СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 985
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Kanari, мисля, че ги взимат на МРЗ. В сайта на НОИ като влезеш с ПИК, има Изчисляване на прогнозен размер на обезщетение за бременност и раждане. Миналите месеци са си нанесени, нанасяш само за оставащите до 45-дневния.
Мен от самото начало доста ме наболява и опъва долу в дясно. Особено като се смея или се изкашля. Но точно там има операция от херния като дете и според АГ има някакви сраствания.

# 601
  • София
Не ми излиза такъв калкулатор- само такъв, в който аз тр да нанасям. А реално не знам какво да нанеса. Аз на борсата не съм била на минимална, а на 90%, така че не би следвало Да се взима минималната, но ще си проличи след 2 мес

# 602
Канари, може да попиташ счетоводителката ви в фирмата (ако имаш достъп до нея) или ТРЗ (мисля също може да даде инфо) най-добре счетоводителката тя ще ти каже най-точно ,защото са запознати с актуалните нареждания и закони. Аз също с нея се консултирах и тя ми обясни точно до стотинка.

# 603
Момичета, тези дни обсъждахте контракции, нали не се бъркам? Аз съм почти 27 г.с., от няколко седмици имам по няколко на ден (повечето вечер - не знам има ли връзка, но сякаш когато съм по-изморена и натоварена). Заради крампи пия Магнерот 3х1, но само от десетина дни някъде. При последния преглед онзи ден споменах И контракциите и усещането за опънат (не стегнат на топка, а опънат корем!) - посъветва ме да мина на 3 х 2. Хммм, не е ли множко това, с едно бебе в корема съм и знам, че М действа с натрупване?! С миналата бременност пих Магнерич в не-помня-каква-доза, но все опънат си усещах корема до финала, все едно съм яла само марули и ще ми се пръсне от подуване. Като бройка 5-6 да са, не повече.
Все за нещо се филмирам аз. Я корема, я добавките и отстоянията помежду им, я някое показание на ехографа.. направо не се търпя. За капак и тримата вкъщи се разболяваме, мъчи ни гърлобол и съм в поредния филм какво пак и как да лекувам. Миии.. мрън!

# 604
Аз съм 27г.с+ 6дни и пиех 3х1 Магнерот и 2х1 Диаспорал. Минах изцяло на 3х2 Магнерот  от 10 дни почти нямам стягания в тази доза. А преди това бяха над около 10 на ден.. Също съм с едно бебе ако има значение, но имам и серклаж.

# 605
Аз също бях на Магнерот 3х2 и Диаспорал 2х1, но отскоро сменихме на Магне Б6 2х2 и отново Диаспорала, защото явно Магнерота не ми действа понеже изследвахме магнезии и все е малко под норма, затова съм на тези високи дози.

# 606
Аз съм с две бебета, но и аз пия по 3х2 магнерот и ми казаха, че може да добавя и диаспорал 400, в магнерота чистия магнезии е мн малко, мисля че контракциите са по опасни, защото водят до скъсяване на шийката, доверете се на лекаря.

П. С. Щом имаш крампи, значи магнезия не ти е достатъчно.

# 607
Момичета, тези дни обсъждахте контракции, нали не се бъркам? Аз съм почти 27 г.с., от няколко седмици имам по няколко на ден (повечето вечер - не знам има ли връзка, но сякаш когато съм по-изморена и натоварена). Заради крампи пия Магнерот 3х1, но само от десетина дни някъде. При последния преглед онзи ден споменах И контракциите и усещането за опънат (не стегнат на топка, а опънат корем!) - посъветва ме да мина на 3 х 2. Хммм, не е ли множко това, с едно бебе в корема съм и знам, че М действа с натрупване?! С миналата бременност пих Магнерич в не-помня-каква-доза, но все опънат си усещах корема до финала, все едно съм яла само марули и ще ми се пръсне от подуване. Като бройка 5-6 да са, не повече.
Все за нещо се филмирам аз. Я корема, я добавките и отстоянията помежду им, я някое показание на ехографа.. направо не се търпя. За капак и тримата вкъщи се разболяваме, мъчи ни гърлобол и съм в поредния филм какво пак и как да лекувам. Миии.. мрън!

