Лидл 163 - Майска... на зелено

• 104 317
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз това го чета като "управителя преценя дали е върнат с непокътната опаковка и в добър търговски вид", а не че управителя дали ще приеме връщането както му е кеф. Парната ми четка изглади ризите, които исках и май ще я задържа, но не вярам да не ми я приемат и да искам да я върна. Минали са 11 дни.

# 106
  • Велико Търново
А според мен, финалната дума е тази на управителя, при добър търговски вид. Поне така го разбирам аз.

# 107
  • София
В Хаджи Димитър нямаше изобщо подправка за пиле. Имаше обаче доста туби от зехтина по 3 литра.

# 108
  • в сърцата на децата <3
Десислава, точно това, което съм написала означава. Отговорът е по повод връщане на неразопакован уред

# 109
  • София
Десислава, точно това, което съм написала означава. Отговорът е по повод връщане на неразопакован уред
Не го ли приеха?

Аз вече оглеждам опковката да е идеална, за да не кажат после, че видът не е търговски.
Ако всичко зависи от настроението на управителя, можете да отидете в друг филиал.
В останалите вериги приемат ли уреди, които се връщат, ако не са харесани?

# 110
Аз това го чета като "управителя преценя дали е върнат с непокътната опаковка и в добър търговски вид", а не че управителя дали ще приеме връщането както му е кеф.

да, това излиза от написаното.

# 111
  • в сърцата на децата <3
geos, приеха го като казах, че ще сезирам КЗП и искам писмен отказ с обосновка. Но преди това ми се вдигна панаир и ми разтягаха теории за злоупотреби (каква злоупотреба бе, аз го връщам 2 дни след покупка, запечатан фабрично и без никакви дефекти по опаковката!!!) Конкретно в този филиал вече не пазарувам, но и в другите съм ставала свидетел на подобно отношение. Затова - марки много, даже вече си имам едни любими румънци с по-високо качество и по-ниски цени.

# 112
  • Sofia
geos, приеха го като казах, че ще сезирам КЗП и искам писмен отказ с обосновка. Но преди това ми се вдигна панаир и ми разтягаха теории за злоупотреби (каква злоупотреба бе, аз го връщам 2 дни след покупка, запечатан фабрично и без никакви дефекти по опаковката!!!) ...
Има злоупотребяващи разбира се, затова си патят съвестните/коректните. Ама и слагането под един знаменател слепешката е...

# 113
доста ще изгубят при този подход. просто подминавам и толкова.

# 114
Няма начин вече да не са усетили реакцията на клиентите. При нас всичко се разграбваше за ден-два при старите условия, сега си залежават стоки със седмици и месеци.

Обаче аз както не харесвах насипните фъстъци, така взех 1 кг като видях новата цена в Кауфланд. Grin

# 115
Да предупредя, че мъжките тениски от тази седмица ми се струват умалени. От модела, който си бях харесала, имаше само размер L и мислех, че ще ми бъде голяма, но се оказа като за човек 165 см. - а това ще бъде доста дребен мъж. И трикото е тънко, но се надявам да издържи в пералня и сушилня. Не успях да видя от етикетите какво е производството, въпреки че предполагам, че е китайско и затова и размерите са такива.

# 116
  • в сърцата на децата <3
geos, приеха го като казах, че ще сезирам КЗП и искам писмен отказ с обосновка. Но преди това ми се вдигна панаир и ми разтягаха теории за злоупотреби (каква злоупотреба бе, аз го връщам 2 дни след покупка, запечатан фабрично и без никакви дефекти по опаковката!!!) ...
Има злоупотребяващи разбира се, затова си патят съвестните/коректните. Ама и слагането под един знаменател слепешката е...
Разбира се, че има! И съм силно съгласна да има цедка при връщане на употребявани уреди. Но ситуацията беше с нов, запечатан от тях уред... Което е абсурдно. "Отказвам ти защото мога. Ако мине - мине". Ми не е ок така и да, със сигурност се усеща вече по количествата залежала стока.

