СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Светла Иванова има кога клипчета за бременни.

# 91
  • София
Аз съм писала- мажа от ден първи на теста. Предишният път започнах да мажа още като започнах инвитрото- аз съм супер предразположена, но с постоянно овлажняване, се предотвратяват. Всеки ден, по 2 пъти -няма мързи ме, няма ще пропусна. Резултатът след огромен Близнашки корем, като преди това бях адски слаба-1 стрия на пъпа при обецата ми точно-появи се ден преди да ми изтекат водите. Затова и сега мажа, макар и не толкова стриктно, защото вече не ми пука как изглеждам и нямам амбиции да съм с най-вкия корем на плажа ( преди ми беше болна тема). А и в момента разчитам, че е и само едно бебе. Иначе мажех всеки ден по 1, откак ме сърби, увеличих на 2- веднъж с маслата на Икаров, веднъж с крема на cocoa formula против стрии. Ген е, но има контрол, така че не препоръчвам да липсва мазане. Наистина и само кокосово масло или какаово, каквото и да е, стига да овлажнява и да не е противопоказно, е ок. Аз просто веднага се обличам и кокосовото масло пропива в дрехите.
Като заговорихме за болки, мен вече ме боли междукрачието. Sad помня мн добре тази адова болка,дето все едно някой отвътре те разширява с менгеме. Доста рано се появи и се надявам да не тъна в тия мъки още 4 мес…

# 92
Канари, разбирам те перфектно. И аз това се моля, да не ме боли така 4 месеца гръб и кръст...

# 93
Мисля, че това със стриите си е до кожа, поне в повечето случаи. Или и аз вече на знам до какво. Аз съм със много суха кожа. Зимата, ако не се намажа след баня или през ден поне краката и ръцете ми побеляват и се сипе прашец. С първата бременност мазах от време на време с кокосово масло и около месец с някакъв крем. Втората и третата се намазах около 5-6 пъти с едно като вазелин против стрии (забравих му името). Хвърлих 2/3 от кутията след като родих. Тази съм се мазала около 3-4 пъти до сега с лосиона, с който си мажа и краката. Мързи ме. 🤷🏻♀ Качвам при бременност между 24-28 кг и коремът ми става огромен. Нямам нито една стрия никъде по тялото. Всъщност на 40 нямам и никакви бръчици още по лицето, ама там си се мацотя и не знам дали имам общо или не. Майка ми има стрии вследствие на бременностите.
Надявам се и този път да ме пропуснат! 🙏🏼
П.С. Но си имам други проблеми - пигментни петна. Там ме удря яко. И си знам октомври месец почвам козметиката и най-вероятно някое лазерче ще направя този път.

# 94
Аз още не съм започнала да се мажа редовно ама и не усещам някакво разтягане на кожата. То като цяло и голям корем нямам де, както една позната каза все едно си изла една зелена салата и малко си се подула 😄
Аз сега съм в друга чуденка. Случвало ли ви се е различните ехографи да показват различна седмица? При ЖК последния път бях 18, а апарата показваше 19+4. Снощи ми се наложи са посетя спешен кабинет - трябва да съм 20, а ехографа показа 19 ( гледам от снимките,които ми дават). Що не мога тъй да ги оправя тея седмици. 🙄

# 95
Аз още не съм започнала да се мажа редовно ама и не усещам някакво разтягане на кожата. То като цяло и голям корем нямам де, както една позната каза все едно си изла една зелена салата и малко си се подула 😄
Аз сега съм в друга чуденка. Случвало ли ви се е различните ехографи да показват различна седмица? При ЖК последния път бях 18, а апарата показваше 19+4. Снощи ми се наложи са посетя спешен кабинет - трябва да съм 20, а ехографа показа 19 ( гледам от снимките,които ми дават). Що не мога тъй да ги оправя тея седмици. 🙄
Да, смпредната ми бременност се следях на две места. На едното, защото там щях да раждам, а на другото, защото лекарката беше до мен докато правих инвитрото и някакси се чувствах длъжна. И на двете места имаше малко разминаване. От апаратите ли е, от замерването ли не знам, ама да никога не са =

# 96
Аз явно съм настинала, не стига болката в кръста, ами ме почна и разстройство....

# 97
Kanari
И аз имам някаква особена болка, каквато не съм имала с първата бременност. Усещам като напрежение в срамните устни отляво. Не е постоянно, но усещането е все едно напъни при раждане. не е постоянно, но е ужасно гадно като се случи, защото имам напрежение дори да се изпишкам, а за голяма нужда да не говорим. Въобще се отказвам да пробвам в такъв момент. АГ каза, че било нормално, но се притеснявам дали правилно ме е разбрал. Каза че било разтягане. А аз го усещам като напрежение. Същото усещах при напъните. Имам разширени вени на срамните устни точно отляво. Пак ще питам и друг АГ, понеже се притеснявам.

