Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 196
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 740
Много ясно, нали не пише в листовката...екземпляри...
Именно това ме изумява винаги. Непрекъснато се позовават на листовките, а как да го има на листовката, като случаите не се докладват?! Нечувана наглост!! ooooh!

# 1 741
Преди исвестно време в темата се споменаваше,че е приет за гласуване и обнародване закон,според който ваксинирането в БГ няма да е задължително.Накой има ли информация дали има развитие по въпроса?

# 1 742
Ами че така е, тази мама ( първата цитирана), вместо да се съветва по съмнителни форуми си е било редно да поиска от лекаря да изпрати съобщение за сериозен страничен ефект до Ангенцията по лекарствата. След което незабавно да се консултира с детски невролог, за да се изясни - е ли е това гърч или нещо друго - примерно колабс. Консултация с алерголог също е много добра идея.  Но е крайно време и майките да са по-изискващи към лекарите, когато имат сериозни съмнения!!
А за втория цитиран случай мога да кажа, че настина няма особена вероятност описаното да се дължи на ваксинацията. Наистина е по-вероятно (както предполага и жената), детето да се е заразило от сестра си - бронхиолита не е алергично заболяване, а инфекзиозно, а специално Пентаксима няма ниикакъв потенциал да "заразява". Последвалата след антибиотика диария е почти задължителна, защото явно на детето никой не му е дал пробиотици по време на приема на АБ и/или след него и затова собствената му полезна чревна флора е била унищожена. Веднъж възникнало такова състояние, естествено, че по-трудно се лекува (особено ако не е и адекватно лекувано). А че личния е пълен малкоумник да иска да вакиснира болно дете, е извън всякакъв коментар.
Лично аз обаче предпочитам да не коментирам неща, за които не мога да попитам за по-конкретни данни и то източника, защото се получвава нещо от сорта " ...а бе една съседка каза, че на нейна колежка племениицата и..." и ми напомня на информацията в жълтата преса. Пък и не намирам особен смисъл да реагирам с "ауууууу!", предпочитам да си изяснявам нещата, за да знам къде наиистина има основание за притеснение и къде - по-скоро не.

# 1 743
Чета но не виждам връзка с това, за което съм дала линка??? Пък по форумите непрекъснато има всякакви чудесии...
Ами крайно време е да погледнем "малко" в страни от това,което ни дават да четем.Обяснение ,Ленито може да се намери за всичко,остават обаче майките и децата,които изобщо не са от жълтата преса,а съвсем конкретни и истински случаи.В нашата група в детската градина едно дете стоя 3 седмици в къщи-вдигнало висока температура след ваксинация,не разбрах подробности,като видя майката ще питам.Има много неща,които са извън това,което виждаме.

# 1 744
benito2,
Истината обаче винаги има две лица. Но много отдавна не се е случвало това, за което баба ми ми е разказвала - как за седмица са погребвали повечето  деца в селото, починали от дифтерия ...например...
За това казвам още веднъж, че трябва да държим "умовете си отворени", без предразсъдъци, да изследваме фактите и ако е нужно да действаме...ако искате да не се ваксинират децата ви - ами съберете информация, данни, експерти - въобще мотиви - и конфронтирайте с тях държавата, здравните власти, обществото. Така си представям аз, че действат достойните и отговорни хора. Крайно време е да свърши ерата на "политиканстването по кръчмите", приказките по ъглите че "всички са маскари" и да станем осъзнати граждани, действащи отговорно и цивилизовано.

# 1 745
Ленито,целта на форумите не да политиканстваме,а да споделяме.Аз започнах да се интересувам именно от тук.След това гледах филма "Ваксините-скритата истина".Мисля,че там има достатъчно хора,отдали години за изследване и проучване на факти,филма е достатъчно красноречив и издържан.Аз съм майка и също се притеснявам и обмислям много нещата,никой не иска детето му да се разболее.Има много случаи,когато някоя страна е спирала ваксини след масови странични ефекти,но после отново ги е въвеждала.Трябва ли да чакаме това.Тук са намесени много интереси и сигурно е трудно да се постигне резултат на високо ниво,затова майките са принудени да се "спасяват" единично.

# 1 746
Това което исках да ти кажа е, че гледането на филми и споделянето не е достатъчно, ако човек е убеден, че има проблем. Намирам, че филмите са прекрасно средство да бъде накаран човек да се замисли, но нито филмите, нито форумите са достатъчен и достатъчно надежден извор на информация. Трябва д а се чете, да се ограмотява човек, да събира информация и разбира се междувременно да решава и за себе си поединично.
Но кажи ми - ако искрено си убедена, че на децата ни се вреди, пък особено целенасочено ( аз лично не съм), морално ли е да не направиш нещо, а само да гледаш и слушаш?

