СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 152
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Полът и при мен е сигурен, мисля. На пренатеста излезе мома. После на прегледа АГ потвърди. Но не това ми е проблема. Някакси ми е твърде рано. Реално имам да купя една количка, дрехи, бебешки неща. Ами виждам ги като два дена общо - три магазина и готово. Аз още гледам само за себе си и децата. За тях си пазаря постоянно. За мен не, защото съм много, ама много дебела вече. Но пък си поръчах едни сандали с дебела подметка и дебел ток. Тъкмо докато им дойде времето да ги сложа някой път догодина и ще им е минала модата 😂… и една дълга рокля си взех… за догодина пак. 🤦🏻♀ Не знам отхормоните ли е, от скуката ли е?!

# 136
Minmin, не зная дали ще ти помогне, но аз като вляза в серия пия по една Активиа с някакъв плод, всяка вечер преди лягане и сутрин съм пЪрфект. Правя го няколко дни и после нямам проблеми със седмици. Като се наложи, пак. Диети не запазвам никакви, ям като ламята Спаска, само се опитвам да ограничавам хляба, колкото мога.

А пък другото, от както пия желязо - еми няма ходене без да помогна максимално, та и другата болежка, хемороиди, и нея подхранвам.

Иначе ей тази количка съм избрала и сега я видях на доста по-ниска цена от магазина на Чико.
Мале какво ме чака последните два месеца, не ми се мисли. Искам да раждам в България, но можем да се приберем чак началото на август. Тогава ще търся лекари, ще правя ремонт, ще пазарувам всичко за бебето... Flushed
https://www.hippoland.net/chicco-j0103-kombinirana-kolichka-3v1- … k-night-79334-410

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 00:40 от Purple_A

# 137
Мами, знаете ли кога ще е намалението в Хиполенд през май?
В петък на 13

# 138
Minmin, не зная дали ще ти помогне, но аз като вляза в серия пия по една Активиа с някакъв плод, всяка вечер преди лягане и сутрин съм пЪрфект. Правя го няколко дни и после нямам проблеми със седмици. Като се наложи, пак. Диети не запазвам никакви, ям като ламята Спаска, само се опитвам да ограничавам хляба, колкото мога.

А пък другото, от както пия желязо - еми няма ходене без да помогна максимално, та и другата болежка, хемороиди, и нея подхранвам.

Иначе ей тази количка съм избрала и сега я видях на доста по-ниска цена от магазина на Чико.
Мале какво ме чака последните два месеца, не ми се мисли. Искам да раждам в България, но можем да се приберем чак началото на август. Тогава ще търся лекари, ще правя ремонт, ще пазарувам всичко за бебето... Flushed
https://www.hippoland.net/chicco-j0103-kombinirana-kolichka-3v1- … k-night-79334-410
А, в България ли ще оставате да живеете или само за раждането?

# 139
В крайна сметка говорих и утре ще отида да си занеса картона и си пускам болнични до края,понеже работя като ватман и стреса и напрежението си казват думата,а не ми се иска да рискувам. Относно купуването на неща за бебо, нищо не съм взимала,незнам малко ми се струва рано, въпреки че ми е 4то и аз от суеверие не смея още да взимам нищо,а и доста неща си имаме.

# 140
Трето ми е, но няма нищо. Един парцал нямам наличен от предните. Те имаха всичко. Не се сещам нещо, което да не съм купувала. Преди година махнах всичко. Ама всичко. Остана ми една лятна количка на терасата, която се канех да махна от месец, два и тогава разбрах, че съм бременна. Запазих я. Това понеже номер 3 не ни влизаше в плановете. Та сега, всичко на ново. Ама аз изобщо не мисля да се напрягам като с предните и по-скоро с първото. Основните неща и това е, няма да купувам пак всичко, което чуя или видя. Излишна работа за нови мами.

# 141
  • София
И аз не пазя нищо.Леко ме е яд, защото никога не съм обличала близначките еднакво и повечето дрешки бяха сини, зелени и неутрални. Но ние сме се местили поне 4 пъти и всеки път изхвърлях, подарявах и дарявах. Нямам къде да държа дрехи. Ама изобщо. Ето ся пак има чисто нови апрески, носени веднъж- да ги запазя- де да ги дена? 35 номер чак след 6-7 години ще му станат.
Иначе и аз видях на айко кошарите-ако още са намалени август, ще взема оттам, големи боклуци са, но за 2-3 г ще издържат, надявам се. Лоши впечателния имам от Айко аз, мебелите са мега паянтови. Но е на половина като цена. Количка харесах в олх, но е в стара загора и ако имаме късмет да не я продадат до август, ще идем да я вземем тогава- ако не-ще търсим друга. С 3 бебе аз лично не се притеснявам, че ми трябват неща, ще кара с малко, наистина не мисля повече от катовете дрехи, ограничител и памерси да му трябват. А, и помпа за кърма, че имам драма там. Не гладя, не пера много, не стерилизирам. В момента нямаме място за него изобщо. Сега правим една клета кухня от ноември мин.год. и тя ми е по-важна. После ще тр.да поръчваме някъв гардеробо за стаята, за да разкараме един огромен стар и тъп, на чието място ще дойде легло, евентуално. Ако се роди по-рано- няма да има легло.
Август месец- от 6, ми е на мен болничния и смятам да обърна внимание на родените деца тогава, а септември ще ги подготвям за училище. Така че бебето минава помежду другото така. Най- тъпото е, че баш около началото на учебната година ще се случи, когато ще има родителски, ще се купуват учебници, няма да има кой да го върши това. Сега това ми е кахъра по-скоро.
И всички тези планове, АКО всичко е наред, и ако въобще мога да мърдам, а не са ме сложили тотално на легло. Което пък ще направи всичко останало невъзможно.

