За любителите на салати - тема 4

  • 75 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 17 206
Ако трябва да сме честни има 7-8 вида заатар. Или поне аз видях толкова в един магазин. Зависи на каква основа ще са.
Заатара е леко мазан ( все едно има мазнина в него) предполагам заради смлените сусамови масла. сега погледнах - йорданската версия е със зехтин.
Иначе независимо, че са ни познати подправките- техните миришат по различен начин.

# 661
# 662
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Микс от бейби марули, оранжева чушка, червен лук, синьо сирене и орехи с балсамико и зехтин

# 663
  • Мнения: 10 740
мерси за заатара ще мръдна през ориенталските магазини наоколо и ще поогледам. Но на разядката с тиквичк или патладжани не бих го пробвала.
kovatcheva дай едно фото на този бял балсамико че аз бял никога не съм взимала защото не съм и виждала, но не съм и търсила Simple Smile

# 664
  • Germany
  • Мнения: 1 598
Заповядай
https://www.google.com/search?q=aceto+balsamico+bianco&tbm=isch& … BF_deDE1027DE1027

Във всеки магазин има някакъв асортимент. Този на Rewe ми харесва.

Като ходя до италианския Andronaco взимам и от там.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 16:55 от kovatcheva

# 665
  • Мнения: 17 206
Заатар използват за бабагануш и хумус. Така че е съвсем нормален за патладжан.

# 666
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 655
Маруля, рукола, синьо сирене, обезкостени зелени маслини с чушка, пушено свинско филе, турски кашкавалчета чубук, сос от нар и зехтин. Това е най-добрият приятел на бялото вино.

# 667
  • Мнения: 17 116
Аз напоследък съм на морковена вълна, сега правих салатка моркови, чушки и лук обилно поляти с балсамико, и малко марулка за цвят.

# 668
  • Мнения: 3 143
Ние морковите ги рендосваме и после орехи, магданоз и дресинг. Но комбинацията на моркови и суров лук ми стана интересна, ще я пробвам.

# 669
  • Мнения: 10 740
Eфибуш и ние сме много на моркови. Днес имахме грил за късен обяд т.е. сега и имахме 2 салати в които имаше моркови. Прди това още една имахме и в неяа моркови ...
Днес деня си е супер за грил и сега вече започваме да прибираме ...
kovatcheva тенкс! Ще погледна. Аз имам тук бял оцет, но не е балсамико.
Titina то на патладжан може и да върви, но аз все още не искам да го пробвам. Както и червено цвекло със сирене не се навивам да пробвам още. 

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 19:10 от bella-ciao

# 670
  • Мнения: 8 732
Градинска салата /Feldsalat/ много малко лук, печени слънчогледови семки и крутони. Овкусена със сол, оцет, олио и малко малиново балсамико.

# 671
  • Мнения: 17 116
Но комбинацията на моркови и суров лук ми стана интересна, ще я пробвам.
За препоръчване да е сочен и не лютив 😁Може би воден лук.  Аз морковите ги харесвам на ситното ренде, но стават малко кашави и затова обичам да им добавя нещо хрупкаво.

# 672
  • Мнения: 15 766
Като споменахме морковите харесвате ли (купували ли сте си) "морковь по-корейски"? Аз съм фен, но за останалата част от семейството иде твърде пикантна. Разбира се, има поне 10+ варианта на правене.


^^^ Много консервативна рецепта за нелюбители на пикантно.


^^^ Това според мен е по-вкусния вариант!


^^^ oще един богат на подправки!


^^^ още една с претенции за автентичност!

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 16:59 от Agent Provocateur

# 673
  • Русе
  • Мнения: 6 127
Скрит текст:
Като споменахме морковите харесвате ли (купували ли сте си) "морковь по-корейски"? Аз съм фен, но за останалата част от семейството иде твърде пикантна. Разбира се, има поне 10+ варианта на правене.


^^^ Много консервативна рецепта за нелюбители на пикантно.


^^^ Това според мен е по-вкусния вариант!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5401.html

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 16:52 от peych

# 674
  • Мнения: 10 219
Агент
в БГ - в Берьозките, ги продават - 2.80 за 100гр.
аз лично си ги правя по- вкусни Wink не че нещо
сельодка под шубой индустриално количество огромна тава с тегло около 5+ кг.
2 мата с ММ я ожънахме за 2 вечери /в наша защита без други екстри- пържоли и пр./
в процес на приготвяне Wink


Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 17:07 от pinko

Общи условия

Активация на акаунт