Модни консултации (Май, 2022) - 66

• 67 452
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 705
Аз май също съм зима, защото съм много светла и с руса коса. Най-много комплименти съм получавала облечена в ярко червено, та и аз много се харесвам.
Джули, възможно е и да си ярка пролет!

Наложила съм си самозапор и съм решила да не купя нищо до 1 декември.
Tи!?!?!?

PS Кой каквото си няма - аз ужасно харесвам ярките цветове и на Зимните и на Пролетните типове, ама не съм адекватна с тях!

# 706
Agent,
Дала съм си дума и съм решила да проведа експеримента. Измислила съм си мантра и ще видим дали ще е успешна диетата от парцали и папуци.
Разрешила съм си бюджет само за книги. Вчера върнах и едни слънчеви очила, защото реших, че не ми трябват.

Ти нали щеше да стягаш багаж за ваканция? Какви са ти мишените или гола и боса ще ходиш?

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 15:43 от Аня

# 707
Агент, ти може и да излезеш права. Малко съм стил мацката на третата снимка само където аз обичам да си правя косата в студено русо 😂 и цветовете които си показала много ми допадат 😍

Аня, дай насам някоя идея как и аз да спазя тази диета, защото гардероба се пръска, а аз нон-стоп решавам че ми трябва още нещо. 😫

# 708
От почти 2 години съм на тази "диета" с малки изключения за чанта по намаленията и някоя друга дреболия. До сега уж трябваше да съм спестила една камара пари, обаче тцъ Simple Smile.

# 709
  • София
Аз в момента съм като първата, но не мисля, че това е моята цветова гама.

# 710
DzhuliB,
Никога не съм могла да вкарвам логичното трябва ми/не ми трябва, при мен винаги е било: искам го/харесва ми.
Все разглеждам и все ме удря по главата нещо с идея как ще си пасне с друго и го приютявам. Резултатът е какъвто описваш: много от много.
И затова спирам с лакомията. Ако ядях всичко, което виждах и ми допадаше, щях да съм 300 кила… та затова малко режим с дрехите и аксесоарите. Решила съм да си казвам: нямам пари, нещо като искаш, но не може.

Поне не е като с храната да се самозалъгваш, че не ти се яде и да усещаш физически дискомфорт.
Но да видим с какъв успех ще финиширам…

# 711
Аня, точно заради това което описваш всъщност използвах думата трябва. Виждам нещо, супер много го харесвам, представям си го с нещо друго, повече не ми излиза от главата и казвам че ми трвбва.
И ето го на пълния с дрехи гардероб който поне веднъж на месец и половина преподреждам та да извадя нещо което съм позабравила. И пак остават необличани дрехи.
Точно това се бях замислила и аз днес, че за предстоящото лято реално нищо ново не ми трябва на живот и смърт, защото имам рокли и топове в почти всички любими и летни цветове и по-добре да си ги нося и да не се затрупвам.

Добра ти е идеята, да си казваш че нямаш пари, аз другото което трябва да спра да правя е да си забраня да се ровя по сайтовете, защото шанса да видя нещо което да ми хареса и да го мисля после е огромен😂

# 712
Като някой, който има отношение към дрехи и мода, ми се трува направо мъчение да се огранича с "никакви покупки" за дълъг период от време. Решението, което работи за мен, е да купувам по 1-2 нови неща на сезон. И до там - вкарвам по нещо ново в гардероба, имам материал за нови комбинации, без да се чувствам че съм се затрупала.

# 713
Аня, ако лайфстайла ти е такъв че трябва да ходиш на срещи, приеми и други подобни, много трудно би могла да спреш да купуваш. Ако си като мен- официални дрехи само веднъж в годината е лесно.

# 714
Решението, което работи за мен, е да купувам по 1-2 нови неща на сезон. И до там - вкарвам по нещо ново в гардероба, имам материал за нови комбинации, без да се чувствам че съм се затрупала.
И аз се мъча да се придържам към нещо подобно. 5-6 тоалета (пола с блуза, рокля, панталон/дънки с блуза) примерно общо за сезон пролет-лято. Но и горе-долу толкова изхвърлям, защото вече са амортизирани или съвсем демоде. Бели и черни тениски/блузи не се броят. Тях нося постоянно и с всичко - под сако, жилетка, с пола, с панталон и се амортизират много.
Бански този сезон мисля да не купя нито един чифт. Имам достатъчно. Чанти есен-зима не съм купувала. Сега взех една в светъл цвят.
Единствено с обувките може би предобрих ......2 чифта сандали на невисок ток, 2 чифта еспадрили, 1 чехли и 1 кожени сникърси.... До сезон есен-зима мисля това да ми е.
В сайтове влизам много рядко и пазарувам по изключение. Купувам от физически магазини и само, ако се харесам. И там отбягвам да ходя без повод, защото се знам каква съм. На разпродажби отбягвам да влизам. Убедила съм се, че в такава ситуация вземам неща, които са ми компромисни и след това рядко нося.