# 142
Здравейте и от мен Simple Smile
Мисля живот и здраве сега от 01.06 да изляза вече болничен и да си оставя малко време за дома и за себе си. Реално при мен нещата с близнаците са доста неясни и както и Чачева ме посъветва планове от юни натам не си правя.
Нищо не смея да купувам още. Страх ме е, че ако нещо стане после ще ми е гадно. Имам доста дрешки от сина ми, но той се роди едричък (3800, 53см) и сега със сигурност ще са им големи. Някои дрешки от неговите завъртяхме в един приятелски кръг. После там се народиха едно чудо момчета и в крайна сметка постоянно някой казва, че ще даде нещо. Така са обезпечени кошарите, вана и стойка, активни гимнастики, шезлонги и т.н. Grinning Харесала съм си количка, ще я дебнем втора ръка и ще я вземем в последния момент.

# 143
Aз си пазя всичко от каката, чакаме отново момиченце и съм щастлива, че милион розови неща ще влязат в употреба. Тук-там ще допълвам някакви липси, например помпа за кърма (имах една ръчна, с която ми беше трудно, чудя се дали да инвестирам в електрическа.. иска ми се повече да стимулирам кърмата, предният път с бебе на гърда през два часа сякаш едва й стигаше, а и живот и здраве защо да не си имам и някакви запаси, струва ми се толкова удобно, а преди просто не ми се получи това със замразяването).
Познавайки се, ще купувам и дрешки, че ми е мания Grinning Grinning
Всичко ни е складирано на село. Докарахме си кошарката наскоро - рано, не-рано, така се случи, че наехме бус за други неща покрай ремонт и решихме да се възползваме сега, вместо по-нататък да наемаме пак. Практично, че даже в употреба влиза - като закачалка за наши дрехи засега, хаха.
Въпросната е една дървена на Лорели, с люлеещ механизъм, от който никакъв смисъл не видях, а прави кошарата да изглежда супер тумбеста. Отдолу има чекмеджета, но фабрично са 'непокрити' - страшно недоизмислено - няма дъска между подматрачната рамка и дрехите се прашат. Не знам термина (и хич ме няма в обясненията, не знам дали разбрахте) но съм го виждала обсъждано и преди по темите. Допълнително си слагахме някакъв шперплат.
За ходенето до WC, на мен много ми помагат сушени сини сливи, даже са ми страшно вкусни, намерих си в един плод-зеленчук едни много сочни и НЕподсладени (че на тези в магазина често им добавят бяла захар), опитайте.

# 144
Aз си пазя всичко от каката, чакаме отново момиченце и съм щастлива, че милион розови неща ще влязат в употреба. Тук-там ще допълвам някакви липси, например помпа за кърма (имах една ръчна, с която ми беше трудно, чудя се дали да инвестирам в електрическа.. иска ми се повече да стимулирам кърмата, предният път с бебе на гърда през два часа сякаш едва й стигаше, а и живот и здраве защо да не си имам и някакви запаси, струва ми се толкова удобно, а преди просто не ми се получи това със замразяването).
Познавайки се, ще купувам и дрешки, че ми е мания Grinning Grinning
Всичко ни е складирано на село. Докарахме си кошарката наскоро - рано, не-рано, така се случи, че наехме бус за други неща покрай ремонт и решихме да се възползваме сега, вместо по-нататък да наемаме пак. Практично, че даже в употреба влиза - като закачалка за наши дрехи засега, хаха.
Въпросната е една дървена на Лорели, с люлеещ механизъм, от който никакъв смисъл не видях, а прави кошарата да изглежда супер тумбеста. Отдолу има чекмеджета, но фабрично са 'непокрити' - страшно недоизмислено - няма дъска между подматрачната рамка и дрехите се прашат. Не знам термина (и хич ме няма в обясненията, не знам дали разбрахте) но съм го виждала обсъждано и преди по темите. Допълнително си слагахме някакъв шперплат.
За ходенето до WC, на мен много ми помагат сушени сини сливи, даже са ми страшно вкусни, намерих си в един плод-зеленчук едни много сочни и НЕподсладени (че на тези в магазина често им добавят бяла захар), опитайте.
ИмаХ електрическа помпа за кърма. Ползвах и с двете си деца. Бяха само на кърма до 6 м., просто имах. Няма такова удобство. Със сигурност това е нещото, което пак ще купя. Камери, ел. шезлонги, ел. стерилизатори и т.н. все още не знам дали ще вземам (зависи какво ще ми щукне, че всички ги махнах), но помпата от сега знам, че ще я купувам.

