За любителите на салати - тема 4

  • 75 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 380
И аз купувам от готовите миксове, пълня мивката с вода и го оставям вътре за 15 минутки. (Така процедирам и със салатите от пазара.)

Една и от мен - микс зелени салати, чери домат, краставица, рукола и тиквени семки
Скрит текст:

# 571
  • Мнения: 1 385
И аз кисна всичко в мивката. Слагам също сода или морска сол. После отцеждам в гевгир или центрофуга, в зависимост от количеството и си имам "заготовки" за два-три дни

# 572
  • Мнения: 4 442

трицветна киноа, микс зелени салатки, морков, цвекло, тиквени семки, сирене, нар
дресиннг- лимонов сок, ябълков оцет, балсамов оцет, зехтин, пълнозърнеста горчица, тахини, Maple syrup

Да се включа и аз в дискусията за салатите. Купувам готови миксове от време на време, през другото  време отделни зелени салатки и си го смесвам сама. Накисвам в центрофугата за половин час, понякога когато имам съмнения, слагам и малко сода , след което добре отцеждам с центрофугата.

# 573
  • Мнения: 8 988


Айсберг, маруля, радичио, краставица, авокадо, морков, рукола, лук и няколко топчета физалис - чудех се къде да ги внедря. Дресинг - скилидка чесън, горчица, мед, оцет, зехтин.
Ползвам този оцет, много приятен вкус и аромат.

Скрит текст:

# 574
  • Мнения: 3 286
Някой ползвал ли е тези? Как са на вкус?

# 575
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Преди много време съм купувала тези готови сосове/дресинги, като студентка, да ги опитам. Бързо се отказах от тях, твърде много захар имат за мен.

# 576
  • Мнения: 11 020
И аз съм взимала д апробвам и не стават. Според мен де. Ако сте на къмпинг или нещо такова за няколко дена и за да не носиш 100 бутилки стават , но в къщи не.
Аз пък вместо манго като във вашите салати сложих ананас на зелената. Добре върви с балсамико и лъжица кисело мляко.

# 577
  • Мнения: 24 911
За разнасяне съм слагава оцет и зехтин в бутилка примерно от соев сос или друга подходяща, в съотношение като за винегрет. Там евентуално сол, пипер и прочие ако трябва да не е само оцет и зехтин. На място едно хубаво разтръскване на шишето и цвъкам там в салатата, лесно се дозира така и не ми подлива.
Повечето хора го правят в бурканче това, но на мен не ми се получава добре и все успявам да направя мазало Grinning
Тези купените дресинги наистина са прекалено сладки за нашия вкус, то ми идва да му сложа още оцет че да го "оправя"... до сега един не съм уцелила дето да не ми сладни.

# 578
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Купешки дресинг, който да не ми бие на захар, не съм купувала. А моят "трик" за удобно дозиране на дресинг е в най-малките бутилки за вода, но отгоре слагам от спортните капачки с клапа.
Тези също стават,

но с клапата за въздух са по-удобни (нямам в момента, за да снимам).
Та в бутилката смесвам зехтин, оцети, 2-3 лъжици песто... И само поливам готовата салата, посолявам ако няма сирене и толкоз. Излиза ми значително по-евтино, а и е пъти по-качествено. Лятото на домати ми е любимата комбинация, като понякога вместо босилково, слагам магданозено песто (и двата вида си ги правя с подправки от градината). На зимните салати много върви да се бутне в блендера сушен домат и скилидка чесън към горната комбинация.

# 579
  • Мнения: 3 286
Ясно! Все ги подминавам, добре че не съм се излъгала да взема. Не, че са много скъпи, ама все пак предпочитам да не хвърлям.

# 580
  • Мнения: 24 911
Мда, личи си че не купувам вода в бутилки почти никога, ще имам предвид следващия път като ми потрябва да взема такава Grinning
Запазвам си по някоя от соев сос иначе за такива случаи, но тази от водата изглежда по-удобна.

# 581
  • Мнения: 8 988
За подправяне на зелени салати ползвам олио от тиквени семки. Придава много приятен вкус.

Скрит текст:

И понякога тези балсамико с малини и смокиня от местния магазин Алди, но не са от постоянния асортимент. Налага се да дебна кога ще ги пуснат.

Скрит текст:

# 582
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ние въртим овкусяванията. Преди карахме на зехтин, лимон и сол, още по-рано: на олиото от тиквени семки, после сок от нар, трюфелово олио... Не всички едновременно, де. Сега съм на дресинги, които разбивам с пасатора и са по-скоро като сос - правя с горчица, с авокадо, с печен патладжан, върти ми се ягодов тези дни, защото при нас започнаха ягодите, предните дни пък беше с манго.

# 583
  • Мнения: 11 020
Pipi_ тези балсамико не съм ги виждала. Казвай като ги видиш , битебите.

# 584
  • Мнения: 24 911
Олио от тиквени семки много ми върви на съвсем изчистена салата от летни домати, тънко нарязани полумесеци лук и свеж магданоз. Като постои смесено поне за малко в хладилника и става разкош. И малко сол, естествено, но нея я оставях всеки да си сложи точно преди да яде, за да не пускат много сок доматите.
На зелении не съм се сещала да го пробвам но следващия път като си купя такова, ще сложа и на зеленичко.

Общи условия

Активация на акаунт