СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 149
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета Simple Smile
Записвам се и при вас, защото все пак съм доста на ръба и не се знае дали няма да приспадна и към вашата групичка. Терминът ми е на 31 август и очаквам момиченце. Heartpulse
Да се включа в темата за болничните - аз излязох още от 1 април просто за да си спестя стреса от работното място и съм много доволна от решението си, не съм скучала дори за час, толкова много неща има за се вършат. Започнахме ремонт, планираме почивка, проучвам фирми за стволови клетки, правя списъци за пазаруване за бебето, дебна промоции, луда работа Simple Smile

# 121
Момичета подгответе се за мнооого тъп въпрос. Мога ли с опита да си издухам супер запушения нос да си навредя? Тръгна ли да го ,, издухам” така се напъвам, че ме хваща страх. Нямам болки след това, само леко подритване тип - ,, алоу какви ги вършиш” 🙄😀

# 122
Момичета подгответе се за мнооого тъп въпрос. Мога ли с опита да си издухам супер запушения нос да си навредя? Тръгна ли да го ,, издухам” така се напъвам, че ме хваща страх. Нямам болки след това, само леко подритване тип - ,, алоу какви ги вършиш” 🙄😀
Не съм специалист, ама то така, ако ставаше… отиваш да раждаш, издухваш си носа и ОП, готово… 😂😂😂
Шегувам се. Не мисля, че би могла да си навредиш. Ама всеки човек и тяло са различни 🤷🏻♀. Аз не спирам да вдигам всичко, което съм вдигала и преди бременноста - дъщеря ми 26 кг, синът ми 14 кг, матраци, аквариуми… Ама, явно тялото привиква, приспособява се според нуждите си.

# 123
Аз съм си живо доказателство какво минава през мозъка на бременна в болничен от Януари месец - само глупости си мисля. Тежко не смея да вдигам, страх ме е. Но браво на теб, дано все така да ти е леко 🌸

# 124
  • София
аз пак да се включа с моите паранои- аз не бих духала силно. Вече сме напреднала седмицаи не е като в началото, но тогава, като бях с ковид и после с грип, лекарката каза- никакво духане. И беше ад Sad той пълен, аз бъркам, мажа...нищо не става. И ужасът с кашлицата също беше такъв. Но все пак тогава бяха крехки, аз си бях и с отлепване, въпреки това и сега не го правя. Както и напъването в тоалетната. Сега пък заради ниската плацента ми казаха никакво напъване. И аз си седя така Grinning ненапъваща се...но в крайна сметка ако нямаш никакви такива проблеми, то не виждам причина. Ох, да... и кихането и до днес е ад- при всяко кихане получавам контракция Sad а тогава направо имах чувсвото, че ще тръгне с него, така ме свиваше корема...НО пак казвам- чувствителната ми матка си казва думата.
Нищо не вдигам. Grinning И правя забелжка на тези, които вдигат. Не го приемам, хахаха, после има да вдигаме достатъчно. Макар че аз моите никога не съм ги носила. Това ся не знам как ще бъде. Аз просто около мен нямам жени, каращи нормална бременнност и затова изпадам в потрес като видя такива. За мен направо са си някакво извънземно същество.

# 125
Аз съм си живо доказателство какво минава през мозъка на бременна в болничен от Януари месец - само глупости си мисля. Тежко не смея да вдигам, страх ме е. Но браво на теб, дано все така да ти е леко 🌸
Благодаря ти! Дано! 🙏🏼 И да ти се връща!
Няма как. Малкия си е още малък, глезанинът на мама 💙, а каката не е достатъчно голяма за доста неща. Например заедно сме на някое обществено място и трябва да ползва тоалетна. Ами все още я вдигам на ръце във въздуха. Не мога да си представя, че някъде може да се опре дори и за секунда, пък било то и на хартии, подложки или каквото и да е. И така… Но все пак аз нямам и като цяло никакви установени проблеми по време на бременността.

# 126
kanari нямам проблеми за сега. С ниска плацента съм и аз, но не са ми казвали нищо относно ненапъване. АГ каза - тя ще се вдигне. Относно кихането и аз съм с адска болка, но само ако съм легнала и кихна. Първия път като ми се случи така изохках, че събудих мъжо 🙄 Иначе поне кашлицата ми не е много упорита, че за нея личната ме предупреди, че не е много хубаво да се напъвам. Абе едно напъване пада 😄😄😄 не съм и предполагала. Като за капак сега ме е страх да ползвам и спрейове за нос. От този,който ми предписа АГ получих алергична реакция ( никога от нищо до сега не съм получавала) - наду ми се езика и гърлото. Не знам как не се задуших, че и самичка бях вкъщи… не ми се сеща чак.
Поне не е Ковид, че щеше да е много тъпо след всички ,, вълни” които минахме и не се разболях да  ме тръшне сега 🙄

# 127
Ох Femme, разсмя ме... Още се хиля самичка, харесва ми чувството ти за хумор.

Иначе и аз не мисля от кихане и духане на нос да стане нещо. Това разбира се изключва проблемна бременност, там може и да има противопоказания. Иначе се опитвам да не вдигам повече от 5 кг. Въпреки, че преди да забременея си влачех яко, сега само си ритам задника и си напомням, че трябва да се пазя. Предпочитам да не дърпам дявола за опашката.

Не съм специалист, ама то така, ако ставаше… отиваш да раждаш, издухваш си носа и ОП, готово… 😂😂😂
Шегувам се. Не мисля, че би могла да си навредиш. Ама всеки човек и тяло са различни 🤷🏻♀. Аз не спирам да вдигам всичко, което съм вдигала и преди бременноста - дъщеря ми 26 кг, синът ми 14 кг, матраци, аквариуми… Ама, явно тялото привиква, приспособява се според нуждите си.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 18:41 от Purple_A

# 128
Здравей, аз се включвам към мамите, който гледат промоции и купуват. С мъжа ми купихме количка и кошара на промоция от Айко. Вчера поръчах детски спални комплекти два броя за да ги изпера и изгладя докато съм по свободна. Чакам майстора в края на месеца за да боядиса стаята на бебчо, а още не сме решили в какъв цвят ( тъй като не знаем какво бебче ще си имаме. Оказа се, че е доста упорито магаре и се крие от сега 😃) Не съм суеверна, но предпочитам малко по малко всичко да си подготвя да не е после на куп, тъй като имаме ресторант и лятото е голяма лудница и мъжа ми и родителите ми няма да имат време да се занимават с мен да се разхождат по магазини. 😃 Така че всичко е въпрос на избор.
И аз вече излязох в болничен. Важното е да сме спокойни. Според мен говори с АГ и да ти пусне болничен, щом още повече, че и вече ти е трудно и тепърва ще ни тежи повече.
Какво мислите за купуване на неща за бебето от сега? Не че съм кой знае колко суеверна, ама се притеснявам да взимам май още неща. Харесахме кошара и сега точно е на промоция и съм в голяма дилема.

# 129
Сега се наработих и влизам да наваксам.
Хареса ми темата за болнични, и аз се чудя кога да излизам.
В ранните месеци като бях, една приятелка подметна да съм си биела шута от работа като вляза в 3ти месец, ама аз бях против, ако състоянието не налага. То първото тримесечие ми беше по-трудно от колкото сега, не можех да ям като хората, защото всичко ми мирешеше (поне не повръщах), спях по 8-9-10 часа и нямаше наспиване, по цял ден ходех като прегазена, ама избутах работейки.
Допълнително, че работя седнала на компютър (легнала не мога, опъна ли се - заспивам Grinning) и шефовете подходиха с голямо разбиране и ми дадоха избор откъм тип работа, смени, т.н., та стреса от работа е сведен до минимум. А и предпочитам да задържа пълен доход по-дълго, предвид, че сме нагърбили кредит и ипотека. Не че ми се работи, да отбележа! Joy Иска ми се да се отдам вече на правене на списъци, пазаруване за бебо, да планувам ремонта, дето още не сме почнали, все такива хубави работи като DVS28. Уви, няма пълно щастие Grin
По груби сметки 45-дневния ще ми започне около 3та седмица на юли, та ако много изперкам от нежелание за работа и желание да подготвя каквото може преди раждането, може да говоря с док да го закръгля да е от началото на юли, но не искам да взимам такова решение. Нека по-напред сме здрави с бебо, пък както дойде.

