СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 149
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Lady, ей сега ме хвърли в джаза, аз съм 19 г.с. и от седмици имам стягане и твърд корем, особено в горната част на корема, точно под слънчевия сплит. Чувствам го предимно след обяд, все едно съм глътнала футболна топка. Нито един доктор не ми е казвал, че това са контракции, а и на прегледите всичко изглежда наред. Въпреки, че съм дъртичка за първа бременност, на последния преглед док каза, че сме като по учебник. Thinking

От моята АГ знам, че има ли стягане/менструални не чакаме следващ преглед, а директно отиваме спешно. Аз заради болки приемам магнезий и Но шпа и всичко се успокои. Но шпа е само при необходимост, обаче. Хубаво е, че на ФМ не е имало повод за притеснение 😊

Оооо, хич не се напрягай. Наричат ги подготвителни контракции и били безобидни. На мен ми е изписан магнезий от доста време, именно заради тях. Така и не съм ги усещала, но четох че не са страшни, просто трябва да споделиш а АГ и евентуално, ако реши да ти изпише магнезий. Не се стрясай 😊

# 106
    Purple, според мен това , което описва подробно слънчевия сплит, не са контракции. Те са като топка стягане, но от пътя надолу според мен на този етап.

# 107
    Изобщо не ги усещам като контракции и последния преглед споменах на лекарката за твърдия и напрегнат корем ама тя не каза нищо. Иначе ми изписа някаква комбинация на магнезий и вит. В6. Както съм казвала обаче, аз не живея в България и ми е много кофти в друга държава. Друго е като си говорите на собствения език. И затова се изнервям по някога. На 21 съм на втора ФМ и пак ще я питам, може пък нещо да не сме се разбрали.

Purple, според мен това , което описва подробно слънчевия сплит, не са контракции. Те са като топка стягане, но от пътя надолу според мен на този етап.

Оооо, хич не се напрягай. Наричат ги подготвителни контракции и били безобидни. На мен ми е изписан магнезий от доста време, именно заради тях. Така и не съм ги усещала, но четох че не са страшни, просто трябва да споделиш а АГ и евентуално, ако реши да ти изпише магнезий. Не се стрясай 😊

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 21:18 от Purple_A

# 108
      Изобщо не ги усещам като контракции и последния преглед споменах на лекарката за твърдия и напрегнат корем ама тя не каза нищо. Иначе ми изписа някаква комбинация на магнезий и вит. В6. Както съм казвала обаче, аз не живея в България и ми е много кофти в друга държава. Друго е като си говорите на собствения език. И затова се изнервям по някога. На 21 съм на втора ФМ и пак ще я питам, може пък нещо да не сме се разбрали.

Да, аз също пия такава комбинация и в тях има Магнезий, вит В6 и Алфалипоева киселина. Казват се Алеракт.
        Виж, доктори много, всеки има свое виждане и свое мнение. Обиколила съм доста репродуктивни, да речем че няма едно с едно мнение. Всеки има своята си философия, камоли пък в различни държави 🙄 Пак ти казвам, не се тревожи в такъв случай, щом си казала на АГ и не е имало повод за притеснение. Не значи, че шом моята ми го е казала е 100% така 😊 Трябва да сме спокойни, за да са щастливи бебоците!

# 109
        В някоя от темите бях прочела, че според АГ на  едно момиче, до 5 стягания на ден е нормално.

# 110
        Здравейте, аз съм бъдеща мама с термин 10.09 чакаме момченце. Интересувам се някоя от вас мисли ли да излезе в болничен до края на бременността? Сега съм в 23г.с. и ми е доста трудно да работя вече и се чудя какво да правя и затова питам. Благодаря

# 111
        Аз съм в болничен от самото начало. След ин витро съм и първите месеци бях с болки и лежах. Щом вече Ви срава трудно, вземете си болничен. Все пак ние трябва да сме добре за да се развива всичко нормално. 😊

# 112
        Здравейте, аз съм бъдеща мама с термин 10.09 чакаме момченце. Интересувам се някоя от вас мисли ли да излезе в болничен до края на бременността? Сега съм в 23г.с. и ми е доста трудно да работя вече и се чудя какво да правя и затова питам. Благодаря

Вземете си болничен,ваше право е Simple Smile
        Имате 180 дни докато сте бременна,те са точно с тази цел.
        Нека АГ Ви насочи към ЛКК комисия.

# 113
        Здравей, аз също съм в болничен от третия месец говорих с АГ и ме пуснаха на ЛКК. Не се притеснявайте полагат ви се . 🙂

# 114
        И аз мисля да излизам вече в болничен. Може ли някоя от вас да сподели как става. Директно АГ ли го издава или трябва на комисия да се ходи?

# 115
        С предните две бремнености излизах в болничен веднага след 3-я месец. Изобщо не съм се помотавала бременна на работа.
        Sunlove, попитай твоя АГ. Той ще ти каже как и при какви условия се случва това при него.

# 116
        Всеки болничен лист за повече от 1 месец е уж с лекарска комисия. В повечето случаи е формалност, те си разменят само едни подписи и си се знаят. АГ-то го урежда това, направо с него си говорете.

И аз мисля да излизам вече в болничен. Може ли някоя от вас да сподели как става. Директно АГ ли го издава или трябва на комисия да се ходи?

# 117
        И аз вече излязох в болничен. Важното е да сме спокойни. Според мен говори с АГ и да ти пусне болничен, щом още повече, че и вече ти е трудно и тепърва ще ни тежи повече.
        Какво мислите за купуване на неща за бебето от сега? Не че съм кой знае колко суеверна, ама се притеснявам да взимам май още неща. Харесахме кошара и сега точно е на промоция и съм в голяма дилема.

# 118
        И аз вече излязох в болничен. Важното е да сме спокойни. Според мен говори с АГ и да ти пусне болничен, щом още повече, че и вече ти е трудно и тепърва ще ни тежи повече.
        Какво мислите за купуване на неща за бебето от сега? Не че съм кой знае колко суеверна, ама се притеснявам да взимам май още неща. Харесахме кошара и сега точно е на промоция и съм в голяма дилема.
        Аз не купувам нищо толкова рано. Но не от суеверие. Ами, просто ми е много рано да мисля за тези неща. Така го чувствам. Иначе, ако трябваше да вярваме на суеверия и те да се сбъдват, всяко второ бебе нямаше да се ражда сигурно (да не дава Господ на никой). То да не се пазари рано, да не се подстригва коса, да не се … 1000 измишльотини.

# 119
        • София
        Аз планувам да работя до откат. Дано мога. Аз работя от вкъщи и от леглото. Така или иначе трябва да лежа. Поне да върша нещо, а не да блея тъпо в стената. Има дни- много ми е трудно на мозъка, но за момента нямам възможност и да намалявам доходите си, така че ще работя максимално дълго, не съм изчислявала кога са 45те дни, но май ще застъпят август, което ме урежда идеално.
        Иначе болничния го издава ЖК лекарят.

Общи условия

Активация на акаунт