Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 251
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 695
Цитат
....след многогодишни  експерименти в концлагерите есесовските учени  откриват,
че  може  да  се  влияе на съзнанието на човека и с не толкова  твърди
методи  като  куршума  - без изобщо да става нужда  да  се  убива.   В
Германия  има  остра  криза  за  работна  ръка  и  концлагеристите  са
изключително  дефицитна безплатна работна сила  в  стотиците  оръжейни
заводи.
   Като водещи в света по това време, немските химици откриват, че  от
цялата  Менделеева  таблица  химичните  елементи  от  семейството   на
халогените  като  че ли най-много симпатизират на  великата  кауза  на
Третия  райх за създаването на Новия човек на хитлеровия Нов  ред.   И
най-вече на неотложната задача основно да се промие мозъка на  "стария
човек"  от  всички  досадни и отживели времето си християнски  морални
ценности.

Цитат
Бромът  първи  бива  приет на въоръжение от храбрите  архитекти  на
новото  светло общество.  Всяка сутрин лекарят на лагера -  независимо
дали  концентрационен  или  летен лагер  на  деца  от  Хитлерюгенд   -
хитлеровия  "комсомол", излива по едно малко шишенце в сутрешния  чай.
Бромът подтиска не само половия нагон на лагеристите.  Той ги прави  и
по-податливи  и послушни за заповедите на техните командири.   Той  им
помага и по-лесно да усвояват новата тоталитарна идеология на нацизма.
   По  същото време бром се дава и на пионерчетата от елитния съветски
пионерски  лагер  за индоктриниране на бъдещия комунистически  елит  в
Артек.   С идването на комунистите на власт бром се дава редовно  и  у
нас  със  сутрешния чай в Българската народна армия или в  пионерските
лагери.   Нито един български лекар не си прави труда да се разрови  в
старите   прашни  немски  публикации  от  началото   на   века   върху
използването на халогените за контрол на човешкото съзнание.
....
Цитат
Да  видим  сега другия представител на халогените  -  хлора. Хлорът, както и брома, има  същото
действие  върху  мозъка на хората.  Той ги прави по-пасивни,  намалява
волята  за  съпротива и самостоятелност. Поглъщан  десетилетия  наред
чрез  питейната вода, той е един от основните канцерогенни  фактори  в
нашия  живот.
....
След войната единствено немците се усещат за подмолните промивки на
мозъците им по време на Третия райх.  Сега в Германия, Швейцария  и  в
част  от  Франция хлорът не се употребява за дезинфекция на  питейната
вода.   Даже техните олимпийски отбори отказаха да плуват в  басейните
на Лос Анжелис за олимпиадата там през 1984 г.,  докато хлорът не беше
махнат от водата и заменен с озон от малък евтин озонов генератор.

....

Идва   реда  и  на  най-нашумелия  напоследък  представител   на
халогените - на флуора.  Трескави изследвания на есесовските лекари  в
края  на  войната,   мъчещи  се да изпълнят  заповедта  на  Фюрера  за
намаляването  на лагерната стража и изпращането на източния  фронт  на
всички  освободени,  се  увенчават  бързо  с  успех.   Оказва  се,  че
специалистите  по  контрол на съзнанието съвсем не  трябва  да  търсят
надалече  и  нашироко - решението е просто под носа им.  Малко  флуор,
добавен  към  питейната вода, допринася за намаляването на  бунтовете,
опитите  за  бягства,  нападенията  върху  стражите  и  побоите   сред
лагеристите.  Скоро след това флуорът сигурно е поставян и в питейната
".$   на немските градове, за да подпомогне пламенното възприемане  на
жертвоготовните призиви на Фюрера от цивилното немско население в тези
мъчителни последни дни на войната.
...

И така, мисълта ми беше, че както в борбата с насилственото флуориране бяха постигнати добри резултати, така и можем да се борим срещу хлорирането, белината и т.н. Wink
Съвсем нямам намерение да изпадам в дискусии от типа на "За и против детската градина".

