Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 488
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София и Морето от време на време
Бих искала да попитам нещо във връзка с ваксините. Ще стане дълъг пост, за което моля за извинение. Сега изчитам темата (около 20-та стр. съм).

Малкият ми син от малко бебе често боледуваше - има 2 бронхиални спазъма доказани и няколко пресечени на време (от 2м до 2г1м). От възраст 2м до 1г1м изпи 6 антибиотика по различни поводи (боледуваше на около 35-40 дни), водихме го при проф.Тодоров от ИСУЛ (на възраст 1г1м)  - той каза, че за него това дете е алергично, да се направят тестове и т.н. Педиатърката искаше да почва Зиртек да пие. Аз обаче реших да почна с хомеопатия. Детето боледуваШЕ пак на около 35-40 дни, но без усложнения (обикновено възпалени уши и бронхиални спазми) или в много лека форма. Това за около 1г след започване на хомеопатично лечение. Първото (2м) и последното (2г2м) му сериозни боледувания бяха 2-та доказани бронхиални спазъма. Миналия януари 2007г при боледуване от грип и на двамата, малкия направи фебрилен гърч. (Тогава е и единствения АБ, откакто почнахме с хомеопатия – 1г8м период).

Това за боледуванията. Сега да кажа и за ваксините и накрая ще задам и въпроса си.

При раждането са му бити БЦЖ и противохепатитна. На 1м – противохепатитната. (На 2м – бронхиолит и в болница – дали има връзка???). Не съм сигурна кога (на каква възраст – или до 3м или след 4,5м - според мъж ми след 4,5м (бил по-голям, не новороден) – бяхме си в София) направи реакция на БЦЖ-то – зачерви се, наду се бяла пъпка и текоха разни секрети. Затвори се и сега има белег около 1см диаметър. След това ДТК +полио се забавиха по ред причини и са бити на 4,5 и 7м.(януари2006). МРП е бита – не съм сигурна кога. Миналия януари трябваше реимунизацията ДТК + полио, но направи ФГ и се отложи 1г (така било – 1г след ФГ не се бият никакви ваксини). Обаче тази 1г вече мина и сега ще ни погнат за ваксина.

Някъде четох, че на деца с ФГ не се слага ДТК, а само ДТ.

Честно казано много ми се ще (ако има как, но не съм сигурна, че ще стане) изобщо да не я бием.

Та въпроса ми е следния: Ако не можем да я избегнем какво е най-добре да се бие и как? Много ме е страх, че ще има реакция – като се обърна назад и определено имам чувството, че след всяка ваксина е имало разни реакции – боледувания най-вече. Слава богу, детето не е увредено – развива се нормално, единствено проговаря по-късно от баткото – воден е на 2-ма логопеди за консултации, но и двамата не намират проблем – смятат, че от баткото, който е доста активен, бърз и доста говорещ и от нас просто не може да вземе думата. Също и според хомеопатичката ни там няма проблем.

Та по въпроса – коя ваксина, само ДТ + полио или ДТК + полио, заедно или отделно, има ли отделно Д и Т и К и полио и изобщо – как да процедирам??? Дано ми схванахте въпроса.

Моля за мнения и д-р Бърди и Кристиян по въпроса ми конкретно. Приемам и от другите мнения. Благодаря.  Hug

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 15:01 от TINA.K

# 1 351
Фебрилните гърчове не са противопоказание за слагане на ваксина, стига да не ползвате цяла коклюшна ваксина.
Може да ползвате "Тетравак" (Тетраксим) спокойно с даване на антипиретик 2 часа след ваксинацията (Нурофен) и след още 3-4 часа-втора доза.

"...Някъде четох, че на деца с ФГ не се слага ДТК, а само ДТ. "
->Това не е така, и не важи.

# 1 352
Какво става от много "мислене"
http://www.eurosurveillance.org/edition/v13n01/080103_02.asp

# 1 353

Фебрилен гърч

Извинявам се - нещо стана. Цитирах "ФГ е?" - не знам как да махна това мнение и затова пиша пояснението - грешен цитат.

Моля, някой да информира модератор да се изтрие това мнение, да не виси като спам. Не ми дава сама да информирам, не успявам и да го изтрия ...

