Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 396
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 585
"Както всички ваксини, Engerix B не може да защити от инфекция всички ваксинирани, дори когато сте ваксинирани с пълния курс на имунизация..."

->Няма случаи на хроничен хепатит Б у ваксинирани лица... нито на хронично носителство.

# 586
"Както всички ваксини, Engerix B не може да защити от инфекция всички ваксинирани, дори когато сте ваксинирани с пълния курс на имунизация..."

->Няма случаи на хроничен хепатит Б у ваксинирани лица... нито на хронично носителство.
да попитам имаш ли наблюдения за това нужна ли е реваксинация след изминаване на 15 годишния период? тук са сравнително нови ваксини и нямам наблюдения. 

# 587
Здравейте. Имам дете на 2г.6м. Миналата година по това време в следствие на гнойна ангина вдигна много висока температура и направи гърч. Гледката и преживяването бяха ужасни. Много се уплаших защото ни най-малко не си и представях как изглежда това, въпреки че бях чела по въпроса. Приеха ни в инфекциозна болница със съмнение за менингит и попаднахме на завеждащ отделение д-р Мангъров. Много симпатичен и определено вдъхващ доверие човек. По негова препоръка започнах да правя следните ваксини: Акт -ХИБ Хаемофилус тип Б, първи прием на Противохепатитна тип А и Менингокок А+С. Сега трябва да направим Пневмокок и втори прием на Противохепатитна тип А. Съветва ме да сложа и противогрипна ваксина, защото малкия тръгва на ясла. Определено обаче в мен се заражда някакъв скептицизъм по въпроса. Какво бихте ме посъветвали.
P.S. В интерес на истината след полагането на ваксините детето не е проявявало неразположение или някой от посочените странични ефекти. Т.е. реагира добре.
а каква пневмококова ваксина препоръча?

# 588

На съседката не са и били правени всички ваксини и е иzкарала детски паралич. Гледката къса сърцето  Sad
може би тогава ваксина срещу детски паралич не е съществувала?
а постовете ви означават ли че нямаме право да търсим по добър начин за лечение? ако се доверим на съществуващото лечение значи съвсем скоро да бъдем победени. не ще търсим по безопасни ваксини и лекарства. ако намерим такива можем да не ваксинираме. ако направим по добра ваксина - ще ваксинираме с нея. пример е живата ваксина срещу детски паралич. спряхме я. проблемите намаляха. махнахме 2 приема - проблемите намаляха. ако имаме друг избор няма да ваксинираме. засега се налага. за съжеление. НО го правим както трябва. което не значи че няма да има усложнения. и при двете ми деца е имало усложнения. но слава богу обратими и управляеми. 

# 589
На съседката не са и били правени всички ваксини и е иzкарала детски паралич. Гледката къса сърцето  Sad

Аз напоследък виждам страшно много хора с паралич по улиците. Наистина е доста стряскащо. И се питам, не са ли ваксинирани?  Дали пък не става дума, поне в част от случаите, за заразяване вследствие на ваксината? Откога е задължителна ваксината срещу полио?

# 590
Иzляzла е нова наредба в дьржавен вестник,кьдето ваксините в БГ са оповестени като препорьчителни,а не zадьлжителни.Може ли  някой да го иzрови това писание и да го сложи тук.  bouquet

# 591

Аз напоследък виждам страшно много хора с паралич по улиците. Наистина е доста стряскащо. И се питам, не са ли ваксинирани?  Дали пък не става дума, поне в част от случаите, за заразяване вследствие на ваксината? Откога е задължителна ваксината срещу полио?

Не вярвам. Не съм сигурна, дали имуниzационните програми са се иzпълнявали в провинцията или в районите населени с малцинства.Май някой беше пуснал мухата, че това не били всъщност ваксини, а начин да се намали популацията, като се предиzвика стерилитет у децата ... кой има печалба от това не zнам ... може и касата  newsm78  Гледам и в днешно, дори и тук време се толерират потребители, които ръсят огън и жупел ...
Просто мисля , че има региони и прослойки , които дори и днес не zнаят какво е имуниzация ... нищо чудно да има последствия. Едно е 1 или 2 майки да не си вкасинират децата, след като останалиет са васкинирани ... няма да има епидемия, но друго е в даден район масово да няма ваксинирани деца.

# 592
Това е последното ти предупреждение ЕКО Simple Smile

# 593
Това е последното ти предупреждение ЕКО Simple Smile

zащо?
кой толерира това? все ми е едно. просто не вярвах, че става въпрос zа чиста пропаганда и то толерирана във форума. Явно идята ми да не пиш повече тук е била правилна. Нещо не е ОК .  

# 594
Няма никаква пропаганда.Моля беz такива прибьрzани иzводи. Peace
Идеята ти може би е била наистина добра...

# 595

Не вярвам. Не съм сигурна, дали имуниzационните програми са се иzпълнявали в провинцията или в районите населени с малцинства.

Ами аз говоря за София и за хора определено не от малцинствата. Някой има ли идея откога е задължителна ваксината срещу полио?

# 596
От около 1950 година.

# 597

Не вярвам. Не съм сигурна, дали имуниzационните програми са се иzпълнявали в провинцията или в районите населени с малцинства.

Ами аз говоря за София и за хора определено не от малцинствата. Някой има ли идея откога е задължителна ваксината срещу полио?

И съседката ми е от пострадалите , не е от малцинствата, просто не са я ваксинирали.
Знаеш ли в Индия колко много ще видиш? Там zадължителна или препоръчителна ваксина няма.

Идеята ти може би е била наистина добра...

Много е добра.

# 598
Цитат
Знаеш ли в Индия колко много ще видиш? Там zадължителна или препоръчителна ваксина няма.

Започна се с иzмислици...Ти ходила ли си в Индия?
http://www.npspindia.org/
Моля,не пьлнете темата с неЩа,които отдавна сме дискутирали и са иzяснени.
СледваШ ли идеите си?

# 599
Цитат

Започна се с иzмислици...Ти ходила ли си в Индия?
http://www.npspindia.org/
Моля,не пьлнете темата с неЩа,които отдавна сме дискутирали и са иzяснени.
СледваШ ли идеите си?

голяма част от колегите ми са индийци, дружим с индийски семейства (и то от богати касти, zащото имат доста добро обраzование), блиzки сме, прикаzваме ... също така не мога да иzбегна да гледам молбите zа помощ , раzпростеранени в клиниките с цел програми zа помощ zа ваксини именно zа паралич zа Индия ...

Общи условия

Активация на акаунт