Малкият ми син от малко бебе често боледуваше - има 2 бронхиални спазъма доказани и няколко пресечени на време (от 2м до 2г1м). От възраст 2м до 1г1м изпи 6 антибиотика по различни поводи (боледуваше на около 35-40 дни), водихме го при проф.Тодоров от ИСУЛ (на възраст 1г1м) - той каза, че за него това дете е алергично, да се направят тестове и т.н. Педиатърката искаше да почва Зиртек да пие. Аз обаче реших да почна с хомеопатия. Детето боледуваШЕ пак на около 35-40 дни, но без усложнения (обикновено възпалени уши и бронхиални спазми) или в много лека форма. Това за около 1г след започване на хомеопатично лечение. Първото (2м) и последното (2г2м) му сериозни боледувания бяха 2-та доказани бронхиални спазъма. Миналия януари 2007г при боледуване от грип и на двамата, малкия направи фебрилен гърч. (Тогава е и единствения АБ, откакто почнахме с хомеопатия – 1г8м период).
Това за боледуванията. Сега да кажа и за ваксините и накрая ще задам и въпроса си.
При раждането са му бити БЦЖ и противохепатитна. На 1м – противохепатитната. (На 2м – бронхиолит и в болница – дали има връзка???). Не съм сигурна кога (на каква възраст – или до 3м или след 4,5м - според мъж ми след 4,5м (бил по-голям, не новороден) – бяхме си в София) направи реакция на БЦЖ-то – зачерви се, наду се бяла пъпка и текоха разни секрети. Затвори се и сега има белег около 1см диаметър. След това ДТК +полио се забавиха по ред причини и са бити на 4,5 и 7м.(януари2006). МРП е бита – не съм сигурна кога. Миналия януари трябваше реимунизацията ДТК + полио, но направи ФГ и се отложи 1г (така било – 1г след ФГ не се бият никакви ваксини). Обаче тази 1г вече мина и сега ще ни погнат за ваксина.
Някъде четох, че на деца с ФГ не се слага ДТК, а само ДТ.
Честно казано много ми се ще (ако има как, но не съм сигурна, че ще стане) изобщо да не я бием.
Та въпроса ми е следния: Ако не можем да я избегнем какво е най-добре да се бие и как? Много ме е страх, че ще има реакция – като се обърна назад и определено имам чувството, че след всяка ваксина е имало разни реакции – боледувания най-вече. Слава богу, детето не е увредено – развива се нормално, единствено проговаря по-късно от баткото – воден е на 2-ма логопеди за консултации, но и двамата не намират проблем – смятат, че от баткото, който е доста активен, бърз и доста говорещ и от нас просто не може да вземе думата. Също и според хомеопатичката ни там няма проблем.
Та по въпроса – коя ваксина, само ДТ + полио или ДТК + полио, заедно или отделно, има ли отделно Д и Т и К и полио и изобщо – как да процедирам??? Дано ми схванахте въпроса.
Моля за мнения и д-р Бърди и Кристиян по въпроса ми конкретно. Приемам и от другите мнения. Благодаря.