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 15:10 от TINA.K

# 1 354
Благодаря, Бърди. И още един въпрос: Големият ми син в края на месеца навършва 7г. Доколкото знам му предстои МАНТУ. Белег няма на рамото си, педиатърката ни навремето е видяла белег и го е писала в картона му. (Това го знам, защото съм я питала, когато беше още малък, че не виждам белег).

Каква е алтернативата на МАНТУ и изобщо има ли алтернатива в БГ, и ако трябва да се бие наново ваксина каква да е - имам ли избор - дори ако трябва да си купя ваксината?

# 1 355
Само една документирана доза БЦЖ е достатъчна.
Никой и никъде от страните които все още правят БЦЖ не прави втора доза. А в някои страни е и подсъдно (забранено).
Манту не е, и не може да е, критерий за резултатността на предшестваща БЦЖ доза.
Манту е диагностична проба по отношение на статуса на контакт с ТБЦ бактерията и затова не може да се различи едно (+) Манту на ваксина или на свежа инфекция е (+).
В Бг "царстват" различни "ентусиасти", които видите ли според размера на Манту "врачуват" по този въпрос (от ваксина ли е, или от инфекция). Това са смешни неща просто.

# 1 356
ТинаК,
Вие сте реШила да ваксинирате така или иначе,вьпреки майчиният си инстинкт и вьпреки проблемите,които сте имали.
На ваШе място не бих сложил нито една ваксина повече,zаЩото досега ако органиzма ги е толерирал с това,което описвате,може да дойде момент когато Ще каже "Това не мога да го понеса повече".

Бьрди,zдравей Grinning
Информацията zа морбили в Германия е доста греШна.Влеz на Robert Koch и Ще видиШ интересни неЩа zа "епидемията".Всички са били с поне по една доzа ваксина,останалите и с по две.
Да не говорим,че това е несериоzно,след като няма дори официален предпаzен титьр на имунитет zа морбили.Statements от МЗ са,че морбили се предава и от ваксинирани деца на неваксинирани.
Цитат
Two cases (aged 23 months and 16 years, laboratory confirmation by MeV IgM) had received one documented dose of measles vaccine before exposure.

Така като го чета,ми остава само да се смея..."Лабораторно потвьрждение" ...Виц на годината hahaha

# 1 357
Може би не му е тук мястото, но се сещам за изказванията на Кристиян за птичия грип в тази тема, когато попаднах на този материал: http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=40&t=1023    може би ще ви е интересно да го прочетете!

Sad
В тази
връзка
малко
инфо
и с риск
да стана досадна...

# 1 358
Амарена,благодаря zа линковете. Peace Flutter
В Испания е zапочнало вече подкожно.

В момента най гореЩият дебат в ЕС е новата ЕС Реформа,която Ще смени основни zакони,Ще премахне биологични и екологични продукти,Ще ги zамени с генномодифицирани,тока и гаzта сьЩо са zасегнати,чиповете и много други гадости,които ни чакат.
http://rettet-oesterreich.at/index.php?id=2    Tuk има малко на немски...

# 1 359
ТинаК,
Вие сте реШила да ваксинирате така или иначе,вьпреки майчиният си инстинкт и вьпреки проблемите,които сте имали.
На ваШе място не бих сложил нито една ваксина повече,zаЩото досега ако органиzма ги е толерирал с това,което описвате,може да дойде момент когато Ще каже "Това не мога да го понеса повече".

Не, Кристиян - бъркате.  Naughty Изобщо не съм решила "да ваксинирам така или иначе", просто се опитвам да се информирам максимално за в случай, че не мога по никакъв начин да избегна ваксините.

Сега съм на 45стр от темата и там някъде в един пост имаше линкове към листовките на различни ваксини - та в листовката на едната за ДТК пишеше, че реваксинация се прави до 4годишна възраст. Само 1г3м ми остават да я избягвам всячески.  Wink Мисля, че няма да е особен проблем да казвам, че е имал сополи (то при нас сополите са си постоянно явление и ще ми повярват, само лятото е ОК, но пък тогава е на 420км от София, та не може да го боцне), но първо ще опитам с комисия да го освободат и ако не стане - ще лъжем.

Ако и това не мине - ще го мисля пак - иска ми се всичко да ми е законно и да не сме само с подпис, но и това ще пробвам, ако и това не стане - хомеопатичката ще помага.

