Лидл 163 - Майска... на зелено

• 99 919
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 525
И при нас нямаше лаврак, в 2 филиала проверих.

# 526
Рибата тон в собствен сос може да се каже че е 'кофти', тази с олио и зехтин е ок.
Защо? Аз пък винаги купувам само в собствен сос, даже и в зехтин не взимам, предпочитам да я овкуся със зехтих по мой вкус и ясно качество.

# 527
Аз по принцип не харесвам Никсе, но понякога се изкушавам ако има купонче Smile Вземам само в собствен сос, ползвам за паста и салати, отцеждам саламурата, иначе в другото остава повече олио и повече се умирисва всичко на риба, което по не ми харесва.

Преди време бях слушала един културист, българин, от едно време, много ме впечатли. Бил е републикански шампион, а диетата му е била от месо, извара, боб и картофи.
E то и така може, но за да набавиш същото количество протеин трябва да ядеш повече и съответно увеличаваш калориите. С протеиновите храни може да намалиш калориите без да се засяга мускулната маса, защото допълнителният протеин я поддържа.

В млечните продукти най-вероятно ползват млечен протеин, той е и най-разпространен, иначе другият вариянт е соев.

# 528
  • In transit
Купих полента от италианска седмица. Бихте ли споделили как се приготвя понеже не съм готвила никога. Пакета ми изглежда да е полуфабрикат т.е няма нужда да добавям течност и да варя. Предполагам може да се оформи на кубчета и да се пържи или пече.
Този вид полента е готова сварена. Режеш на филии, леко ги намазваш с мазнина и ги гриловаш на тиган или скара, до златисто.
След това може да я сервираш с рагу, като хапки. Ето три идеи от мен:
https://www.mycookingcreations.com/2021/09/polenta-grigliata-con … u-di-carne-e.html

https://www.mycookingcreations.com/2022/02/crostoni-di-polenta-con-pancetta.html

https://www.mycookingcreations.com/2022/02/crostoni-di-polenta-con-pancetta.html

Остатъка от полентата затваряш добре и съхраняваш в хладилник, до седмица.

# 529
Леми, соев е протеинът основно (44%). Има още млян боб, някакви картофени неща, сол. По спомен пиша.

# 530

Остатъка от полентата затваряш добре и съхраняваш в хладилник, до седмица.
Да, и в никакъв случай не го замразяваш. Аз реших да пробвам веднъж. Не е добра идея 😄

# 531
Протеиновият чипс не бих казала, че е особено вкусен.

# 532
Мерси Соул, щом е предимно соев, ще го пропусна.

# 533
  • Велико Търново
Да се отчета - лаврак нямаше, ципура имаше, но нали съм се за рекла да не вземам на редовни цени нищо от хипермаркетите и я подминах.
Взех вафли, бисквити и фъстък за по 1ст, Био сладолед от купона, месарлаци на - 30 за камерата, риба тон, милде (за кауза за робот), спанак бейби Био дрън дрън на - 50, моркови Био - 50, свинско филе за сандвичи от офертите, кашкавал РС, поле нта (естествено), вафла с пилешко, вафла с телешко и вафла със зеленчуци на каниа (за мама) и бейби Био дрън дрън лупилу барчета за малкия. 3 бутилки вино (уж такова за мен) и стек бирата за ММ... Б@си инфлацията , б@си и консуматорите сме Sad

# 534
Аз вчера се запътих да си похарча малката сума до още по-малката награда от прословутата лента, но по пътя размислих, казах си че ми трябва само едно нещо, и кривнах към конкурентния супермаркет. От където естествено излязох с повече от едно нещо и одрусах по-голяма от нужната сума, сега ме е яд, че изневерих на Любимия за нищо Worried

Е това може да се очаква, все пак "вкусът" в такива продукти идва от много сол и много мазно, което не е особено съвместимо с продукт насочен към спортуващи, т.е. здравословно насочени люде. Може и да е от подправките естествено, но това няма да е научното обяснение 😁

# 535
  • Пеликания
Сиренето вече 10,99лв. Супер просто.

# 536
Аз вчера се запътих да си похарча малката сума до още по-малката награда от прословутата лента, но по пътя размислих, казах си че ми трябва само едно нещо, и кривнах към конкурентния супермаркет. От където естествено излязох с повече от едно нещо и одрусах по-голяма от нужната сума, сега ме е яд, че изневерих на Любимия за нищо Worried
Ей за това куче от каишката на лов и жена без списък в магазина не се пускат. Не е ясно какво ще донесат т.е. ясно е ама не е за коментиране. Ха ха ха.

# 537
Гофретите без нищо са вече 2.49 лв.
ММ уцелил сигурно единствената тарелка с две пилешки бутчета - по принцип са три в опаковка около 800 - 900 гр. За мааалко и да ми замине плана за готвене. Ходих да докупя - направо спестихме едно ходене до магазина. И аз псувам инфлацията вече.
П.П. Краставици в Кауфланд на 2.69 лв/кг и са твърди и свежи.

# 538
Е това може да се очаква, все пак "вкусът" в такива продукти идва от много сол и много мазно, което не е особено съвместимо с продукт насочен към спортуващи, т.е. здравословно насочени люде. Може и да е от подправките естествено, но това няма да е научното обяснение 😁
Нито мазнина има, нито сол. Вече писах за мазнината. Затова и го взех всъщност, защото е с драстично орязана мазнина, а не заради протеина. Но стои дървен някак.

# 539
Купончета: (ъпдейт: вафлата и шоколада вече са заети)

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 20:56 от Didity02

Общи условия

Активация на акаунт