# 98
  • София
За ехографите-да-има разлика. По-скоро в задехографското устройство и как е застанало бебето-Мери се различно и по тоя начин излиза разл. Седмица. Моят юнак нали върви по-голям-като За 21 гс, а съм 19. Но ние с баща му сме големи.
За кожата- моята стана мн суха като родих. Имам бръчки по лицето и краката пак така, както казва femme. И от тийн съм цялата в стрии-задника, бедрата, гърба, малко на паласките имам… затова мисля, че про мен мазането помага-ама много нагоре е, щом ми прости на онова ми ти шкембе… с петната съм ок, но лекарката каза да се мажа с висок фактор и да спра фотоепилацията навсякъде. Аз преди седмица изгорях брутално на лицето и сега вече внимавам.
Ох, Elza, дано мине бързо-да не е от магнезия нещо?
Galapagos-разбирам те, мисля си, че е разтягане, а и вените може да допринасят. Аз го усещам и като става а, сядам-въобще при движение. Ама питай си пак лекарят да сме сигурни😀

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 19:18 от Kanari

# 99
И аз се надявам да мине бързо. Не ми се яде нищо.ходих 4 пъти. На село съм. И се паникьосвам. Боли ме и корема,червата сякаш и яко ми къркорят. На всяко ходене пия нещо. Пих обща 2 смекти, 2 ентурола,2 хидратин алфа,2 рекомфорт и не спира....

# 100
Аз миналата седмица бях така. Предположих,че е от магнезия и спрях Диаспорал,останах само на Магнерот. 3 дни някъде продължи, въведох и диета банани, препечена филийка със сириене и т.н.
Да не изпадам в подробности, но при мен положението беше тежко и над 7-8 пъти на ден! Ще премине!
Пиех Ентерол, Сметка, Хидрасек.

# 101
Леле, момичета, не съм ви чела от 20 дни и сега на един дъх минах всичко Blush

Николая е любимото ми име за момиче с Н.

Когато хапваме сладко, било то сладолед, бонбон, шоколад и т.н. бебечето става много активно и се усеща интензивно. За това, когато не я усещам моята, хапвам и след малко всичко е наред!

В 20та седмица бях на фетална, аз също съм с предна плацента, АГ каза, че още ми била ниско, НО да не се тревожа, качвала се до 27ма седмица.

Менструалните болки или стягане/втвърдяване на корема са контракции и е задължително да споделите със следящите ви АГ.

Нахвърлях ви всичко, което исках да коментирам 😁

# 102
След като ми се случи случката със стягането, бях на ФМ и нямаше проблеми. Пък тези 'менструалните' болки рядко се случват и не се задържат. А за конктракциите вероятно сама съм си въобразила, че има и болка Flushed Та до този момент не съм го свързвала с контракции, но явно ще си говоря с моя док. Първа бременност ми е и бях наясно, благодаря за светването, Лейди. Магнезий все още не пия отделно, има някакво малко количество в комбинираните витамини.
Колко трябва да ме притеснява, ако се случи пак, да си чакам ли ЖК, което е след 2 седмици или по-добре да му се обадя?

Друго дето ме шашна днес, не по лош начин, просто за пръв път виждам такива килца на кантара Joy Качила съм 4 килограма за горе-долу месец. Не виждам да са по дупе, бедра или другаде, освен в корема. Сега търся кога колко средно е "нормално" да се качва Grinning

# 103
След като ми се случи случката със стягането, бях на ФМ и нямаше проблеми. Пък тези 'менструалните' болки рядко се случват и не се задържат. А за конктракциите вероятно сама съм си въобразила, че има и болка Flushed Та до този момент не съм го свързвала с контракции, но явно ще си говоря с моя док. Първа бременност ми е и бях наясно, благодаря за светването, Лейди. Магнезий все още не пия отделно, има някакво малко количество в комбинираните витамини.
Колко трябва да ме притеснява, ако се случи пак, да си чакам ли ЖК, което е след 2 седмици или по-добре да му се обадя?

Друго дето ме шашна днес, не по лош начин, просто за пръв път виждам такива килца на кантара Joy Качила съм 4 килограма за горе-долу месец. Не виждам да са по дупе, бедра или другаде, освен в корема. Сега търся кога колко средно е "нормално" да се качва Grinning

От моята АГ знам, че има ли стягане/менструални не чакаме следващ преглед, а директно отиваме спешно. Аз заради болки приемам магнезий и Но шпа и всичко се успокои. Но шпа е само при необходимост, обаче. Хубаво е, че на ФМ не е имало повод за притеснение 😊

# 104
Lady, ей сега ме хвърли в джаза, аз съм 19 г.с. и от седмици имам стягане и твърд корем, особено в горната част на корема, точно под слънчевия сплит. Чувствам го предимно след обяд, все едно съм глътнала футболна топка. Нито един доктор не ми е казвал, че това са контракции, а и на прегледите всичко изглежда наред. Въпреки, че съм дъртичка за първа бременност, на последния преглед док каза, че сме като по учебник. Thinking

От моята АГ знам, че има ли стягане/менструални не чакаме следващ преглед, а директно отиваме спешно. Аз заради болки приемам магнезий и Но шпа и всичко се успокои. Но шпа е само при необходимост, обаче. Хубаво е, че на ФМ не е имало повод за притеснение 😊

Общи условия

Активация на акаунт