца се окажат болни от нещо, за което (уж) са били ваксинирани и отговора (без замисляне е) - била е дефектна ваксината...

Другото,което се чудя е какво точно значи "развалена ваксина"? Освен, че не действа, какво точно има в нея, едва ли просто се е превърнала в бистра водица...

# 1 593
В училището на детето имат заушка от Нова година. Разболяха се деца, които са ваксинирани (всъщност не знам дали има НЕ ваксинирани изобщо).
На въпроса ми КАК и ЗАЩО? - ми се отговори, че в периода, в който са ваксинирани й имало нещо си на ваксината. Като попитах и нашата лекарка - тя отсече "Явно нещо не е била в ред ваксината" - сякаш е най-нормалното нещо.
Значи - имаме задължителни ваксини, но никой не се учудва, ако цяла партида деца се окажат болни от нещо, за което (уж) са били ваксинирани и отговора (без замисляне е) - била е дефектна ваксината...

Другото,което се чудя е какво точно значи "развалена ваксина"? Освен, че не действа, какво точно има в нея, едва ли просто се е превърнала в бистра водица...
Фарс!!" Развалена" ваксина! Shocked Всъщност те всички са "развалени"!
Смешни и жалки са тези хорица  с тъпите си обяснения!
bushkata, в нея има всичко друго, но не и нещо, което има място в тялото на човек, особено пък инжектирано /Организмът има механизми за "обезвреждане " на отрови, но такива, вкарани по орален /естествен/ път..Инжектираното няма как да се  превъзмогне..

# 1 594
Интересно е в коя медицинска статистика ще влезне това: "През един-коя си година има предположения, че ваксината за Паротит е била дефектна. В резултат - един-колко си разболели се и т.н."
После трябва да следват изследванията на въпросната ваксина, за да се проучи състава й и какво не й е на ред.
Ясно е че нито едно от двете няма да се случи. Въпросната партида е изчерпана отдавна, а и не е в услуга на никого да има подобна информация.

А какво точно сме инжектирали в телата на децата ни ... остава загадка  #2gunfire

# 1 595
Аз искам да попитам за морбилито,има ли сред вас такива,чиито деца са карали морбили и били ли са ваксинирани или не и как протича болестта,наистина ли е толкова страшна и със тежки усложнения.Моята лекарка като й казах,че категорично повече няма да слагаме ваксини,тя ми заяви "а ти знаеш ли,че от морбили се умира".Ясно ми е ,че е много преувеличава и че е длъжна поне да опита да ме разубеди,но все пак - имате ли лични впечатления?
П.П малко off-хич не ми е в характера да се конфронтирам и лесно се поддавам на убеждение и все пак съм категорична за ваксините и ако знаете след като взех това решение колко леко ми стана Simple Smileа в деня,в който трябваше да му бият МПР,а аз отказах цял ден след това се усмихвах сама на себе си и бях щастлива,че съм защитила детето си

# 1 596
Моята лекарка като й казах,че категорично повече няма да слагаме ваксини,тя ми заяви "а ти знаеш ли,че от морбили се умира".
smile3521 от грип и настинка също...

# 1 597
Моята лекарка като й казах,че категорично повече няма да слагаме ваксини,тя ми заяви "а ти знаеш ли,че от морбили се умира".
smile3521 от грип и настинка също...
има ваксина и за грип...  hahaha

# 1 598
щеше да е по-забавно, ако имаше и от настинка!

# 1 599
Аз искам да попитам за морбилито,има ли сред вас такива,чиито деца са карали морбили и били ли са ваксинирани или не и как протича болестта,наистина ли е толкова страшна и със тежки усложнения.

Казвала съм го няколко пъти, съжалявам, че се повтарям. Братята ми караха морбили. Единият се зарази след ваксина и го изкара много тежко, а след това направи усложнение - пневмония. Неваксинираният се разболя след него и изкара болестта много леко, за няколко дни.

# 1 600
Ето момент да се спретнат бро6ури против ваксините:

България - сред първенците по ваксиниране
Интернет Медия БИГ.БГ 13/2/2008 8:40:00

През април ще се проведе Европейска имунизационна седмица

През последните 4-5 години от различни имунизации у нас са обхванти между 94 и 98% от населението. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването по повод на провела се в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) европейска среща на тема "Ключови въпроси относно здравето на мигриращи и труднодостъпни групи от населението в Централна и Източна Европа: популяризиране и организиране на имунизациите". Форумът в София бе организиран от Европейския център за профилактика и контрол на болестите в Стокхолм и Европейското бюро на Световната здравна организация (СЗО).

