Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 196
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
Някой има ли координати на кожен лекар, който да прегледа малката и евентуално да даде препоръка, да не се поставят повече ваксини заради атопичния дерматит, който тя има? За София става въпрос.

Днес на консултацията отказах да направят ваксината за шарките. Лекарката каза на сестрата да напише, че родителите отказват ваксината, но не ми даде никъде да се разпиша - освен на листа, на който се разписвам след всяка консултация. Но там пък не погледнах какво пише! ooooh! Дали там го пише, защото аз очаквах отделен документ да ми даде. В картона погледнах - там няма нищо отбелязано.
Разяснете ми моля, къде и какво се разписва при отказ от ваксина! Praynig

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 15:20 от bla_bla

# 1 726
Току-що ми се обади лекарката на детето да отида да подпиша отказ от ваксина,става въпрос за шарките.Чудя се как да постъпя-дали да подпиша или само да нанесат в картона,че отказвам?Ако не подпиша отказа за лекарите има ли санкция от Хеи?По принцип си харесвам лекарката и не ми се иска да влизаме в конфликт,нито пък да пострада заради мен, но не искам и да подписвам...какво ще ме посъветвате?

# 1 727
  • на плажа
 Моят лекар нищо не ме е карал да подписвам. Дали да не го питам, че не искам да му докарам беля, заради моето решение  newsm78.

# 1 728
kambanka 2304 ,
А защо не искаш да подписваш, като това е твое решение и следователно твоя отговорност? Това отстрани изглежда като " 'ем сърби, 'ем боли".

# 1 729
Защото подписвайки все едно признавам,че съм направила нещо нередно,а аз смятам точно обратното.Не мисля,че трябва да плащам глоба,само защото съм направила това,което смятам,че  е най-доброто за детето ми.И определено смятам,че когато се касае за моето или за здравето на синът ми единствено аз имам право да реша кое е правилно,а не чрез наредби да ми налагат каквото и да било или да ми налагат глоби,сякаш съм някакъв нарушител или законопрестъпник!

# 1 730
А от къде си убедена, че именно заради подписа ти ще те глобят? Имай предвид, че ако се стигне до глобяване - подписала-не подписала, ще си те глобят. Но в тоя разграден двор, който представлява държавата ни, не вярвам някой да се загрижи особено...

# 1 731
Не съм убедена,че ще ме глобят,честно казано не знам каква е процедурата,но самият факт,че искат да ме изкарат някакъв нарушител ми е неприятен.

# 1 732
Ами по наредбата за имунизация (доколото видях де...) РИОКОЗ може да наложи глоба, сега съм пуснала запитване как става това...
Ето какво видях тук .

# 1 733
Въпрос:
Цитат
Тази сутрин заведох седем годишния си син за ваксина - тетаност и дифтерия.Десет минути след като му биха ваксината детето припадна и получи гърч   
докторката каза,че се е бил притеснил...него никога не го е било страх от инжекции.
възможно ли е да се е получило от самата ваксина?

Отговор:
Цитат
Здравейте.
Вероятността сънът ви да получи гърч като странична реакция на десетата минута след поставяне на ваксината ДТ е изключително малка.
Такава реакция не се споменава въобще в лекарствената характеристика на медикамента- вижте листовката.
Shocked
Това е от форума на сайта, линк към който е даден по- горе.

# 1 734
# 1 735
# 1 736
Чета но не виждам връзка с това, за което съм дала линка??? Пък по форумите непрекъснато има всякакви чудесии...

# 1 737
Чета но не виждам връзка с това, за което съм дала линка??? Пък по форумите непрекъснато има всякакви чудесии...
Чудесии, но майките ги четат.. Не знам, кой го списва този сайт, но отговорът е даден от администратора/ с ник "pramed"/, който дава онлайн- консултации. Да разбирам ли, че е лекар?
Няма връзка с линка, който си дала, а с темата , в която пиша. Просто надникнах от чисто любопитство във форума им. Wink

# 1 738
Както и това:
?
Дъщеря ми е на 5 месеца. На 2 и на 3 съответно й беше поставена ваксина Пентаксим. След 2рия прием детето направи бронхеолит, който не е ясно на какво се дължи(голямата ми дъщеря също беше болна, може да я е заразила). Беше ни изписан антибиотик и след 5дневен прием детето е със слуз в изпражненията вече 2 месеца. При консултация с алерголог, той ни посъветва да отложим третата ваксинация с Пентаксим. Личният лекар на детето , обаче, съветва да се бие третия прием пентаксим сега. Възможно ли е детето да прави алергична реакция от пентаксима и дали не е добре да изчакам с третия прием

!
Няма описано такова усложнение (бронхиолит) в листовката на ваксината Pentaxim .
От друга страна евентуална алергия към Pentaxim би се проявила със зачервяване и обрив по цялото тяло.
Не виждам причина за отлагане на ваксината.

За тези хора не съществуват пречки, причини, състояния...

# 1 739
Много ясно, нали не пише в листовката...екземпляри...

Общи условия

Активация на акаунт