Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 146
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 455
Мога да те опровергая по всяка една точна, но подобни полемики тук е имало не веднъж и за това ще си спестя нервите и времето! Има теми, който иска да мисли ще чете!
Ха, то кво излиза, застраховай се, че някой може да те пипа с мръсни ръце, нали това им влиза в работата на докторите и сестрите, бе, д-р Бърди, да са изрядно здрави и чисти Thinkingили не Naughty
Мисълта ми е, че си имаш отделна тема и форум, бегай там да зарибяваш Peace
Докато ходя да готвя  и пиша, Кристиян казал каквото и както трябва, ама пуска и аз Mr. Green

# 1 456
Моля без глупости пак и без демонстрация на умствен маразъм...

# 1 457
Бърди, много обиди има в постинга ти по- горе. Мисля, че си изпускаш нервите.

# 1 458
"по-горе"?
никакви обиди няма.
В този живот само резултатите от това,което правите, важат.
В Бг педиатрия такива резултати са повече от скромни, за да има повод за "гордост".
За една страна в 21 век, и претендираща да е Европейска, е тъжно да се четат теми като тази.
Трябва ясно да се осъзнае, че проблемите с ваксинациите в Бг се дължи на крайната некадърност на болшинството занимаващи се професионално с тези неща и определящи "политиката" в тази област, а не на ваксините по принцип.

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 20:39 от Birdie

# 1 459
Остави Бьлгария и погледни скандинавците и някои други страни от "пьрвия свят" и отноШението им кьм ваксините.
Статистически,неваксинираЩите родители са с най малко академично обраzование.
Да ги наричаШ прости,демодерни или некадьрни,"съвременен и образован човек, а не като ориенталски неандерталец" е смеШно и не отговаря на реалността.
Имам чувството,че лаеШ като малко вьрzано кученце zаЩото кокала е далече...

А това,което си написал е много вярно.Вярата в медицината.Религия,догма...Научно докаzване не е важно,важно е да има вяра,гола  и сляпа е достатьчна.
На това се крепи.И трябва да се zаЩитава,иначе всеки ако стане медицински атеист и аz няма какво да има да ям Mr. Green
Цитат
Никой не взема комисионни. Защото вярва във ваксинациите.
Вие в Бг затова сте на този хал-с болести забравени отдавна.

И на кой хал е БГ? Кои болести са zабравени и колко иzлиzат годиШно нови?
Представяте ли си да сме като в Китай? Лекарят е виновен там,ако пациента се раzболее...zначи не е успял да предотврати и да превентира дадено zаболяване чреz определените методи.

# 1 460
Бърди, ама изобщо не си прав и олекваш. "Проблеми с ваксинациите" няма само в Бг. Що народ от медицинските среди и в Европа и в щатите с изказва и пише книги за вредата от ваксините и призовава за задълбочено проучване родителите, преди да поставят ваксина на децата си. Това, че натъртваш на руски източници само, е прекалено елементарно.

Не го напъждайте Бърди така от темата - напротив, нека пише. Така хората ще видят, че нищо смислено и аргументирано не казва. Само някакви пропаганди, които не навеждат към никакъв размисъл.

# 1 461
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/netherlands.html
Ето-вижте Северните страни кои ваксини правят-сравнете.

# 1 462
Бърди, ама изобщо не си прав и олекваш. "Проблеми с ваксинациите" няма само в Бг. Що народ от медицинските среди и в Европа и в щатите с изказва и пише книги за вредата от ваксините и призовава за задълбочено проучване родителите, преди да поставят ваксина на децата си. Това, че натъртваш на руски източници само, е прекалено елементарно.

Не го напъждайте Бърди така от темата - напротив, нека пише. Така хората ще видят, че нищо смислено и аргументирано не казва. Само някакви пропаганди, които не навеждат към никакъв размисъл.
Мненията, за които говорите са маргинални в тези общества. Не основни. 95% от хората ваксинират съзнателно децата си там. Но това са други общества, друг социален климат и дадености.
Вие ги представяте като основни, защото така повече изнася.
Но те не са, и никога не са били.
Или касаят толкова развити общества с по 3-4 случая на Хеп Б за десетилетие.
Вие Бг в тази категория страни ли я имате? със здравеопазването на Дания,Финландия,Швеция?
И с политици като Фог-Расмусен или Улоф Палме можете да сравнявате Бг отрепки като Борисов,Масларова, Допганчето?
Които изгониха 2 млн Бг а сега търсели "квалифицирана работна ръка" ? която ще я "внасят" от Албания?
Вие имате ли обективна представа какво представлява Бг погледната отвън??

Не може да се пише в тема, и с "мнения" толкова далеч от логиката и същността на нещата.
В Бг духа на ваксинациите не е актуален. Духа на разумният подход е далеч сега от Бг-изповядва се от 5-10% от населението. Критично малък процент, за съжаление.
По редица обстоятелства.