За напъването, интересен въпрос за духането на носа, и аз се посмях на коментара на Femme. За напъване по голяма нужда знам, че не е никак добре, за духане на нос не съм чувала. И двете ги правя, щото няма избор 🤷🏻 Като бях с корона януари, що духане на нос беше, щото док ми забрани капки и спрейове, само физиологичен разтвор, който правеше точно нищо. А пък другото, от както пия желязо - еми няма ходене без да помогна максимално, та и другата болежка, хемороиди, и нея подхранвам.
На док като му кажа, което е всеки път, само ми казва да внимавам с диетата, ама не мога да живея на кисело мляко, мюсли и салата, глад ме гони Grinning Взех Дуфалак, ама смея ли да го пия, да не стане обратен ефект. Магнезий не знам ще вкарваме ли - още не съм питала док за 'контракциите', ама уж били нормални, ако не са болезнени и там по всичките им разпознавания, та не съм се притеснила.

Здравей, аз се включвам към мамите, който гледат промоции и купуват. С мъжа ми купихме количка и кошара на промоция от Айко. Вчера поръчах детски спални комплекти два броя за да ги изпера и изгладя докато съм по свободна. Чакам майстора в края на месеца за да боядиса стаята на бебчо, а още не сме решили в какъв цвят ( тъй като не знаем какво бебче ще си имаме. Оказа се, че е доста упорито магаре и се крие от сега 😃) Не съм суеверна, но предпочитам малко по малко всичко да си подготвя да не е после на куп, тъй като имаме ресторант и лятото е голяма лудница и мъжа ми и родителите ми няма да имат време да се занимават с мен да се разхождат по магазини. 😃 Така че всичко е въпрос на избор.
И аз вече излязох в болничен. Важното е да сме спокойни. Според мен говори с АГ и да ти пусне болничен, щом още повече, че и вече ти е трудно и тепърва ще ни тежи повече.
Какво мислите за купуване на неща за бебето от сега? Не че съм кой знае колко суеверна, ама се притеснявам да взимам май още неща. Харесахме кошара и сега точно е на промоция и съм в голяма дилема.

Мони, каква кошара взехте и по какво я избрахте? Гледам ги и аз тези от Айко, вероятно и ние от там ще вземем.
Количката е другата велика наука, но вече си взехме една 'среден клас' на прЕмоция и поне това не мисля вече Grinning

Нашият момък ще спи в жълта стая, струва ми се удачен неутрален вариант.

# 130
Нищо не планувам аз, то като е второ, вече всичко е налично. 😂
Иначе от работа мисля да си почина за около месец след раждането, докато се напаснем с бебето, но аз работя изцяло хоум офис и нямам работно време, така че не ме бърка.
 И аз вдигам тежко, големият е 15 кг, а няма как да не го вдигам.