# 1 747
Филма,който ти споменах е документален и изцяло основан на факти,другите също.Във форумите също се споделят факти от действителноста,аз го виждам също.Какво да четем,не е ли достатъчно да знаеш,че в тялото се въвежда чужд белтък,и то животински,съдържащ всички рискови фактори.Няма да се впускам в подробности защото както казах има филм,на български,който говори достатъчно.На въпроса на мъжа ми към една лекарка как се приготвят ваксините,тя отговаря-незнам,не съм запозната.Ще е някакъв резултат,ако поне се заинтересува впоследствие.Това имам предвид.Информацията,която се предлага дори в университетите не е пълна,ето затова хора са отделили време да проучат фактите и статистиките свързани с ваксинирането и устатновяват например,че спада в заболеваемостта от дадена болест е вече факт преди започване на масова ваксинация.Интересувам се разбира се и от това какъв друг по-ефикасен начин съществува за подсилване на имунната система към болестите.И затова всички,които правят това се опитват да споделят или информират,а не само слушат и четат.Това имам предвид под споделяне,а не просто утешаване.

# 1 748
Но кажи ми - ако искрено си убедена, че на децата ни се вреди, пък особено целенасочено ( аз лично не съм), морално ли е да не направиш нещо, а само да гледаш и слушаш?
Това е един много добър въпрос Peace
Но искам да ти кажа, че наистина нищо не можеш да направиш, освен да вдигаш шум!
*Ще дам един малък пример с флуорираното мляко - флуора отречен и доказано вреден!
**Хората (управляващите задници) казват той е доказано полезен!
*Деца в града ни с флуороза колкото си щеш!
**Не сме виждали до сега дете с флуороза!
Затварят си очите, заравят си главите като щрауси!
*******Защото има много пари по трасето, които са предвидени за фл мляко в Об бюджет и просто трябва да се усвоят! На гърба на здравето на децата ни!
Същото е и с ваксините!
Никой лекар няма да посмее да каже, че има проблем от ваксина! И всеки стои, слуша и гледа! Защото ако дрънка много го плесват през устата!!!

# 1 749
  • Пловдив
Детенцето на една приятелка, на 1 и 3 м. е, преди два/три дни го имунизираха с "убитата" полиомиелитна ваксина, абсолютно здраво беше преди ваксината.
Вчера е вдигнало темп. 40,2 , която не се повлиява от нищо. Чак на сутринта е паднала.
Според джипито не можело да е реакция от ваксината, щото била "убита" ! Thinking
А детето беше здраво! Дори и сега никой не може да даде обяснение от какво е тая темп. Водиха го и на УНГ.
Гърлото спокойно, гърдичките чисти, ушите леко зачервени, лека хрема, но никой лекар не може да каже, че тия никви симптоми могат да предизвикат такава темп.!

Направо джипито е изписало АБ!
При положение, че няма за какво!
И майката продължава да се доверява на лекарите! И да смята, че не бъркат и че щом са й казали, че не може да е от ваксината, значи е така!
Поне е решила, че не трябва да дава АБ, и се е консултирала с УНГ, който е казал, че наистина не трябва да го пият!

Потресена съм!
Вместо да отбележи и да съобщи за проблем след ваксина полио, джипито замазва положението с АБ и отрича, че е възможно изобщо!
Това е безобразие! За каква лекарска етика говорим! Как после да им имаш доверие на лекарите!   #Crazy

# 1 750
Затварят си очите, заравят си главите като щрауси!
*******Защото има много пари по трасето, които са предвидени за фл мляко в Об бюджет и просто трябва да се усвоят! На гърба на здравето на децата ни!
Същото е и с ваксините!
Никой лекар няма да посмее да каже, че има проблем от ваксина! И всеки стои, слуша и гледа! Защото ако дрънка много го плесват през устата!!![/color][/b]
Абсолютно подкрепям и най се дразня от лекари,които приемат отказа на родител да ваксинира като лична обида,оспорваща директно компетентността му и авторитета му като лекар.

...и пак се върна малко назад-има ли сред вас реално глобени за отказ да ваксинират?и приети ли са промени в закона за здравето,които да дават право на избор?

# 1 751
Аз зададох същия въпрос по-горе, но никой не потвърди реално да е глобен или да е имал проблеми със сестрата в училище, което на нас ни предстои през септември.  При нас личната лекарка изобщо не направи въпрос просто каза, че трябва да и се разпишем и толкова.

# 1 752
Zazi,а ти разписа ли се и какво подписа-картона или някакъв формуляр и имаше ли някаква реакция от Хеи?

# 1 753
  • София
  Мисля, че отговорих на въпроса, да имаше една мама, която сподели тук в темата че е глобена.
  За училище сме го коментирали също, закона за задължителното образование е по-важен от наредбата за имунизации, тоест ще създават проблеми отново, но не могат да забранят на детето да посещава училище. С ДГ обаче е проблем липсата на всички ваксини, тоест забранява се посещението на детето ако не е напълно имунизирано.

# 1 754
И майката продължава да се доверява на лекарите! И да смята, че не бъркат и че щом са й казали, че не може да е от ваксината, значи е така!

Ами много са такива.Аз имам 2 познати дето слагат всичко наред и постоянно търкат седалките в приемната на лекарите.Направо са с абнамент там.Едната сега се оплаква,че детето и прави много често отити има доста сериозен проблем със слуха.Другото и дете за малко не го изтърваха преди около месец,когато отказаха да му функционират бъбреците.На другата има сериозни проблеми с говора,а е почти на 4.
Но аз вече нищо не казвам.Говорих,говорих...Гледат ме като смахната.Ами и аз вече гледам на тях като такива. Simple SmileЖалко за децата,че те го отнасят.

Общи условия

Активация на акаунт