Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 247
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 710
Мисля ще ви бъде интересно ( ако четете на английски). Това разбира се касае риска от аутизъм, но струва ми се това е подходящата тема.
http://www.medscape.com/viewarticle/571496?src=mpnews

# 1 711
Моля, някой по-запознат да каже: чух, че малоумните ни управници били дали съгласие с българските деца да могат свободно да се извършват експерименти с лекарства, както и че БЦЖ ваксината в родилния дом щяла да бъде свързана със СПИН ваксина!

# 1 712
Ами те експериментите не спират.Сега само 6те ги узаконят.

# 1 713
Ако е това което си мисля за експериментите... Става въпрос за експериментално лечение при болни деца със съгласие от страна на родителите. Нооо не съм се интересувала подробно Confused.
А това за СПИН е абсурдно.
Последната информация относно СПИН/България, която имам е от края на 2007г. Изобщо за ваксини не се е говорило... Освен, че такива не съществуват.

# 1 714
Italia, ще се радваме всички ако намериш повече инфо Peace
Аз ще направя същото!

# 1 715
Моля Ви кажете ми, дали мога да спра да ваксинирам детето си, което вече има две ваксини Тетраксим и първите задължителни. В смисъл какво става от медицинска гледна точка ако не направя трета реваксинация на Хепатит Б и на Тетраксима ?

И още нещо - ходят ли децата Ви на детски ясли и градини ако не са ваксинирани ?

# 1 716
Статия от Стандарт, но ми се струва доста... хммм.

Това е извадка от ЗАКОН ЗА ЛЕКАРСТВАТА И АПТЕКИТЕ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА:

Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) Клинични изпитвания на лекарства върху малолетни и непълнолетни се допускат, когато:
1. (изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) лекарствата са предназначени за диагностициране или профилактика на болести, специфични за малолетните и непълнолетните;
2. резултатите, получени от клиничните изпитвания върху възрастни и тяхната интерпретация, не могат да се считат за валидни и за малолетните и непълнолетните.
(2) За изпитване върху малолетни или непълнолетни се изисква съгласието на двамата родители, дадено при условията на чл. 46, и разрешение на съответния районен съд.
(3) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) За изпитване върху малолетни или непълнолетни без родители само с цел излекуване се изисква и разрешение на съответния районен съд.

Чл. 48. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) Клинично изпитване, чиято непосредствена цел е лечението на болния, може да се извърши ако то е необходимо, за да се спаси животът на болния, да се възстанови здравето му или да се облекчат страданията му.
(2) При болни лица, които са малолетни или поставени под пълно запрещение, за провеждане на клинично изпитване е необходимо само писменото съгласие на техните законни представители.
(3) При болни лица, които са непълнолетни или поставени под ограничено запрещение, за провеждане на клинично изпитване е необходимо тяхното писмено съгласие и писменото съгласие на техните родители или попечители.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) Съгласието на лицата по предходните алинеи е действително само ако те са били предварително писмено уведомени по реда на чл. 45, т. 1 за същността, значението, обхвата и евентуалните рискове от изпитването.
(5) Съгласие на лицата по предходните алинеи не е необходимо, ако се налага незабавно решение, за да се спаси животът на болния и ако в този момент това съгласие не може да бъде потърсено. Решението се взема от най-малко двама лекари.

Чл. 49. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) По искане на лицето, върху което ще се извършва или се извършва клиничното изпитване, по искане на съда или на лицата по чл. 47, ал. 2 или по чл. 48, ал. 2 и 3 лечебното заведение осигурява консултация с независими експерти за сметка на възложителя на клиничното изпитване.

Чл. 50. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2000 г.) Не може да бъде извършвано клинично изпитване на лекарство върху бременни жени и майки кърмачки, освен ако лекарството е необходимо за лечението им или не може да бъде изпитвано върху друга група пациенти.

Утре ще имам възможност да разпитам по-... по-практически как стоят нещата.

П.П.
Тук в ЗАКОН ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, Глава четвърта, КЛИНИЧНИ ИЗПИТВАНИЯ има инфо. Различно от горното, което е от lex.bg. Вече се обърквам.

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 01:47 от Italia

# 1 717
Моля, някой по-запознат да каже: чух, че малоумните ни управници били дали съгласие с българските деца да могат свободно да се извършват експерименти с лекарства, както и че БЦЖ ваксината в родилния дом щяла да бъде свързана със СПИН ваксина!
как да им набиим първо в главите че БЦЖ няма място в родилния дом?

# 1 718
Не мога да се сетя, но имаше някъде из форума цяла тема за тези експрименти. Ще си поразчовъркам мозъка да я намеря.

# 1 719
  • на плажа
 Ако това в статията е истина - нямам думи.
Мима 28, мисля, че от директорите зависи как ще тълкуват наредбите и закона, но в повечето случаи отказват  Sad. Като дойде време за градина ще го мисля. Дано до тогава да се промени нещо, но... силно се съмнявам.

# 1 720
МЗ за експериментите

Grace m, предполагам, че за тази тема става въпрос Peace

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 12:45 от Italia

# 1 721
Точно тя. Благодаря, Италия. Точно преди малко ми се мерна по тв Европа някакво заглавие в пресата (които излизат отдолу) - нещо за деца, ДНК... Сега дебна пак да пуснат новините.

П.С. Видях го: "Поставете малките деца в ДНК списък, призовава полицията". Става въпрос за Великобритания - деца с по-буйно поведение и със склонност да станат престъпници (на база на ДНК анализ) да се слагат в нарочен списък!!!! Представяте ли си?!

(ох, това трябваше и в другата тема да го пусна, за биочиповете - отивам)

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 15:21 от Grace m

# 1 722
Точно тя. Благодаря, Италия. Точно преди малко ми се мерна по тв Европа някакво заглавие в пресата (които излизат отдолу) - нещо за деца, ДНК... Сега дебна пак да пуснат новините.

П.С. Видях го: "Поставете малките деца в ДНК списък, призовава полицията". Става въпрос за Великобритания - деца с по-буйно поведение и със склонност да станат престъпници (на база на ДНК анализ) да се слагат в нарочен списък!!!! Представяте ли си?!

прекрасния нов свят иде...

# 1 723

Това го разбирайте като "будни духове", "бунтари". Такива не са удобни за Матрицата. Wink

# 1 724
Или нови деца-Индиго,Кристални-такива,които идват да срутят системата.С повече ни6ки ДНК.

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 23:27 от Omega

Общи условия

Активация на акаунт