# 145
Помпата си я пазя аз, но ще ми трябва ел. стерилизатор. Предния път още не се бяхме нанесли в нашия апартамент и ползвах за микровълнова, но вкъщи нямаме микровълнова, не използваме и няма къде да сложим.
Освен това ми трябват бебефон, ел. люлка (абсолютно задължителна ми е), шишета и комплект за изписване. От всичко друго има по много.
 Искам и повивалник, който си е като отделна мебел, но нещо не си харесвам.

# 146
Ел. шезлонга го подарих, ползван не повече от 10-на пъти. Буквално нов. При нас не сработи и няма да давам пак няколкостотин лева за това. Ел. стерилизатор имах и го подарих. С първото го ползвах два-три месеца. С второто един месец и то, защото бяхме се изнесли на вилата покрай Ковид ограниченията. Малкия се роди точно когато затвориха парковете и всичко останало. И сега не знам дали ще вземам. Може би само за камерата ще помисля. Тя ми беше полезна доста. Но това при мен. При всеки различно нещо сработва.

# 147
  • Варна
Момичета, чета последните коментари и се възхищавам колко много от вас вече имат поне 2 дечица и чакат 3-то или даже 4-то. Направо сте героини за мен! Heart Eyes Когато бях бременна за първи път и започнах да членувам във форума с другите майки с моя термин, по-голямата част бяхме първескини. На всички ни беше тъмна Индия какво ни предстои, какви покупки да правим и как да се подготвим. Може би заради това падна голямо състезание коя какви книги и статии е прочела. Хем още нямахме опит, хем вече бяхме започнали да се съдим и да си създаваме напрежение. С вас е доста по-спокойно. Blush Имам чувството, че натрупания опит ви помага да сте над нещата. Heart
Относно покупките - понеже "баткото" е само на 1г6м в момента, си имам абсолютно всичко. Дори пазя една кутия с памперси №2, която не успяхме да ползваме. Потвърждавам, че повивалник като отделна мебел е много полезно нещо. На мен ми е от любимите покупки и до ден днешен там сменям и преобличам малкия. Имаме ей този от Икеа - https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ne-skrin/00497340 Харесва ми това, че се сгъва и след като престанем да го ползваме за повиване, пак ще си го ползвам като мебел/скрин, а няма да се чудя какво да го правя.
За кошарите, аз лично не харесвам тези модулните. Ние си взехме на Arbor с люлеещ механизъм, за който съжалявам и до ден днешен, защото беше излишно скъпо, а не сме го ползвали нито веднъж. За бъдещтото бебче ще вземем обикновена, дървена и статична кошарка, която да е семпла и да пасва на стаята, най-вероятно пак от Икеа.

Предлагам идея за следваща анкета - кое дете чакаме поред? Grin Ще ми е интересно да видим дали има доста нови мами или повечето са с опит.

# 148
Момичета, имам около 15 дни отпуск. Първо отпуската ли да си взема и след това болничния или обратно?

# 149
Момичета, имам около 15 дни отпуск. Първо отпуската ли да си взема и след това болничния или обратно?
Аз отпуските не си ги вземах докато бях бременна. Вземах си болничен, както се полага. Когато ми минеха двете години майчинство имах натрупана отпуска - предходна и за тях двете. И тогава я пусках наведнъж. Беше ми много удобно, защото докато тръгне мъника на ясла, да се адаптира, да се разболее 2-3 пъти и т.н., аз си чистех отпуската. При нас се процедираше така.
Jinx_, аз също харесвам кошарите на ИКЕА повече от онези огромни топузи. По са ми нежни. И противно на очакванията ми (в ИКЕА мебелите ми изглеждат много като “вестници”) се оказа много здраво “животно”. Сега ще посрещне бебе номер 3 без нещо счупено, разлепено, изкривено, отчекнато или каквото и да е. Относно майките тук, може би си е до хора. Аз имам приятелка, която се запозна преди години тук с други мами от различни градове, но с един и същ термин, както нас. Повечето бяха с първо дете. И до ден днешен всяка година се организират през един и същ месец и се срещат някъде за 2-3 дена на почивка - само мами и децата. Имат си някакъв ритуал. И постоянно си поддържат контакт.

Общи условия

Активация на акаунт