Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 438
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 990
Да,от Шестият може да се слага (не по рано),но сьвсем по желание и струва пари.Другите са беzплатни.
това "може" съм го изпуснал. ок.

# 991
Еех, Birdie, не издържа много,а?  Grinning
Уелкъм бек Grinning
Няма титър-има имунологична памет. Която е над 20 години и повече.
Титъра на антитела в случая с Хеп Б не е показателен-може и да няма титър, има обаче мощен отговор у ваксинираните.
Няма повече от 3 дози програма за Хеп Б. Освен за хемодиализни пациенти има особени подходи.

Няма да пиша повече тук-просто искам нещата, които пишат стари приятели и познати да бъдат коректни. Simple Smile
"Коректните" неща се популяризират масово и се набиват в канчетата ни, недей се притеснява  Wink
Щом твърдиш,че има имунологична памет, би следвало да се съгласиш, че и водата има памет, нали? Ама това е за една друга тема  Wink

# 992
всъщност говори за едни Т- хелпери, кръвни клетки ...  Laughing именно една от техните версии удря и хив де..., затова и там има срив на имунитета. аз лично ако можех да избирам ваксинациите вмести хепатит б бих избрал хепатит а... далеч "по - популярен" при деца. което ми напомня да предупредя че в момента има страхотна епидемия от хепатит це... ама не казват.

# 993
  • Burgas, Bulgaria
искам да ви кажа че докато бяхме в болницата ми се налагаше всяка сутрин да ги моля да си сменят ръкавиците щото обслужваха по 20 деца-бебета с един и същ чифт-не хепатит ами незнам какво ще хванат.Че ми се и сърдеха.
отгоре на всичко слагат по 3-4 бебета + майките им в една стая като примерно за едното дете се съмняват че е с минингит а другото с диария и така кат си зададеш въпроса -защо-ти се отговаря че няма места и докато разбереш еле има минингит покрай теб или косата ти побелява или търсиш пари че да си вземеш ВИП стая.

# 994
Леле, като гледам колко сте в час....
ОК, четох, четох за тия ваксини и нещо не мога да се ориентирам. Извинете ме, ако всичко това е коментирано, но искате да кажете, че всички ваксини са безсмислени? И има ли някаква статистика за България в последните години - например колко случая има на ХБ, колко на полиомиелит и т.н. И има ли някъде по-синтезирана информация какъв е рискът да сложиш и какъв да не сложиш определена ваксина?

# 995
  • Варна, морето и сините вълни!
Леле, като гледам колко сте в час....
ОК, четох, четох за тия ваксини и нещо не мога да се ориентирам. Извинете ме, ако всичко това е коментирано, но искате да кажете, че всички ваксини са безсмислени?

Да позна!Ваксините са излишни!
Статистики има но не се знае колко са истина и колко са манипулация на данни!
Най добрата синтезирна информация на която попаднах аз е книгата на Коток! Написано за родители, които задават въпроси и мислят!

# 996
ОК, ще потърся първо книгата и тогава ще се включа отново.

# 997
  • София
  Дано се появи и в София, все пак ако някой има излишна броика и би се навил да ми я прати да каже. ,
  Грасем писах ти на ЛС.

# 998
Мимето я има сканирана.

# 999
  • София
  Прочетох я сканирана, но я искам на книжка, за да мога да я дам на педиатърката и да се пробвам да обсъдим нещата с нея.
  За МПР то се съгласи с мен че рубеолата само има смисъл. Но доколкото схванах и за нея са нужни реимунизации така или иначе, а сега тъй като определене няма да раждат смисъла да се имунизират е само за да не заразят те някоя бременна ако са болни. Е не мисля че заради този съвсем минимален риск си заслужава да ги ваксинирам. За заушката за момичета и то малки деца също не искам да споменавам смисъла от ваксина. Остава малко повече и за морбилито да помисля  Simple Smile

# 1 000
Привет,искам да Ви попитам нещо за ваксинирането с Пентаксим,а именно кога се прави 4-тия прием на ваксината?
Дъщеря ми има три ваксинации с пентаксим,също така и ваксината която е за шарките на 1г.и1м. и нашата педиатърка твърди ,че следвало имунизация на 1г.3м. с полиомиолид и на 1г.6м с инфарикс???Според мен поне от това което съм чела трябва направо на годинка и половина да се постави пентаксим ,моля за съвет и компетентна информация

Благодаря

# 1 001
  • София
  Моята педиатърка също е съгласна направо на годинка и половина, тоест година след последната ДТК, да сложим направо комбинираната Пентаксим, а не отделно Инфанрикс и полио. А аз дори не съм слагала досега Пентаксим, а Инфанриск. Смятам че просто трябва да поговориш с педиатърката че предпочиташ този вариант.

# 1 002
Привет,искам да Ви попитам нещо за ваксинирането с Пентаксим,а именно кога се прави 4-тия прием на ваксината?

Да поразгледаме съдържанието на PENTAXIM и Вие сама решете коя е подходящата възраст. Моето аматьорско мнение е, 4 доза - на 15 месеца.
12-15 месеца е срокът за поставяне на Акт-Хиб; 15-17 (24) месеца е срокът за поставяне на ДТК. Ако ги правите по-късно съществува риск.
Доколкото съм говорил с хората от Авентис, те са ми казвали, че най-подходящата възраст за бустера е 18 м. Сама виждате обаче, че остава непокрита възраст с Акт-ХИБ.
В листовката на PENTAXIM е доста размита възрастта за 4тата доза:
Цитат
The general recommended schedule includes a primary vaccination in 3 injections one or two month interval from 2 months of age, followed by a booster injection during the second year of life.

А разделянето на PENTAXIM на IMOVAX и INFANRIX е толкова неприемливо, че изобщо не подлежи на коментар.

# 1 003
  • София
  Реимунизацията с ДТК се прави минумим година след последния трети прием.

# 1 004
  Реимунизацията с ДТК се прави минумим година след последния трети прием.

Това го пише само в Българския имунизационен календар. Ние както винаги сме много специални.
...но дори и така да е, 1 г. след третия прием е 16 м.

Общи условия

Активация на акаунт