Решението неин домакин да е България е не само чест за нашата страна, но и признание за постиженията на системата на общественото здравеопазване у нас в областта на ваксинопрофилактиката. От юни 2007 г. НЦЗПБ е колабориращ център на СЗО за научни изследвания и обучение в областта на надзора на заразните болести и антимикробната резистентност.
На софийската среща е взето решение от 21 до 27 април т.г. да се проведе европейска имунизационна седмица. Целта й е да се увеличи ваксиналното покритие сред населението на Стария континент като се повиши информираността на хората за значението на имунизациите. Специално внимание ще се отдели на дейностите, ориентирани към групите от населението, при които има трудности в поддържането на висок имунизационен обхват.
Един от приоритетите в политиката на МЗ за дългосрочно развитие на здравеопазването е актуализирането на имунизационния календар у нас.
Поетапно всяка година МЗ предприема стъпки за неговото модернизиране и доближаване до имунизационните календари в страните членки на ЕС - въвеждат се нови високоефективни ваксини, изгражда се единна информационна система за имунизационния статус на децата. През 2007 г. у нас като задължителна бе въведена инактивирана ваксина срещу полиомиелит, а от 2008 г. МЗ започва да заплаща за четиривалентна ваксина срещу дифтерия-тетанус-коклюш, която ще се прилага на 6-годишна възраст.
Информация на вестник Дума
/МД/

http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=58666

# 1 601
Имам едно питане-верно ли е,4е носителите на таласемията са по-устой4иви на малария,както и на аутизъм?
Установено е,4е при някои българи го има този ген,най-ве4е за тези живее6ти в Южна Бг.Интересно е,4е е носители са и  африканците.Пък за тях и за Бг има задължителни ваксини...Съвпадение ли е ? newsm78

Има ли доброволци? :

Какъв е произходът на българските жени и какви са генните им характеристики - това ще изследват учени в новия център за молекулна медицина. Започва и проучване на гените на българите.
Целта е да се установи кои лекарства и в каква доза са подходящи за всеки един от нас, съобщава bTV.
Медицината на 20 век налага твърдението, че дадено лекарство в определени дози помага еднакво на всеки болен. На всички ни е известно как се лекува в момента-опитва се едно лекарство, опитва се второ, опитва се трето, докато пациента оздравее или загине. Този подход вече не приемлив.
Известно е, че ако се изследват генните характеристики на индивида, може да се определи той кой медикамент елиминира и по този начин да се подбере вида и дозата на лекарството.
В 21 век вече се налага молекулната медицина. Тя се основава на принципа, че лечението е индивидуално и се определя според генните характеристики на всеки един човек. Освен бременните жени, всеки български гражданин може да си направи доброволно ДНК анализ в националната генетична лаборатория.
В новия център за молекулна медицина ще се съхранява националната ДНК банка.
Чрез съхраняването на тази ДНК банка, изследванията, които се правят могат да доведат до откриване на рискове в семейството, в поколенията, които могат да бъдат предотвратени, както и да бъдат открити нови лекарства, дори ако щете генна терапия при определени заболявания.
Изследването на генните характеристики на българите ще бъдат използвани и за създаването на балкански модел на ДНК-чип, с който да се определя индивидуалния медикамент за всеки пациент у нас. Чипът ще бъде разработен по проект до 3 години. Според учените, той ще е по-евтин от предлаганите в момента.
Българите са различни от другите популации и е възможно от 30 маркера, изследванията да бъдат сведени до 8-10 маркера.
В центъра започва и българо-американско проучване, кои гени предразполагат към хероино и алкохолозависимости.

http://www.pharmacy-bg.com/news.php?cmd=list&id=480

# 1 602
Цитат
Какъв е произходът на българските жени и какви са генните им характеристики - това ще изследват учени в новия център за молекулна медицина. Започва и проучване на гените на българите.

Хайдее, почна се.  Confused Красиви жени, ала -бала. Първо ни зомбират с тъпи риалитита , чалга и всякакви бълвочи и после между другото се процежда и тази информацийка от продажната БТВ. #2gunfire

Цитат
Изследването на генните характеристики на българите ще бъдат използвани и за създаването на балкански модел на ДНК-чип, с който да се определя индивидуалния медикамент за всеки пациент у нас. Чипът ще бъде разработен по проект до 3 години. Според учените, той ще е по-евтин от предлаганите в момента.
Да бе, ние трева пасем. ..

# 1 603
...

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 05:13 от Amarena

# 1 604
В zабодената тема zа рака сьЩо някой беШе дал линк zа НОВ ЧИП ,който Щял да се бори с рака на индивида....
И тук вече zапочнах да виждам реклами zа чиповете...zапочва се...

Общи условия

Активация на акаунт