# 1 696
  • София
С много родители сме коментирали, че има много други препарати, които убиват бактериите, без да алергизират и бихме могли да ги купуваме. Но не може, забранено е, защото ХЕИ не проверява дали има бактерии, а дали има хлор. Ако няма хлор - глоба. В частните градини е същото - ХЕИ изисква да има хлор навсякъде, иначе може да ги затвори.   Crazy
  Скоро представител на СНБМ имаше среща с РИОКОЗ по тяхна покана и едно от нещата, които се обсъждаха беше именно препаратите за почистване в детските заведения. В момента се събират оферти, видове препарати и цени на едро и е съвсем възможно скоро да се сменят именно тези хлорни препарати с друг вид. Доколкото знам в Плевен май това вече е направено. Има вероятност и да има отделна темичка в която хора от РИОКОЗ да отговарят на зададени въпроси тук във форума.

# 1 697
  Педиатъра не може да ви задължи да правите ваксините, ако нещо просто подписвате декларация че не желаете и това е. Никой не може да ви принуди, най-много да се наложи да плащате глоба в РИОКОЗ
А кой може да ме задължи да подписвам декларация? И ако не я подпиша тази декларация, какво ще стане? newsm78

# 1 698
  Педиатъра не може да ви задължи да правите ваксините, ако нещо просто подписвате декларация че не желаете и това е. Никой не може да ви принуди, най-много да се наложи да плащате глоба в РИОКОЗ
А кой може да ме задължи да подписвам декларация? И ако не я подпиша тази декларация, какво ще стане? newsm78
Никой не може да те принуди да си слагаш подписа където и да било, смятам.

# 1 699
Ами и според мен е така.Тръгва6 си и толкоз,без декларации.Тогава контрата остава в дофтора,6тото него 6те разпитват за6то не е ваксинирал.Даже може да се съгласи сам да впи6е гре6ни данни,за да не загази.Голяма игра!Кой кого 6те прекара.

# 1 700
  • София
  Хайде сега, говорим за педиатър от който съм страшно доволна, а и все пак те са задължени да поставят ваксините със закон. Тя беше съвсем добронамерена и без обвинения се съгласи че след като сме стигнали до това решение няма да слагаме ваксините, но именно за да няма тя проблеми и трябва изричното ни писмено заявление, че не желаем повече ваксини. Не виждам защо педиатъра трябва да понася последствията за решение, което сме взели ние като родители. Ако отношението ви към педиатъра е подобно не смятам, че изобщо трябва да му се доверявате за каквото и да е било и да имате педиатър в този случай. Нали именно за това се борим и желаем да постигнем, да ни се разреши ние да взимаме решенията за живота и здравето на децата си, а не да гледаме кой друг да натопим  Peace

# 1 701

Ако не подпишеш, педиатъра пише с големи букви в картона на детето, че майка та отказва ваксина (ваксини), след което пуска документ до ХЕИ с информацятята за това, след което ХЕИ се заема със случая, започвайки да те търси за глоби. От там нататък не знам, освен, че детето не може да бъде приемано в детски заведения, било то частни, или държавни. За училище не знам вече, колко е строго, защото детето хем няма право да ходи без ваксини, хем основното образование е задължително и не могат да го спрат... Там може би по-лесно може да се пробие.

# 1 702
Ясно,не било така както си го мислех.
Всъ6тснот не е съвсем така.Педито може да напи6е,4е родителя не желае ваксини,но как дефакто 6те го докаже?Свидетелите са само двама,подписа е само един.

# 1 703
Аз случая го знам от майка, която след като е видяла спад в развитието на детео след всяка ваксина, забравяло неща, които е вършело преди - забравяло думички, хранене и обличане само, спирало да контактува с други деца, решила да забавя ваксините, без да е чела никакви анти-ваксини теми и информации където и да било. След 3-тия път, когато е помолила педиатърката да отложи за след месец реваксинация, онази написала с огромни букви на цяла страница в картона, че майката отказва ваксина на детето. Пуснала и документ до ХЕИ, които започнали да я търсят за глоба. Тя е започнала разправии с тях, че става дума за отлагане, а не отказване от ваксина, но ХЕИ не приема това. Има си календар, който трябва да се спазва. Детето е ходело на градина и веднага е било спряно, без майката да знае от къде е стигнала информацията до градината.

