Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 448
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 975
Christian,много ти благодаря!  bouquet Hug
Няма гаранция,дори и ваксиниран да не я иzкараШ и като дете.
Някои детски болести се карат само като деца,zатова и наименованията.При вьzрастни се среЩат мноооого рядко ,бих каzал единични случаи,които дори не са свьрzани с епидемии.Това го каzвам от статистиката на РИОКОЗ.
Да,това е ясно,пише го и в книжката на Коток, но аз просто предположих една хипотетична ситуация и какви биха били последствията от това.
Това за стерилитета не го знаех и наситина ако е вярно това, е поредното доказателство, че ни манипулират яко.
днес например, имаше поредната пропаганда за ваксина против птичи грип по БТВ  ooooh!
A less rare complication of mumps is meningitis, which may appear 3 to 10 days after the onset of mumps. This is an inflammation of the membranes of the brain or spinal cord.
Meningitis is a serious disease, but in connection with mumps it is usually mild

Много хора свьрzват думата менингит сьс смьртта.Виж само до каква степен сме манипулирани. Peace
Тука се обърках  Embarassed Значи, менингита е по-леко заболяване от заушката или просто ако е причинен от заупката е в лека и не страшна форма? Струва ми се по-скоро второто. Защото аз все още продължавам да свързвам менингита със смърт, честно казано. Rolling Eyes На баба ми единия брат даже от това е починал...

# 976
Менингита не е по леко zаболяване от zауШката,макар,че понякога менингита има по слаби иzраzени симптоми от zауШка и минава от само себе си.
Бактериален менингит може да бьде страШно явление,но навреме овладян с АБ се лекува 100%.

Цитат
ако е причинен от заупката е в лека и не страшна форма
Да,правилно.Макар,че вторичните менингите ,zа които твьрдят,че са от zауШка са недокаzуеми,че са нейно последствие.Може да е причинен от друго,просто сьвпада с zауШката zа момента.Но веднага се свьрzва  с нея.Медицината е zабравила да прави научни експерименти,а ако ги прави,ги прави тайно и реzултатите,ако са благоприятни zа пациента,не ги публикуват.

Внимавайте с таzи ваксина zа птичи грип Stop

ПП Сьжалявам zа роднината ти.Предполагам лекарско невежество е допринесло zа това. Peace

# 977
ПП Сьжалявам zа роднината ти.Предполагам лекарско невежество е допринесло zа това. Peace
O,това е станало, когато той е бил на 15 или 17 години, и медицината не е била на сегашното ниво (нито пък са ваксинирали хората за тази болест). Възможно е и лекарска грешка да е било, не зная. Баба ми вече също не е между живите, но като се замисля, брат й е бил може би около набор 1920 г.
В същност поради този страх и едностранчива информация, аз ваксинирах дъщеря си против някой си менингит...не знам вече кой, АктХиб се казваше ваксината. И тогава си спомням, че разпалено обяснявах из форума, че съм спокойна, че съм я предпазила.... Embarassed ooooh! Просто детето е имало голям късмет, милото, че не се е увредило и че само веднъж го боцнахме, а не три пъти (имаше и такава схема).  Praynig За сина си въобще и не помислих за тази ваксина, разбира се.
Парадоксалното е,че и тогавашното ДЖи Пи нищо не знаеше за тази ваксина и научи от мен. После се консултирахме с още някои лекари-казаха, че не е опасна (еми какво да кажат)...абе мани мани... ooooh!

# 978
За тези, които искат да си купят книжката на Александър Коток:  тя скоро ще се продава и в София - поне така казват от хомеопатичната аптека на Чаталджа.

# 979
като споменахте хепатит б... той не е детска болест предава се предимно по полов или кръвен път. проблема е че до 25 г възраст от имунитета от ваксинациите нищо не е останало...
а шеф на хеи се става с връзки а не със знания... а с партиини връзки...

# 980
Цитат
като споменахте хепатит б... той не е детска болест предава се предимно по полов или кръвен път. проблема е че до 25 г възраст от имунитета от ваксинациите нищо не е останало...
а шеф на хеи се става с връзки а не със знания... а с партиини връзки...

КОлко си прав... Peace

# 981
"...проблема е че до 25 г възраст от имунитета от ваксинациите нищо не е останало... "
->Това не отговаря на истината.

# 982
Добре доШьл. Grinning

Цитат
проблема е че до 25 г възраст от имунитета от ваксинациите нищо не е останало... "
->Това не отговаря на истината.

Има ли покаzателен титьр на който да се вярва,че има zаЩита?

# 983
всъщност има ли доза между 11 и 20г при вас? ех как нямам данни тук... може да бъркам с ваксината за възрастни...

# 984
# 985
Няма титър-има имунологична памет. Която е над 20 години и повече.
Титъра на антитела в случая с Хеп Б не е показателен-може и да няма титър, има обаче мощен отговор у ваксинираните.
Няма повече от 3 дози програма за Хеп Б. Освен за хемодиализни пациенти има особени подходи.

Няма да пиша повече тук-просто искам нещата, които пишат стари приятели и познати да бъдат коректни. Simple Smile

# 986
макар че може да са стари данни дават между 15 и 25 г. само не съм сигурен дали не става дума за възрастни

# 987
Не сме чак толкова стари... Wink
Имунен отговор не оzначава имунитет.Колкото и моЩен да е.
И как се иzмерва имунологична памет?

# 988
кристиян тая ваксина за грип на 6 м правилно ли я превеждам? хм...
а за да съм точен правилния цитат на това което имам е "осигуряват имунитет за не по малко от 15 г"

# 989
Да,от Шестият може да се слага (не по рано),но сьвсем по желание и струва пари.Другите са беzплатни.

Общи условия

Активация на акаунт