СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 978
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
посъветва ме да мина на 3 х 2. Хммм, не е ли множко това, с едно бебе в корема съм и знам, че М действа с натрупване?! С миналата бременност пих Магнерич в не-помня-каква-доза, но все опънат си усещах корема до финала, все едно съм яла само марули и ще ми се пръсне от подуване. Като бройка 5-6 да са, не повече.
Въобще не е множко, даже е малко, предвид колко нечист е магнерота. А и натрупването отнема поне 2 седмици. Голяма доза. ПОдуване и твърдост са 2 различни неща. Опитай(Знам,че е трудно от личен опит) да правиш разлика между газове, които опъват, и стягане на самия фетус. Аз се попивам постоянно, за да разбера, защото не винаги газовете излизат откъдето трябва, за да съм сигурна. Иначе в тези седмици Бракстън Хикс си ги има, не знам с каква честота е нормално, не трябва да има болка. Отделно вечер винаги са повече, защото си изморенаи защото тезни неща трябва да стават вечер, за да се чудиш цяла нощ тр.ли да ходиш в спешното или не. Аз като бях напреданала с близначките имах постоянно, но вечер ставаха на 20 мин., всяка нощ бях с телефона да отчитам честотата. Беше адски напрягащо. Но още е рано за това де.
Ако си погледнете корема, то се втвърдява все едно самото бебе- при мен е вляво и като се стегне то самото вляво става на топка и коремът ми се изкривява, не е овална форма.
Предозирането на магнезия си проличава по разстройството- ако го хванеш (диаспорала предразполага), значи трябва малко да намалиш и да видиш ще мине ли.
Относно крампите да споделя- аз съм с доста силна доза уж чист магнезий, след разговорите ми тук с едно от момичетата (не помня кое беше), четох бая и успях да си намеря чист- на прах, както и прочистени хапове...та...от седмици пак съм с крампи. Вдигайки дозата- получавам разстройство, т.е. тя ми е ок, но просто ми се схващат брутално краката. Ма не е нещо, което да не търпя.
Tess_D, мерси, сега ще погледна. За съжаление нямам опция да питам някого, аз съм контрактор, не ни тачат много, не познавам никого от трз, като цяло няма много съдействие...

# 616
Внимавай с чистия магнезии, мен ми бяха донесли от Холандия чист магнезии и имам приятелка фармацевт, каза ми че не може да го пия, имало различни видове магнезии и този не е подходящ за бременни, после питах и лекаря на жк и неговото мнение беше същото, та си останах на магнерот

посъветва ме да мина на 3 х 2. Хммм, не е ли множко това, с едно бебе в корема съм и знам, че М действа с натрупване?! С миналата бременност пих Магнерич в не-помня-каква-доза, но все опънат си усещах корема до финала, все едно съм яла само марули и ще ми се пръсне от подуване. Като бройка 5-6 да са, не повече.
Въобще не е множко, даже е малко, предвид колко нечист е магнерота. А и натрупването отнема поне 2 седмици. Голяма доза. ПОдуване и твърдост са 2 различни неща. Опитай(Знам,че е трудно от личен опит) да правиш разлика между газове, които опъват, и стягане на самия фетус. Аз се попивам постоянно, за да разбера, защото не винаги газовете излизат откъдето трябва, за да съм сигурна. Иначе в тези седмици Бракстън Хикс си ги има, не знам с каква честота е нормално, не трябва да има болка. Отделно вечер винаги са повече, защото си изморенаи защото тезни неща трябва да стават вечер, за да се чудиш цяла нощ тр.ли да ходиш в спешното или не. Аз като бях напреданала с близначките имах постоянно, но вечер ставаха на 20 мин., всяка нощ бях с телефона да отчитам честотата. Беше адски напрягащо. Но още е рано за това де.
Ако си погледнете корема, то се втвърдява все едно самото бебе- при мен е вляво и като се стегне то самото вляво става на топка и коремът ми се изкривява, не е овална форма.
Предозирането на магнезия си проличава по разстройството- ако го хванеш (диаспорала предразполага), значи трябва малко да намалиш и да видиш ще мине ли.
Относно крампите да споделя- аз съм с доста силна доза уж чист магнезий, след разговорите ми тук с едно от момичетата (не помня кое беше), четох бая и успях да си намеря чист- на прах, както и прочистени хапове...та...от седмици пак съм с крампи. Вдигайки дозата- получавам разстройство, т.е. тя ми е ок, но просто ми се схващат брутално краката. Ма не е нещо, което да не търпя.
Tess_D, мерси, сега ще погледна. За съжаление нямам опция да питам някого, аз съм контрактор, не ни тачат много, не познавам никого от трз, като цяло няма много съдействие...

# 617
Това с опъването на корема и аз не мога да разбера контракции ли са. Толкова ли съм смотана не знам 🤷♀ Става ми така след разходка и след ядене -опънат все едно ще ми се скъса кожата. Болка в самия стомах и променяне на формата няма. Така че след обяснението на Канари май не са контракции… ама магнезия си го пия 2x2. При мен пък има болка във вагината и влагалището ( това само тук мога да го споделя, защото никой не се подиграва на глупави въпроси). Дали са притеснителни тези болки?