# 117
Десислава, аз имам вертикалната четка. Но моят модел е от миналата година. Много съм доволна от нея. За по-твърди материи си има приставка-четка. Имай предвид, че вече, когато се връща нещо, директно гледат дали е било разопаковано- и в повечето случаи няма значение в колко изряден търговски вид е нещото, те започват с лекцията как си му "нарушил опаковката"! Защото си разлепил/срязал внимателно едно малко парченце тиксо?!
Относно връщането...определено има промяна спрямо преди. И към много по-лошо...Връщах преди време телескопична обувалка, цена 2,99 лв. Аз я купувах с купон за намаление за 3 или 5 лв, т.е. на мен ми излезе около 2,50 лв, защото купонът за намаление се разхвърля из всичките покупки. Отделно на касовата бележка имах кухненски помощник, купен с -30%. Обувалката се счупи буквално от първото пробване! Там, където металната пластина е "залепена" за телескопичната дръжка. НЕ съм използвала никаква сила, просто както обичайно използвам обувшка- пъхам металната част зад петата и напъвам с петата, на металната част отдолу няма какво да и' се счупи или огъне. Но това отлепяне при толкова внимателно пробване просто ме вбеси! Когато отидох за връщането (ден след покупката), "скочиха" насреща ми и касиерката, и охранителката даже и' приласяше: "Ооо, ама това е разпечатано, използвано...Ооооо, ама то се вижда вие как сте го напъвали...сила сте използвали"...И охранителката: "Кой знае кога сте го купили...сигурно е минал почти месец, използвали сте си го, напъвали сте го и сега искате да го върнете..."🙄🙄🙄 Ами, купено беше предишната вечер преди затваряне на магазина. Колко да съм си го използвала и напъвала...😄 Знам добре и как да използвам обувалка, а нов артикул винаги изпробвам внимателно... Все пак, с много "компромиси" от тяхна страна и след като (аз иначе много спокойна и дипломатична) се наложи да повиша глас и да им изясня, че си знам правата и, че продуктът е дефектен и не е нормално от една внимателна проба и без никакво напъване, което да доведе до толкова лесно отлепяне....най-накрая успях да върна. Отидох на няколко метра от касата, за да си прегледам касовата бележка (защото охранителката все суфлираше на касиерката "кухненски помощник"- а аз уточнявах няколко пъти, че е "практичен помощник") и какво да видя- те ми върнали повече пари- примерно 3,50 лв вместо 2,50 лв...Казах им за това, реално, те бяха тези в ущърб, че са ми върнали повече пари. Ами, пак физиономии, цъкане със зъби, опити да ми кажат, че пак аз съм се заблудила или издребнявам...както и да е, оправиха нещата. После влязох пак в магазина и си купих нова телескопична обувалка. Обаче познайте дали този път наистина не "понапънах" няколко бройки, докато си избера здрава?!😉 Ами, те повечето още опаковани се усещаше как се клатят и изобщо не са залепени добре!!! След като "моята бройка" не даваше никакви признаци да се клати, не издаваше странни звуци, отидох на касата и си я платих. Този път за 2,99 лв, без купон за намаление. 🙂 Толкова е тъпо да се опитват да правят на идиоти коректните клиенти! А така стимулират и точно такъв тип поведение- клиентът хубаво да опипа/напъне продукта, за да се увери, че е ок и, че после при връщане няма да има такива панаири и обвинения, че е виновен...🙄

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 17:49 от dolce miele

# 118
  • София
И аз си купих от обувалките и на първото пробване се отлепи.
Занесох я, погледнаха и ми върнаха парите без коментар. Само охранителката се опита да кряка - обясних и, че не е персонал на магазина и млъкна.
Явно си зависи от служителите всичко.

# 119
Ами, аз вече очаквам най-лошото като реакция, ако връщам нещо с внимателно разопаковано тиксо...🙄🤷‍♀️ И това намесване и на служителите от охраната...просто е излишно...Аз връщах точно продукт като дефектен, а те се опитаха да ме убедят как аз съм го счупила, а той иначе си е бил много качествен...😅
Новата телескопична обувалка ми е много удобна, междудругото, още си е здрава даже. 😃😄

Общи условия

Активация на акаунт