# 131
Minmin, пускам линкове към кошарата и количката. Аз съм доволна много ми харесаха и не се сдържах като ги видях.
https://aiko-bg.com/product-50365010049
https://aiko-bg.com/product-86965060040
Сега се наработих и влизам да наваксам.
Хареса ми темата за болнични, и аз се чудя кога да излизам.
В ранните месеци като бях, една приятелка подметна да съм си биела шута от работа като вляза в 3ти месец, ама аз бях против, ако състоянието не налага. То първото тримесечие ми беше по-трудно от колкото сега, не можех да ям като хората, защото всичко ми мирешеше (поне не повръщах), спях по 8-9-10 часа и нямаше наспиване, по цял ден ходех като прегазена, ама избутах работейки.
Допълнително, че работя седнала на компютър (легнала не мога, опъна ли се - заспивам Grinning) и шефовете подходиха с голямо разбиране и ми дадоха избор откъм тип работа, смени, т.н., та стреса от работа е сведен до минимум. А и предпочитам да задържа пълен доход по-дълго, предвид, че сме нагърбили кредит и ипотека. Не че ми се работи, да отбележа! Joy Иска ми се да се отдам вече на правене на списъци, пазаруване за бебо, да планувам ремонта, дето още не сме почнали, все такива хубави работи като DVS28. Уви, няма пълно щастие Grin
По груби сметки 45-дневния ще ми започне около 3та седмица на юли, та ако много изперкам от нежелание за работа и желание да подготвя каквото може преди раждането, може да говоря с док да го закръгля да е от началото на юли, но не искам да взимам такова решение. Нека по-напред сме здрави с бебо, пък както дойде.

За напъването, интересен въпрос за духането на носа, и аз се посмях на коментара на Femme. За напъване по голяма нужда знам, че не е никак добре, за духане на нос не съм чувала. И двете ги правя, щото няма избор 🤷🏻 Като бях с корона януари, що духане на нос беше, щото док ми забрани капки и спрейове, само физиологичен разтвор, който правеше точно нищо. А пък другото, от както пия желязо - еми няма ходене без да помогна максимално, та и другата болежка, хемороиди, и нея подхранвам.
На док като му кажа, което е всеки път, само ми казва да внимавам с диетата, ама не мога да живея на кисело мляко, мюсли и салата, глад ме гони Grinning Взех Дуфалак, ама смея ли да го пия, да не стане обратен ефект. Магнезий не знам ще вкарваме ли - още не съм питала док за 'контракциите', ама уж били нормални, ако не са болезнени и там по всичките им разпознавания, та не съм се притеснила.

Мони, каква кошара взехте и по какво я избрахте? Гледам ги и аз тези от Айко, вероятно и ние от там ще вземем.
Количката е другата велика наука, но вече си взехме една 'среден клас' на прЕмоция и поне това не мисля вече Grinning

Нашият момък ще спи в жълта стая, струва ми се удачен неутрален вариант.

# 132
Minmin, пускам линкове към кошарата и количката. Аз съм доволна много ми харесаха и не се сдържах като ги видях.
https://aiko-bg.com/product-50365010049
https://aiko-bg.com/product-86965060040

Кошарата е страхотна, като повечето в Айко... Количката ми се вижда малко скъпа, но пък е красива. Важното е на теб да си ти е удобна в крайна сметка.

Ние гледаме ей тази кошарка: https://aiko-bg.com/product-50365010026
Но се местим тази седмица в нашия си апартамент и трябва да измерим стаята като хората да не стане фал, защото искам и скрина, който върви комплект, та дано смогна преди да изтече промоцията Neutral Face

Количката я хванахме на промоция в Хиполенд и ни излезе 500лв, ако не се лъжа.
Едит: забравих линк: https://www.hippoland.net/kikka-boo-kombinirana-kolichka-3v1-ugo … lange-31001010144

# 133
Мами, знаете ли кога ще е намалението в Хиполенд през май?

# 134
Ох аз точно от такова напъване леко с позив за повръщане си докарах кървене в 10та седмица, та си изкарах акъла тогава. Оттогава внимавам и с кихане и кашляне и всичко...
Мен за четвърти път днес ми казаха момче, не вярвам да се промени някак пола, но все пак е твърде рано да мисля за пазаруване. .

Общи условия

Активация на акаунт