И относно коментираните малко по-назад цветотипове. Не се измъчвам от въпроса коя точно подразновидност от всички съм, избирам си дрехите "на око" , но темата все пак ми е интересна. Знам че със сигурност съм студена и сравнително контрастна. Това е типично за голяма част от жените със славянски произход. В сравнение с британки, американки, шведки, германки и всякакви северозападни европейки ... Рядко сме чак толкова "muted" на цвят като тях. Според мен, затова и трудно се напасваме еднозначно към един конкретен  цветотип.
Те различните професионалисти Анджелина Джоли (също с жилка славянска кръв) не могат да определят еднозначно и според едни е зима, според други - лято, според трети - есен, та ние ще се самоопределим Grinning

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 21:24 от Light Beam

# 715
Аз си изградих едно правило.
Имам три гардероба, които ползвам / два са в стаи за гости, които са кът в последните пандемични години/. Всяка дреха си е на отделна закачалка, ако имам мания, то това е тя- баш по цвят не ги подреждам, но гардеробите ми са ала Монк.
Та, реша ли , че една дреха няма да я нося, свалям я от закачалката и най- много до седмица съм открила какво да виси на нея.
Редовно правя огледи на това, с което разполагам и не правя компромиси с дрехи, които не са моите- не ми стоят добре, цветът или кройката не ми харесва вече , омръзнали са ми. През живота си успях да скъсам от носене само един ruffle top на Зара, това ми беше любимата дреха и я съсипах с дръжка на чанта.
Пазарувам предимно онлайн, в последно време ми се върна удоволствието да разглеждам и пробвам дрехи в магазини.
Смея да кажа , че с подобна организация онази приказка “ няма какво да облека” не ми е актуална.
И не, нямам много дрехи и обувки, но са комбинативни помежду си и винаги може да се спретне нещо различно.

# 716
Имаме гардеробна с мъжа ми и не страдам от липса на пространство. А и постоянно гледам да оптимизирам пространството, например на една закачалка вече висят един под друг по няколко ката дрехи. Аз също ги подреждам по цветове и всички седят закачени целогодишно - не сменям зимни-летни гардероби.

Относно опитимизирането на самите покупки - като си харесам нещо, първо проверявам дали нямам на 80-90% същото. Много зациклям във вкуса си: бели топове, дънки, равни сандали. Затова като си харесам поредния бял топ, преглеждам наличните вече 10 такива, за да преценя има ли смисъл.

Друго правило ми е, че ако една дреха не съм я обличала повече от година я предавам на текстилен контейнер. Роклите си от поводи ги държа прибрани в едни големи кутии за съхранение. Случвало се е като ми попадне някой пост във фб, че някоя мацка търси еди-каква-си рокля да предложа от моите. Иначе не знам защо ги пазя, може би защото имам сантимент, а и имам място 😃

Никога не съм обичала да ходя много по магазини. Обаче онлайн търговията е друга бира и вече пазарувам онлайн. Имала съм дълги периоди на въздържание, както и периоди тип “луд с картечница” 😃

# 717
Определянето на цветотип е е малко сложно и както по-горе се писа малко слънце и нещата се променят, или нов цвят на косата и изведнъж почват да ти стоят други цветове, и т.н.

Имам отношение към модата, харесвам красиви дрехи, харесва ми да се обличам красиво, срещам се с много и различни хора, пътувам много, спортувам, живея на различни места и като харесам много, ама много някоя дреха, и дрехата ми отива много, и е по-хубава/интересна от наличните в гардероба я купувам, нося я и и се радвам.
Гардероба ми не е особено голям, не прибирам зимно/лятно, а всичко е на едно. Изключение са пуловерите, които лятото прибирам в памучни торби с лавандула, че иначе молците пируват.

Не си слагам ограничения, забрани и т.н., но и не правя глупости като доста мацки около мен, които не спират да ровят сайтове за намаления и да трупат камари дрехи, обувки, чанти. Сякаш някаква неудовлетвореност ги мори....

Рядко купувам чанти, за работни избирам скъпи, качествени и практични, такива имат дълъг живот и дори леко тръкнати тук и там са ок.

На разпродажби рядко пазарувам, като сезона отминава аз вече мисля за следващия и не ми се купуват неща, които ще чакат месеци докато ги облека.

# 718
https://answearable.com/how-to-dress-a-dramatic-body-type-kibbe/
Ето нещо отгоре - отгоре за драматичен тип, Ал.
Цветотип, както казах се отказвам да определям.
Гледам се в огледалото и ако се харесвам, нося и това е!
Много сложно ми идва иначе, типове, подтипове....
В съветите за типа фигура, обаче, открих доста полезни за себе си съвети - избягване на романтични мотиви, дрехи с много детайли и пр.
Не винаги спазвам, понеже харесвам някои от тях, точки например, а имам и една - две романтични рокли за лятото и си ги нося, макар действително с изчистени линии да изглеждам по - добре.

# 719
Момичета и аз имам нужда от малко помощ. Simple Smile

Средата на юни месец ще ходя на един бал и си търся официална рокля. Иска ми се да е дълга най-много до под коляното и си представям да е по тялото.
Имам затруднение с търсенето в интернет, не мога да си харесам, а искам да я пробвам да видя как стои. Идеи за физически магазини за София?
Определила съм си бюджет до 200 лв, защото едва ли ще я сложа втори път, ще трябва да и търся обувки и така. Ще се радвам ако предложите нещо защото времето тиктака. ☺

Общи условия

Активация на акаунт