# 618
Момичета,
На кое викате чист магнезии?

# 619
  • София
И аз имам, и по-горе бях мрънкала, ще се увеличават с напредването, заради разтягането на тазове, мускули и въобще подготовката за раждане, и са нормални, но в 8-9 мес при мен бяха стигнали до брутално ниво на нетърпимост, буквални мах чувството,че имам менгеме отдолу и ме разпъва, не можех да помръдна и всяко движение беше болка. За щастие щом родих, всичко веднага изчезна.
За магнезия- да, аз го пия само в една от дневните дози, той е адски гаден на вкус и го разтварям в сок, но пак е зле, така че като свърши, надали ще си взема пак. Ще си остана само на малата, но пак ще трябва да натаманявам дозата.
За чистия- моето е като кристали на прах- бяло.- по 2 мг разтварям.

# 620
Общо взето в един момент всичко боли и се приема за нормално. 😂

# 621
Общо взето да 😄 айде само още 3 месеца ( поне аз)

# 622
Vasilka900 И аз имам такива вагинални болки и са много неприятни. Моят доктор каза, че били контракции и да пия магнерот и но шпа в момента, че от тях да не се скъси шийката на матката.

# 623
Магнерота е магнезиев оротат дихидрат и е подходящ за бременни, диаспорала е магнезиев цитрат, той също става за бременни и така има и други видове, които не са подходящи за бременни... Чистия магнезий си пише в листовката 100 % магнезий, той не е подходящ за бременни. Много тъпо обясних, дано си ме разбрала...
 П. С. кормагнезин ми вливаха в болницата, за задържане, той е магнезиев сулфат хептахидрат, има го и на хапчета, но мисля, че не става за ранна бременност.

Момичета,
На кое викате чист магнезии?

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 20:49 от Lizi:) :)

# 624
  • София
При ранна бременност нито един магнезий не става , защото няма на какво да действа. Горе долу след 3 мес. вече може да спомага за задържане. За чистия нито един мой лекар не ми е казал, че не става, вкл. В болницата като лежах, а специално съм разпитвала. Просто не трябва да се предозира. Като всяко нещо.

# 625
Това с опъването на корема и аз не мога да разбера контракции ли са. Толкова ли съм смотана не знам 🤷♀ Става ми така след разходка и след ядене -опънат все едно ще ми се скъса кожата. Болка в самия стомах и променяне на формата няма. Така че след обяснението на Канари май не са контракции… ама магнезия си го пия 2x2. При мен пък има болка във вагината и влагалището ( това само тук мога да го споделя, защото никой не се подиграва на глупави въпроси). Дали са притеснителни тези болки?
Аз също имам такива болки. Сто пъти се опитвах да му обясня на АГ, за да съм сигурна, че ме разбира Grinning. Било нормално. Аз усещам все едно силна тежест и напрежение в срамните устни. Все едно като напъните за раждане. При предишната бременност точно така ме болеше като напъвах. И сега като ме стегне тая болка не мога дори да се изпишкам, за друго да не говорим. Дори не смея да пробвам. Слава богу не е постоянно. Отдавам го на разширените вени, които имам и явно оказват натиск. Направо не знам как ще раждам нормално.

# 626
Лизи, благодаря! Напълно те разбрах.
Аз пия цитрат, та сега се успокоих, че е ок

# 627
Писах и в другата тема, но ще се повторя и тук, защото ви бях споделила.
Преди няколко дни бях писала, че бебето ми е много активно и не спира да се движи по цял ден. Пиша сега, за да споделя какъв експеримент реших да си направя. Пиех Тотема и нов магнезий от няколко дни преди да се разрита бебето, но реших да спра желязото за няколко дни, за да видя дали ще се успокои, не знам от къде ми дойде… но 1-2 дни след спирането на желязото, бебето отново си влезна в ритъм и не риташе постоянно, а както обикновено. Е, изчаках 2-3 дни, за да съм сигурна и отново започнах да пия Тотемата, и познайте - бебето отново се раздвижи по цял ден, мести се на всички страни, рита силно и се премята през целият ми корем… така, че стигнах до извода, че явно има нещо общо с Тотема и може би не влияе добре на бебето, усеща нещо и не се чувства добре щом е толкова буйно при неговата употреба 🤷🏻♀

# 628
Привет,
Има ли някой запознат с изчислението на майчинството.От началото на бременноста съм в болничен.Съответно 180-те дни ще ми свършат преди 45 дневния.Остава ми една пролука от около 20 дена.Близки ме посъветваха  да попитам за ТЕЛК.Казаха ми, че майчинството ще ми се намали, ако пусна платена отпуска.Осигуровките за последните години са ми доста добри,имам и месеци на максималния осигурителен доход.

# 629
Привет,
Има ли някой запознат с изчислението на майчинството.От началото на бременноста съм в болничен.Съответно 180-те дни ще ми свършат преди 45 дневния.Остава ми една пролука от около 20 дена.Близки ме посъветваха  да попитам за ТЕЛК.Казаха ми, че майчинството ще ми се намали, ако пусна платена отпуска.Осигуровките за последните години са ми доста добри,имам и месеци на максималния осигурителен доход.
Ако пуснете платен отпуск, няма как да се намали майчинството. Все пак доходът от болничен е 60% от месечното възнаграждение. Аз също съм от самото начало болничен, казаха ми да не го мисля, имало си начин.

Общи условия

Активация на акаунт