Аз в момента пия Магнерот 3х2 и го пия от 4ти месец, тъй като действа с натрупване. До преди месец докторката все виждаше контракции и стегната матката, но на последния преглед каза, че всичко е наред и явно хапчетата вече действат. При първата бременност имах такива контракции (стягане на корема) от 5ти месец, но тогава не знаех какво е и мислих, че е нормално. Е, родих по-рано, защото започнах да пия магнезий тогава в 7ми месец и докато се насити организма, бебето реши да излиза в 8ми месец. Сега си пия хапчетата и се чувствам добре, не усещам стягане и контракции. Може би 1-2 на седмица и наистина когато съм уморена или психически напрегната за нещо.

# 608
И аз се притеснявам с това опъване на корема. На ден по 100 пъти го пипам дали е твърд, знам че не е хубаво защото се предизвикват контракции, но...Казах на АГ и изписа магнерот 3×1, от 9 дни го пия, мери шийката каза че е затворена и е добре на сантиметри .
Взех да се филмирвам, защото почти не омеква корема. Не знам дали е нормално и как трябва да е на пипане всъщност. Нямам никакви болки.
Май трябва да прекратявам работа и повече да почивам, но поне имам някакво движение ако остана вкъщи само ще ям Grinning

# 609
Като съм права, самият ми корем на пипане е твърд. Мисля, че на всяка бременна е така, все пак матката е мускул. Тъй като от време на време получавам подготвителни контракции и успявам да направя разликата. Но не по пипане, а по усещането за втвърдяване. Вече като легна и се втвърди - има голяма разлика и според мен не може да се сбърка.

# 610
Благодаря ви за отговорите, момичета. Излиза, че е съвсем стандартна тази доза, а аз се уплаших, че е двойна. А и докторът така мило подметна, че “може да се подрискам” 🤨🤣
Моят корем наистина също се усеща така почти постоянно, твърд и опънат, и както писах, и предишната бременност ми беше такъв. Предполагам е и до кожа просто. Сега обаче доста повече се вглеждам и сякаш и аз се научих да различавам, когато има контракции - при мен се усещат като втвърдяване на част от корема като в менгеме 🤣 , но за секунди и безболезнено, разбира се. Иначе съм чела да ги описват сякаш ти се пристяга корема с връзки или като балон. Ама моето описание се получи по-цветущо 🤣

# 611

Kanari, ето тук излизат нанесени.
Иначе обезщетението за безработица е 60%, не 90, но мисля, че за стаж, майчинство и Т.н. се взимат на МРЗ, но наистина не съм сигурна и не го намирам в КСО.

# 612
Мисля, че ако пиеш и желязо, няма шанс да се продрискаш, аз имам проблем точно с обратното, въпреки че пия много магнезии.

Излиза, че е съвсем стандартна тази доза, а аз се уплаших, че е двойна. А и докторът така мило подметна, че “може да се подрискам” 🤨🤣

# 613
Аз пия Магнерот 3x1 и Алеракт 2x1, но моята шийка е скъсена. В сряда съм на преглед и се надявам да се стабилизира тази шийка. Контракции до сега съм нямала или поне аз не ги усещам. Крампи имах няколко пъти, но след приема на Магнерот няма вече. Обаче има друго нещо. Когато си легна имам мравучкне по краката от ябълките до пръстите. Ужасно е и не знам на какво се дължи. Също и се сдобих с 2 разширени вени. Надявам се едната да не ми пречи да родя нормално, че на доста специфично място.

# 614
Мисля, че ако пиеш и желязо, няма шанс да се продрискаш, аз имам проблем точно с обратното, въпреки че пия много магнезии.

Лизи, и аз така си мислех за желязото от всичко прочетено, ама не стана баш така. На мен желязото ми действа по обратния начин и всеки ден съм доста редовна в 00 поне по 4-5 пъти Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт