Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 251
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София
  Горе в карето на рекламите тече реклама на ваксина  Simple Smile
  Да права си и на мен едната ми дъщеря е с АД и АБКМ, но тук в София най-много да ни освободят от коклюшната, за която и педиатърката съвсем лесно се съгласи да не поставяме с думите, че след годинката тази болест не е опасна, а само неприятна.

# 1 681
  • sofia
Аз питах личната какво правим, ако откажа да слагам повече ваксини на децата си. Тя каза, че изготвя портокол и после ние да си се разправяме с ХЕИ. Достатъчно ще си патя от ваксините на малкия цял живот, айде няма нужда от повече.

# 1 682
Аз пък имам друг проблем, не с ХЕИ. Имам възможност да си плятя глобите за всичките ваксини, мисля, че около 2000 лв излизаше някъде общо. Но и да ги плятя, не решавам проблема с детската градина. А детето ми трябва да ходи на градина - частна, или държавна, без значение. Имаше проблеми в общуването и говоренето, притеснявахме се с месеци. От както тръгна на ясла имаме огромен успех, много сме доволни и е от голяма полза за него. За нас детегледачка не е решение. Но когато го приеха, тръгна по-късно от дата на приема, защото му липсваше последна реваксинация на полио в картона. Не бях забелязала, защото все му отлагах с месеци ваксините и не съм му смятала какво остава и какво не е бито.
Молих се на сестрата да го вземат, защото започвах работа, но беше категорична, че не може, докато не го ваксинират. Можело да го приемат още същия ден, в който е ваксиниран (егати логиката). Опитах се да поспоря, че щом има вече 3 ваксинации на полио, едва ли точно сега ще се разболее и ще зарази другите ваксинирани деца, но тя беше категорична.
Очаквах, че ще са по-небрежни и даже може и да не отворят картона му, но се оказа, че са супер стриктни в това отношение.  Sad
А лекар, който да вписва без да ваксиниря така и не открих вече 2г.

# 1 683
В много неща няма логика.Вчера моя мъж возил една лекарка и я питал как се правят ваксините и тя казала "Незнам точно,но всичко е наред.Аз моя син го ваксинирах и против заушка,че сега имало епидемия-ето заради такива като вас,които не си ваксинират децата."Не мога да разбера като са ваксинирани толкова деца защо все пак има епидемии.Никой ли не разсъждава.

# 1 684
Точно, хич не се разсъждава!

едва ли точно сега ще се разболее и ще зарази другите ваксинирани деца, но тя беше категорична.
Е, нали са ваксинирани другите. Защо ще ги заразява?

# 1 685
Като чета за проблемите с неваксинираните деца и детските градидни се етих, че май е време, някоя по-предприемчива мама да направи детска градина от "нов" тип.
Всъщност - градините имат ли законово основание да не приемат неваксиниранио деца? На някого показали ли са му текст, извадка от закон?

# 1 686
грешка

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 18:09 от Amarena

# 1 687
  Горе в карето на рекламите тече реклама на ваксина  Simple Smile

И мен това много ме дразни. Изобщо напоследък повечето реклами във въпросното каре са на лекарства, а аз съм толкова против фармацевтичните реклами, че няма накъде повече... Няма как обаче. Бизнесът си е бизнес. Не ми се подхваща темата, щото вече веднъж нищихме подобна сложна тематика по повод "доктор" Нивеа Бейби.

# 1 688
  • на плажа
Амарена, за какво става въпрос? Има градина, в която приемат чисти от ваксини деца?

# 1 689
опс...Съжалявам, грешката е моя. Не съм разбрала нещо. Embarassed

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 18:28 от Amarena

# 1 690
Еееее искам да ви се похваля . Днес бяхме с малката при личната. От година и нещо отлагам едно полио и все си намирам причина за да не го приеме. Днес въпросната ме сюрпизира , че е отложена реваксинацията на полиото. Ееее на върха на щастието съм , че съм спестила на детенцето си поне една отрова 

# 1 691
Като чета за проблемите с неваксинираните деца и детските градидни се етих, че май е време, някоя по-предприемчива мама да направи детска градина от "нов" тип.
Всъщност - градините имат ли законово основание да не приемат неваксиниранио деца? На някого показали ли са му текст, извадка от закон?

Никой няма право да прави частна детска градина без да се съобразява с ХЕИ, а те правят същите проверки и там. Аз съм мислела за частна градина, но условията с ваксините са еднакви с държавните. Познавам директорка на частна градина, която е противник на ваксините и е успяла да освободи детето си на комисия (много алергично и болнаво е). Обсъждали сме въпроса и каза, че няма изход - идват от ХЕИ най-редовно и не само гледат картоните, ами даже сверяват дали са регистрирани в компютърната им система всички ваксини. Така, че и с подправени картони не става.

Малко извън темата - има и друг проблем, еднакъв за частните и държавните градини. Ползването на огромни количества белина навсякъде. Минава се по 6 пъти дневно. Не се плакне и децата масово получават обриви и алергии. ХЕИ идва и взима натривки за наличие на хлор от пода, под килима, мивките, шкафчетата, гърнетата, с памук взимат и от чаршафите, които след киснене в белина не се плакнат. За да се промени лакмуса, иначе - глоби. Моето дете цялото мирише на белина като го прибирам, добре, че не е алергично. А решението за тези, които са - да пият антиалергични лекарства.
С много родители сме коментирали, че има много други препарати, които убиват бактериите, без да алергизират и бихме могли да ги купуваме. Но не може, забранено е, защото ХЕИ не проверява дали има бактерии, а дали има хлор. Ако няма хлор - глоба. В частните градини е същото - ХЕИ изисква да има хлор навсякъде, иначе може да ги затвори.   Crazy

# 1 692

С много родители сме коментирали, че има много други препарати, които убиват бактериите, без да алергизират и бихме могли да ги купуваме. Но не може, забранено е, защото ХЕИ не проверява дали има бактерии, а дали има хлор. Ако няма хлор - глоба. В частните градини е същото - ХЕИ изисква да има хлор навсякъде, иначе може да ги затвори.   Crazy
Защото са добре известни свойствата на хлора! Twisted Evil Да превръща хората в послушни агънца.
Заради всички тези извращения в градините не съм си пуснала детето там още, въпреки, че съм на ръба /време, финанси, нерви/.

# 1 693
Amarena, в какъв смисъл ги превръщат в послушни агънца? След месец ще пускам детето на ясла и като чета и ме обзема параноята. А искам да е сред деца!

# 1 694
Не искам да видоизменям темата, но детските градини имат и много положителни страни. Иначе щях да предпочета детегледачка. Много хора дават доста високи суми за частни детски градини, при положение, че за същите пари могат да си наемат детегледачка, именно заради тези ползи.  Моето дете има страхотен напредък в развитието си и много от проблемите, които се чудех как да реша с месеци се оправиха от самосебе си там, въпреки, че посещаемостта му за сега е средно 6 - 10 дни месечно. Аз лично смятам, че ползите от яслата при моето дете надвишават неколкократно вредите и си заслужава. Но не е тук мястото да ги обсъждаме.

Общи условия

Активация на акаунт