Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 532
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 495
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, искам да ви попитам някои дали знае по новия закон какви ваксини се бият след като деоето навърши 1годинка. Предварително ви благодаря.

Ето какъв Коктейл ви чака след 1-вата година:
                                     Sick

Тринадесет месеца: подкожно или мускулно, 0,5 мл Имунизация против морбили,
паротит и рубеола    Триваксина морбилипаротит-рубеола

Четиринадесет месеца:
през устата, 2 капки    Първа реимунизация против
полиомиелит (IV прием)    Тривалентна убита полиомиелитна ваксина (I, II, III тип)

До 24-ия месец: (не по-рано от една година след III прием подкожно, 0,5 мл
Първа реимунизация против дифтерия, тетанус и коклюш    Ваксина ДифТетКок
Седем години: през устата, 2 капки Втора реимунизация против полиомиелит (VI прием)    Тривалентна убита полиомиелитна ваксина (I, II, III тип) (Imovax-Polio)
Седем години: мускулно, 0,5 мл    Реимунизация против дифтерия и тетанус    ДифТет ваксина
Седем години: вътрекожно, 0,1 мл Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна
проба Манту)    БЦЖ ваксина
Единадесет години: вътрекожно, 0,1 мл    Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна
проба Манту)    БЦЖ ваксина
Дванадесет години: подкожно или мускулно, 0,5 мл Реимунизация против морбили,
паротит и рубеола    Триваксина морбили-паротитрубеола

Дванадесет години: мускулно, 0,5 мл    Реимунизация против тетану и дифтерия
   ТетаДиф ваксина
Седемнадесет години: мускулно, 0,5 мл    Реимунизация против тетану и дифтерия
   ТетаДиф ваксина
Седемнадесет години: вътрекожно, 0,1 мл Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту)    БЦЖ ваксина
От 25-ата година през 10 години:
мускулно, 0,5 мл    Реимунизация против тетанус
и дифтерия    ТетаДиф ваксина

# 496
Неприятни разкрития за главен антиваксинационен активист Dr Wakefield (същият с ММР "разкритията" за аутизъм "връзка")-неморални практики, корупция, неетичност.
Подал заявка за средства, и получил ги, с цел да направи МРезонанс на деца, които "изследвал" в държавна болница, но всъщност похарчил за лични цели неизвестно за какво...
Правил лумбални пункции и изследвания на деца без тяхно съгласие.
И ред други неща

Нужни са отговори...

Ето статията:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/health/article2083407.ece

# 497
Привет! Simple Smile

Интересува ме кои от болестите, за които ваксинират по БГ имунизационния календар не са лечими?

newsm12

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 16:55 от Dodo79

# 498
Цитат
Интересува ме кои от болестите, за които ваксинират по БГ имунизационния календар не са лечими?
Всички са лечими.Като повечето от тях нямат специфично лечение,а си минават от само себе си.Например всички Шарки.

# 499
Цитат
Всички са лечими.Като повечето от тях нямат специфично лечение,а си минават от само себе си.Например всички Шарки.
 newsm74

# 500
  • София - Варна - Бургас
  Хайде на Петицията!  Simple Smile

http://www.bgpetition.com/lipsa-na-izbor-pri-vaksinirane/index.html

# 501
Благодаря на Цветомир и Бистра Мичеви!
Подписах!

# 502
# 503
[/size
Здравейте,нещо повече да ми кажете за тази ваксина,която събира пет в едно? Племеницата ми е на 2 м. и половина и педиатърката е препоръчала такава ваксина.

# 504
Много елементарно!
Няма да чета цялата тема. Няма смисъл.. Tired

# 505
Абсолютно. Още по-малко пък ще пиша в нея, та да ми излиза после всеки път като непрочетена.

# 506
И все едни и сьЩи хора се zаяждат с теzи,които не искат да се ваксинират....колко банално вече... Flutter

# 507
Така е, но предполагам се откриват все нови и нови, които са против задължителното ваксиниране.

# 508
  • Разград
Здравейте.
След няколко смъртни случая от менингит в нашия град се замислих за противоменингитната ваксина,т.е. да си ваксинирам ли децата(дъщеря ми е на почти 15 години,а синът ми е на 2,5 години)?Знам,че има много "за" и "против".Моля,някой да ми разясни какви противоменингитни ваксини има в Бг,коя е най-удачно да се постави,какви последствия може да има?
Много материал изчетох и пак не мога да реша.Ще се радвам ако някой ми доизясни положението.Благодаря предварително.

# 509
  • на плажа
Подписах петицията. Много се притеснявам от поставянето в родилния дом на ваксини на новородени ( на мен ми предстои) и не зная дали имам право да откажа и какво точно всъщност му поставят и защо.

Макс-мама, не съм експерт, но мисля, че менингит се причинява не само от един вирус и за това аз лично не бих рискувала да заразя клинично здрави деца, само защото има някаква вероятност евентуално да се зарази . Доказано ли е какъв е менингита?

Общи условия

Активация на акаунт