Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 402
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 005
 Има ли някой , който да е плащал глоби за не нанесени ваксини. Не дали е получавал акт, а дали вече си ги е плащал? Аз да се похваля, вчера си ги платих. А да видим сега какво ще измислят кратунковците. Не мога да разбера как неваксинираните са заплаха за ваксинираните. Еми нали сте се ваксинирали, що ви е страх.  Понеже това бяха доводите от хеито-"вие сте за заплаха за обществото при една епидемия"  smile3506

# 1 006
  • София
 Колко плати? Аз това се чудя, за всяка една от болестите ли е по 200 лв. За първи отказ? И какво занчи първо отказ. Например на мен ми остава да им бия МПР то и ДТК плюс полио, последното. Колко пари ще ми искат ако откажа в този случай на всяка от малките?
  Еми нали твърдят в момента че за да няма епидемии трябва 95 процента да са ваксинираните и ако ти не си намаляваш процента и има опасност да няма достатъчно покритие и съществува опасност от епидемия. Ако пък има такова покритие ще искат 99 процента и така.

# 1 007
Верчету, дай повече подрбности.  Praynig ОТ къде си, преди колко време и какви имунизации си отаказала. Какво получаваш за да те уведомят за глобата... Къде се плаща, с кой говори там за "епидемиите"? ooooh! Ако искаш може и на лични .

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 15:49 от Lub

# 1 008
вижте, вижте това. Фундаментално просто.

# 1 009
вижте, вижте това. Фундаментално просто.

ох

# 1 010
smile3532 smile3532 smile3532 фундаментално тъпо, по-скоро!

# 1 011
  • София
Към майките, които не са ваксинирали децата си.

Моля напишете как е здравето на децата, колко често боледуват, как са карали обичайните детски болести.
Благодаря предварително!    bouquet

# 1 012
  • София
Боледуват. Но им минава

# 1 013
  • София
Малката беше освободена от ваксини поради атипичен дерматит и уртикария, когато беше само на два месеца. Боледуваше. Вирусна инфекция -три дни. Без лекарства. На девет месеца заболя от салмонелоза и за разлика от другите деца, общото и състояние позволи домашно лечение. Дори нямаше особено висока температура. Преболедува и коклюш преди две години. За месец и половина и мина. Без усложнения. Варицела, рубеола. Както по книгите-класическо протичане на болестите. За друго не се сещам. Позволих на малката БЦЖ ваксина в първи клас. Разви някакво усложнение, което още лекуваме- гадна работа. Никога повече няма да позволя ваксина.

# 1 014
  • София
  Една колежка ме предупреди да не ходя до офиса, защото там върлувала заушка. Аз пък се замислих дали дори не предпочитам да я искарат сега малките, но незнам аз дали съм я карала  Wink

# 1 015
Ето тук намерих някои статистики към 2004 г.:
http://www.zdrave.net/document/institute/health_statistics/nsi/2004/B_1.pdf

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 22:11 от Gracem

# 1 016
Поредните пълни глупости, смешници hahaha
Нула процента грип и нула полио, всяка година що народ се тръшка от грип, а явно са забравили и близначетата от Бургас с полиомиелита???
Ама толкова е нагласена тая таблица, такава и аз мога да нарисувам!

# 1 017
Реалните статистики не са с такьв достьп до всеки...и то по интернет Laughing
За дифтерия днес дали някой се иzследва иzобЩо? Всяка по остра каШлица се zадуШава веднага с АБ днес.

Полиото е провьzгласено zа иzтрито от zемята ...някой да прави иzследвания zа полио при симптоми?НИкой.Затова ис лучаите са нула.
Един педиатьр днес дали раzличава морбили от рубеола?При 6 случая на 100 000  дали Ще попадне точно при твоя педиатьр поне един zа да види как иzглежда наистина,освен в учебника му...Нулев Шанс.

А като потьрся сzтатистика zа БГ zа всяка една от болестите и по година,други статистики иzлиzат....оф...zагуба на време..

# 1 018
  • Варна
За дифтерия не знам  , знам нещичко за коклюш , обаче. Преди 3 месеца си се разболях и като не ми мина и стана една супер кофти кашлица , се разчетох тук и там  Е , като клиника си беше 99 % коклюш , даже знам и детето , от което го лепнах  .И се оказа , че на практика няма как да го докажа , че е това  . Посявка няма как да се направи - трябва специална среда , която само я пише в учебниците , ама май никой не работи с  нея , поне не тук във Варна , а за серология трябва да пращам кръв в София  . Не ми се занимаваше . Все пак съм лекар , питах тук- там . Микробиологът ,  с който говорих и изследвах гърлени секрети , храчки , каза , да може да е  това , има зачестяване на случаите . По-интересно беше мнението на лекарката от инфекциозна клиника - първо много скептично ме прие с мнението ми , че е коклюш , докато разбира се , не чу как кашлям . Накрая заяви , че не е чувала да има напоследък такива случаи , нито от колеги  newsm78 . Чудно как аз , докато бях в майчинство , попаднах на един , а в клиниката не са чували . Така че статистиките като знам как ги правят по обръщаемост към медицинска помощ - нищо чудно , че всички са здрави . Бях с много резерви , когато ваксинирах сина си , но си мисля , че може би не съм сгрешила , като знам аз колко бях зле , а той даже не се закашля , което според мен също предполага , че е коклюш. А иначе като по книга - още се закашлям - в реконвалесцентния период кашлицата продължава от 6 до 10 седмици .
А рубеола , морбили - има си ги постоянно , поне това знам от РИОКОЗ , обикновено си има всеки месец единични случаи , при възрастни ( които не са ваксинирани , казват те)

# 1 019
И двете ми дъщери прекараха Коклюш, при положение, че са ваксинирани. Не искам и да чувам за
ваксина против Коклюш! Naughty
 Няма да им правя реимунизациите! Ще си платя глобата, ако трябва!!

Общи условия

Активация на акаунт