Аз поддържах тема за ваксините 2 години тук.
Нито я приеха, нито я заковаха (2-та част), нито показаха интерес. Напротив-обединиха я с клюкарски форум на кресливци.
Защо да пиша повече? за кого?
Блъскайте си главите сами... аз бях дотук, поне в този форум Simple Smile

# 1 463
  • Виена
Блъскайте си главите сами... аз бях дотук, поне в този форум Simple Smile

По този повод казвам по едно виртуално наздраве!  Drunk

# 1 464
Надявам се че животът Ви извън Бг Ви е понаучил на много неща.
Ако не, не е късно да се поогледате Wink

# 1 465
Бърди, тук беше прав за някои неща. Но нивото на здравеопазването в Бг и политическата измет нямат общо със страничните ефекти от ваксините. Ваксините се произвеждат от фармацевтични гиганти, които снабдяват целия свят, и страничните им ефекти са едни и същи и за българчето, за германчето, за филипинчето и за детето на индианския вожд.

Какво е PCV и RTV?

# 1 466
Бърди, тук беше прав за някои неща. Но нивото на здравеопазването в Бг и политическата измет нямат общо със страничните ефекти от ваксините. Ваксините се произвеждат от фармацевтични гиганти, които снабдяват целия свят, и страничните им ефекти са едни и същи и за българчето, за германчето, за филипинчето и за детето на индианския вожд.

Какво е PCV и RTV?

Не е само там въпроса.
Тези страни имат мощни и добре организирани епидемиологични служби.
На база на това се разработват конкретните нужди от ваксини в календара.
Има и опитни хора в тази област-с перфектна квалификация. Именно тези хора чертаят политиката там в тази област.

Има ли в Дания толкова цигани? няма. Е, не е ли по различно? по-различно е.
Половината Бг нация е в борба да се опази от тази напаст, и нито едно правителство не е в състояние да озапти тази полу-човешка сбирщина със законни и твърди мерки.

PCV e "Превенар"
RTV е рота-вирус ваксина.

# 1 467
Може ли някой да каже повече за тези инжекции вит.К, както и какъв е този PKU тест? Чела съм някъде, че вместо инжекция, вит.К може и на капки през устата.

и аз бих помолила, ако някой има повече информация за вит. К, да даде, ако има под ръка. Иначе ме заинтересува коментара в примерното писмо, и ще се поразтърся . Защото на синът ми след раждането му биха само вит. К. И преди съм писала, че тук,  в Дания, не се слагат ваксини веднага след раждането. Но на нашия дечко сложиха вит.К и го обдишваха , след като ни питаха за съгласие, разбира се. Сега се замислям, че или е стандартна процедура (вит.К) , или на него са му били, защото накрая тоновете му бяха увеличени, след доста дълго раждане и казаха, че ако е продължило още малко, може и да се е стигнало до недостиг на кислород.
А PKU теста също го правиха, взеха кръв от петичката - на 3тия ден, след изписването. Запълваха 2 кръгчета от по 1 см, на една хартийка.

# 1 468
  • София
Дъщеря ми се роди с хеморагична болест ( повърна кръв 30 часа след раждането), точно защото не е бит вит.К, след това и биха , както и преляха плазма и кървенето спря.
Нямам информация защо се получава тази липса точно на този витамин.

# 1 469
Може ли някой да каже повече за тези инжекции вит.К, както и какъв е този PKU тест? Чела съм някъде, че вместо инжекция, вит.К може и на капки през устата.

и аз бих помолила, ако някой има повече информация за вит. К, да даде, ако има под ръка. Иначе ме заинтересува коментара в примерното писмо, и ще се поразтърся . Защото на синът ми след раждането му биха само вит. К. И преди съм писала, че тук,  в Дания, не се слагат ваксини веднага след раждането. Но на нашия дечко сложиха вит.К и го обдишваха , след като ни питаха за съгласие, разбира се. Сега се замислям, че или е стандартна процедура (вит.К) , или на него са му били, защото накрая тоновете му бяха увеличени, след доста дълго раждане и казаха, че ако е продължило още малко, може и да се е стигнало до недостиг на кислород.
А PKU теста също го правиха, взеха кръв от петичката - на 3тия ден, след изписването. Запълваха 2 кръгчета от по 1 см, на една хартийка.
Правенето на Вит К непосредствено след раждането е световна практика (без Бг).
На много места се предлага избор капки или инжекция.
Витамина се прави с цел профилактика на хеморагичната болест на новороденото (това е неконтролируемо кървене, предизвикано от липса на Вит К). Новороденото ( и особено изключително кърмените деца) са с голям риск, поради ниско съдържание на Вит К в кърмата и невъзможност да го набавят.

Правенето на Вит К е стъпка с огромно значение, спасило живота на хиляди деца.

За справка:

*В Бг не правят Вит К ( може би само в "Токуда" правят, но не съм сигурен). Струва стотинки ампулата. По-лошото-> не се търгува Вит К.
*Защо? бил "канцерогенен". Как стигнаха до тези изводи? те си знаят... и те не знаят. Това за "канцерогенността" е теза от началото на 80-те години, отдавна,отдавна оборена.

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 23:01 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт