Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 529
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 360
Christian , нали може да допълня Grinning:    (Isolde, добре дошла!  bouquet)

Допълнителен протокол към Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи
(Ратифициран със закон, приет от Народното събрание на
31 юли 1992 г. - ДВ, бр. 66 от 1992 г.
В сила за Република България от 7 септември 1992 г.)

...Член 2Никой не може да бъде лишен от правото на образование. При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения.

----------------------------------

Чл. 5 ал. 4 от Конституцията гласи: Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
Подобен текст има и в чл. 5 от Административнопроцесуалния кодекс:
Чл. 5. (1) Когато постановление, правилник, наредба, инструкция или друг подзаконов нормативен акт противоречи на нормативен акт от по-висока степен, прилага се по-високият по степен акт.
(2) Когато закон или подзаконов нормативен акт противоречи на международен договор, ратифициран по конституционен ред, обнародван и влязъл в сила за Република България, прилага се международният договор.

Този чл. 5 от тази Конвенция много коварен. Аз мисля, че Наредба №15 страда от сериозен порок, който е основание за оспорването й. Дори мисля, че може да се иска обявяването на нищожността й.

За училищата мога да те допълня с чл. 7, ал. 1 от Закона за народната просвета, който цитирах на стр. 4 от тази тема, който освен за право говори за задължителност на образованието, т.е. заради неваксиниране не могат да ти откажат образование:
Чл. 7. (1) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително

Чл. 186. (1) на АК не задава минимален брой граждани, които могат да оспорят даден акт. Единственото изискване е да са засегнати права, свободи или законни интереси или да поражда задължения за оспорващите граждани: Право да оспорват подзаконов нормативен акт имат гражданите, организациите и органите, чиито права, свободи или законни интереси са засегнати или могат да бъдат засегнати от него или за които той поражда задължения.
... раздел ІІІ на глава Десета на АК.
.... оспорването на подзаконов нормативен акт става пред тричленен състав на ВАС.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=199060.120

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 00:13 от Черешовица

# 361
  • София - Варна - Бургас
Черешовица, чудесно е че публикуваш тези извадки от Законодателството.

един въпрос,  "АК"  Административнопроцесуалния кодекс ли значи. 

# 362
"АК"  Административнопроцесуалния кодекс ли значи.

Да! Няма какво друго да значи . Въпреки погрешното му съкръщение като АПК. Административнопроцесуалният е една дума според законодателя.
А тези извадти ги правих аз, като уточнение към Isolde в една друга тема.

# 363
  • София - Варна - Бургас

Да! Няма какво друго да значи . Въпреки погрешното му съкръщение като АПК. Административнопроцесуалният е една дума според законодателя.

- Да, и аз досега го знаех като АПК.  Peace

# 364
Заслугите са изцяло на Isolde и SafeHeaven bouquet
(Извинявам се, че не ви питах, но съм дала линк отдолу. Просто тази тема се чете повече.)

# 365

- Да, и аз досега го знаех като АПК.  Peace

Всъщност най-добре е в разговорната реч да се използва АПК. Стана като жаргон вече. Включително и административни съдии, които много добре знаят точното съкращение, съм ги чувал да го изговарят като АПК.

# 366
  • София - Варна - Бургас
Имаме ПРОБИВ!

Днес погледнах страницата с Новият Имунизационен календар и какво да видя!

- Вече използват само Тривалентна убита полиомиелитна ваксина (I, II, III тип)
                                                                                                                                       (Imovax-Polio)

Мисля че не е нескромно да отчетем и усилията на всички във Forum.BG-Mamma! като част от Гражданското Общество.

# 367
Имаме ПРОБИВ!

(Imovax-Polio)

Мисля че не е нескромно да отчетем и усилията на всички във Forum.BG-Mamma! като част от Гражданското Общество.
Е, то това какъв напредък е?!
Нали така трябваше..(след изчерпване на количествата на живата.) Явно са ги изчерпали. Sick

# 368
  • София - Варна - Бургас
Имаме ПРОБИВ!

(Imovax-Polio)

Е, то това какъв напредък е?!
Нали така трябваше..(след изчерпване на количествата на живата.) Явно са ги изчерпали. Sick

Трябваше да ги изчерпят най-рано в края на годината.
 Освен това, след изнесените факти преди 2 години за токсичноста на живачния консервант във ваксините, при конкурсите за внос на ваксини, вече се държи за минималното му съдържание.

# 369
Здравейте! Simple Smile

Кажете, моля, какво мога да очаквам като "ефект" от поставените на сина ми първи ( и надявам се единствени ) ваксини : БЦЖ и Хепатит Б?  newsm78

# 370
Здравейте! Simple Smile

Кажете, моля, какво мога да очаквам като "ефект" от поставените на сина ми първи ( и надявам се единствени ) ваксини : БЦЖ и Хепатит Б?  newsm78
Нищо. Здраво дете и защитено дете.

# 371
Здравейте! Simple Smile

Нищо. Здраво дете и защитено дете.
Rolling Eyes
 newsm78 Без реваксинации?  #Crazy

# 372
"...какво мога да очаквам като "ефект" от поставените на сина ми първи"
Ефект като за първи дози->>"Нищо. Здраво дете и защитено дете."
Ако продължите-ще има по-дълготраен ефект при същото->>"Нищо. Здраво дете и защитено дете."

# 373
"...какво мога да очаквам като "ефект" от поставените на сина ми първи"
Ефект като за първи дози->>"Нищо. Здраво дете и защитено дете."
Ако продължите-ще има по-дълготраен ефект при същото->>"Нищо. Здраво дете и защитено дете."

Ефект в кавички значи "дефект". Wink

# 374
Новини zа ваксината "Гардасил" среЩу хуман папилома вирус...
http://www.express.co.uk/news/view/11110/Sex+virus+vaccine+linked+

SEX VIRUS VACCINE LINKED TO THREE DEATHS
adverse side effects, including paralysis, seizures and miscarriages

Засега толкова.

Общи условия

Активация на акаунт