А за големият ми син - не знам как мога да избегна МАНТУ и не дай боже реимунизация - той боледува 1 път годишно и там ще е трудно да мина с номера на малкия - ако някой има идея и опит - моля да сподели.

# 1 360
TINA.K, дано успееш в начинанието и не се налага да слагаш на детето никаква ваксина от тук нататък, т.е. комисията да прояви разбиране... 4-годишната възраст за съжаление не променя почти нищо - просто вместо с ДТК, реваксинират с ДТ Confused

Мантуто според нашенските закони е задължително. Отгоре на това, ако е отрицателно, се прави реваксинация с БЦЖ, също задължителна. Тоест и от това няма законно измъкване - или открито изразяваш несъгласие (в който случай след това имаш готовност да се разправяш с училищното ръководство) или се договаряте с джи пи то ви за отлагане/освобождаване/вписване...

# 1 361
Една приятелка от щатите ми каза, че там има възможност да се "освободиш" от ваксините със специално писмо-възражение по "религиозни причини". Т.е., че личните ти убеждения и религия не позволяват на детето ти да му бъде инжектирано каквото и да е чуждо вещество. А ваксините съдържат такива чужди субстанции, които могат да бъдат опасни за здравето. Че Библията ни учи да пазим кръвта чиста и да не правим кръвосмешения и т.н.

Това ми напомня за случая с онзи човек, който отказа да му преливат кръв точно поради такива причини. Значи е възможно и тук в Бг да има подобна вратичка в закона? Дали да не я потърсим? Някой знае ли нещо повече?

# 1 362
Ето, намерих подобно писмо-образец за щата Илинойс:

To whom it may concern:
 Re:  Religious Exemption 77 Ill. Adm. Code 655.510
 In accordance with 77 Illinois Administrative Code 655.510 , we hereby state that as parents, based on our religious beliefs, we object  to the following vaccinations, including but not limited to: diphtheria, pertussis, tetanus, (DPT, DTaP), poliomyelitis, measles, rubella, mumps (MMR), varicella, Hib, hepatitis B for our child ___________________________________.

Our family’s personal religious beliefs prohibit the injection of foreign substances into our bodies. We believe that the Holy Bible teaches that parents are responsible for the care of their children. We believe that we cannot willfully go against the law of God, and fully put our trust in Him for our child’s health.

Vaccines contain foreign substances that are dangerous to humans.

The Bible teaches that we shall keep the blood pure, and keep the seed from being mixed. Obviously, when genetic materials from bacteria, viruses, yeast, animals, birds, and other humans are injected during vaccination, the blood gets contaminated, and genetic changes occur. God warned not to do this. To do so would violate these teachings of the Bible. Our objection is based on our deeply-held religious beliefs.

The rubella vaccine contained in the MMR immunization was developed from cell lines derived from human embryos.  The attenuated virus used to produce the Rubella vaccine (RA27/3) was obtained from an aborted fetus and then cultivated on fetal tissue from another aborted baby (WI-38).

The Chickenpox vaccine containing WI-38, MRC-5 and Hepatitis-A vaccine (MRC-5) were obtained from human babies that were electively aborted.

The Hepatitis-B vaccine protects against a disease that is only transmitted through multiple sexual partners or street IV drug users and therefore usurps our parental authority to condemn such activity in our child. The acceptance of this vaccine promotes sexual promiscuity and immoral behavior in direct contradiction to the teachings of our faith.

The VARIVAX vaccination is cultured on aborted fetal tissue cell lines WI-38 and MRC-5, which were obtained through human babies that were electively aborted. Our personal religious beliefs hold abortion to be against the will of God. “Thou shalt not kill” scripture tells us in Exodus 20:13.

The vaccination of our child violates laws put forth within us by a higher power at the time of conception.

Our personal religious beliefs include our obedience to God’s law, and we believe that we are responsible before God for the life and safety of our child, created by God.

Sincerely,

# 1 363
Грейс, можеш ли да го преведеш?

# 1 364
Грейс, можеш ли да го преведеш?
ok, utre shte gledam da go preveda ili pone sentenziata. Sorry za latinicata, pisha ot telefona.

Общи условия

Активация на акаунт