Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тихомълком A1 увеличи предплатените карти почти двойно

 • 475
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Вчера (1 май, 1 ден на месеца) заредихме предплатената карта на дъщерята ми. Досега при зареждане на 10 лв взимаха 7 лв. с/у 10 ГБ мобилен Интернет, 400 мин за номера на всички национални оператори и 200 мин за номера на А1. От 1 май за същите пари дават 6 ГБ, 200 мин, 100 мин т.е. увеличението е почти двойно. Погледнах сайта им и за цените за тарифата им пише, че са до 30/04/22, но няма нищо за новите цени.
  Та, поста ми е за да се оплача от мобилните оператори и банките. Правят си каквото си искат. На практика всички са собственост на големи западни компании. Таксите за нищо ги нямат. Политиците тихомълком ги оставят да си правят каквото си искат. Нещо, което не им се позволява в родните им страни. Няма отърване от тия големи братя. Ако не е един, идва друг. Нашите политици покорно прекланят глава, за да не ги пипат, а техните сънародници да плащат.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 15:10 от nqkojsi

# 1
 • София
 • Мнения: 22 021
Преди години беше при зареждане 10 лв. може да се ползват в рамките на година. После го промениха на 3 месеца. Писах до КЗП, че променят едностранно договорните отношения с тази промяна. Отговориха ми да не ги ползвам, ако не искам. Нали....щото Комисия за защита на потребителите. Явно са си Комисия за защина на нечии интереси и са там само да си пишат някакви отговори.

# 2
 • Мнения: 604
Мобилните оператори са частни компании, които могат да вдигат/смъкват цени, както преценят.
Предплатените карти не са обвързани с договори. Активни са без зареждане една година, но не са длъжни да Ви предоставят едни и същи цени в тази една година.
Като искате условия, които не се променят в рамките на договора, сключете такъв - абонаментен план.
Всяка частна компания си прави каквото си иска. Няма как всичко да се вдига, а мобилните оператори да предлагат същите цени. Нали се плащат и там заплати на служители.

# 3
 • СИ
 • Мнения: 2 935
От финансова гледна точка от предплатена карта смисълът е почти никакъв. Телекомите са си олигопол и са ги оставили да правят почти каквото си искат. При предплатените карти не само високата цена е проблем. Минат ли няколко седмици и не е ползвана, парите започват да намаляват. Тоест, направо ти ги прибират.

# 4
 • Мнения: 8 612
Прегледай условията на другите мобилни оператори. Ако другаде ти е по-изгодно, зарежи ги тези.
Политиците не се занимават с мобилни оператори, но КЗП и омбудсмана - да. Така че пиши жалби и мини към друг оператор, няма какво друго да направиш.

# 5
 • Мнения: 6
От финансова гледна точка от предплатена карта смисълът е почти никакъв...
 Зависи какво му е нужно на човек. 400 нац. мин + 200 мтел мин + 10 ГБ за 15 лв на месец (в същност е 10 лв за 20 дни) ми е предостатъчно. Освен това не съм длъжен да заредя след края на месеца.
  Плащам неограничен план на едната ми дъщеря и е по-скъпо. Освен това винаги надписват. Все има някакви изненади. Омръзна ми да се боря с тях. Все едно са вятърни мелници, а аз Дон Кихот.
...Политиците не се занимават с мобилни оператори, но КЗП и омбудсмана - да...
Баш от политиците зависи. Двете цитирани организации съществуват по силата на някакъв закон създаден от политици. Но по принцип корпорации на Големия Брат не се закачат. Иначе ще им дърпат ушите. България си е държава на дистанционно управление. Не сме единствените, но сме едни от най-само-надупващите се. И при соца бяхме така.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 18:15 от nqkojsi

# 6
 • Мнения: 8 512
Йетел не надписват. Неограничените им планове са 30-33 лв. Най-евтиният поан е някакъв Тийн за 21/месец За предплатени не съм гледала.

# 7
 • Мнения: 2
Пак добре дават за 10 лв. , на Yettel на ваучер за 10 лв. дават само 3500 MB.

Общи условия

Активация на акаунт