Не казвам, че навсякъде е така, аз съм забавяла ваксини с по 6-8 месеца, само с леки фасони на педиатърката, с която иначе сме си в добри отношения. Успявала съм също да отделя полио от ДТК на различни приеми с няколко месеца разлика, които иначе се бият заедно...

# 1 704
  . Нали именно за това се борим и желаем да постигнем, да ни се разреши ние да взимаме решенията за живота и здравето на децата си, а не да гледаме кой друг да натопим  Peace
Повечето лекари мисля,не са наясно защо точно някои родители отказват ваксините.Не трябва да се караме,а да покажем,че сме загрижени за децата си родители,които искат най-доброто.Иначе хората ще останат с впечатление,че сме някакви лунатици.Съгласна съм.

# 1 705
  • София
Никой не може да те принуди да си слагаш подписа където и да било, смятам.

Съгласна съм за подписа, но вие как сте решили, в такъв случай, проблема с ваксините?

Някой знае ли, колко време може да се отложи дадена ваксина, без да се стигне до санкции?

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 00:40 от bla_bla

# 1 706
Има ли някой глобен действително /реално с наказателно постановление по Наредбата/ от ХЕИ за непоставена ваксина? Нашата педиатърка без всякакви коментари и агитации ни накара да се  разпишем на листа на детето, че отказваме ваксинации. На въпроса как стои въпроса с училище и ще има ли проблеми, тя отговори, че тя има и други такива деца и досега никое не се е оплакало да има проблеми в училище. Явно само с детските градини и ясли е много строго.
Има ли некой с реални впечатления какво да очакваме наесен в първи клас?

# 1 707
  • София
  Да имаше една мама, която каза че си е платила глобата.

# 1 708
  Хайде сега, говорим за педиатър от който съм страшно доволна, а и все пак те са задължени да поставят ваксините със закон. Тя беше съвсем добронамерена и без обвинения се съгласи че след като сме стигнали до това решение няма да слагаме ваксините, но именно за да няма тя проблеми и трябва изричното ни писмено заявление, че не желаем повече ваксини. Не виждам защо педиатъра трябва да понася последствията за решение, което сме взели ние като родители. Ако отношението ви към педиатъра е подобно не смятам, че изобщо трябва да му се доверявате за каквото и да е било и да имате педиатър в този случай. Нали именно за това се борим и желаем да постигнем, да ни се разреши ние да взимаме решенията за живота и здравето на децата си, а не да гледаме кой друг да натопим  Peace
Съгласна съм с теб! Peace Просто исках да разбера как седят нещата, ако не подпиша дадената декларация. Peace

# 1 709
Имунизационна кампания - заушка.
Все едно чета как се правят опити  #Crazy
Цитат
Паротитната имунизация е въведена масово през 1975-1976 г. През 1981 г. плановата имунизация е преустановена, поради нарастване на броя на страничните реакции, след ваксинация и до 1985 г. не е провеждана имунизация.

От 1986 г. до 1991 г. е въведена рутинна имунизация с една доза монопаротитна ваксина, щам Leningrad, на неимунизирани и неболедували деца от 1 до 12 г. възраст. Съществуват множество публикации, че използваната тогава ваксина е нискоимуногенна и постимунизационния имунитет е нетраен и недостатъчно напрегнат.

Почват ваксиниране, после (виж ти - ПОСЛЕ, когато вече я ползват масово) установяват много странични ефекти, спират я. Известно време не ваксинират. После пак започват, ама сега (чак сега) установяват, че " използваната тогава ваксина е нискоимуногенна и постимунизационния имунитет е нетраен и недостатъчно напрегнат". По тоя повод - ем сме натъпкали децата с гадост, ем ефект няма.
Е защо  точно трябва да вярвам, че ваксините, които сега слагат са ок във всяко едно отношение?
Ще разберем след 10-ина - 20 години. Тогава  нещата ще имат давност и ще си признаят какви са ги вършили сега.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт