Градинарство - моето хоби 30

• 43 536
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте,момичета.Моля за съвет.Цветето прецъфтява и изглежда вече изтормозено.Прецъфтелите цветове да ги отстраня ли ръчно? И как да продължа да се грижа за него?

# 61
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изрежи всичко прецъфтяло и стискай палци да изкара нови разклонения. навремето имах няколко, и всеки път когато съм ги оставяла да цъфтат, след това са загивали.

за парапета. една изолационна тръба ще реши проблема с топлото и метала. няма да показвам снимка, но приличат на макароните за плуване.

# 62
След пет дни отсъствие заварва тази красота:

За Потребителката с бръшляна - показвам ви моите. В дървения сандък са две пластмасови саксии 30х30х30. Във всяка има по 4 корена. Всичките започват трето лято. Купени са по две преди големи. За сега растат повече на ширина, отколкото на дължина. Тиквата не им е род. 😜

# 63
dariVale, клематисите са наистина ПРЕКРАСНИ … Моят е още съвсем малък и тази година едва ли ще цъфне, но за догодина наистина се надявам …
От моите красоти това мога да покажа
Цитанета, газании и лавандула и малко петунии в цветната леха

и бъдещата леха с гладиоли
[

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 11:33 от driada

# 64
Много щедри клематисчета-хубавици Hug  И на бръшляна явно му обръщате доста внимание, не е тръгнал по мазилката, мен ме е страх да сложа до стена, че ние сме малко развейпрах, ще се сетя за него чак като влезе в хола Satisfied 

Последно от лалетата, хубави станаха, но тия дето трябваше да станат като конусче сладолед не излязоха така въобще, само като бяха пъпки имаше малко бяло на върха, като цъфна се загуби. А тези дето бяха черни отблизо като се снимат излизат тъмночервени. Бяха ми интересни нови сортове, но май не са особено стабилни.
Скрит текст:
Тръгнаха дивите цветя, храсталаците и най-вече малините, които в момента се крият между сините камбанки. Градинските столчета са нацвъкани от птици, не ми е ясно как в парка по пейките не цвъкат, пазят Rage
Скрит текст:

# 65
Ще пътувам идната седмица. И всичко ще цъфне точно тогава

# 66
🌺 Ефи, бръшляна първата година беше в балконски сандъчета.
Миналата година купих дървената леха от Кауфланд с идеята решетката да бъде облистена. Слагам я до мивката на лятната кухня, за да ми пази сянка от запад. Не направи много ластари, както вече писах. До стената я преместих през декември - на завет и под стряха. Сега чакам мъжко включване за освежаване летния кът и тогава пак ще местя. За това не е плъзнал по мазилката. Тук някой беше писал, че пъстролистния хич не се захваща като дивия.

🌺 Моя люляков принц Клематис го купих миналия юни  от цв.магазин с два цвята една педя висок. Подрязвах и цъфтя по едно по две цветчета до есента. Есента го подрязах на две трети и ей го как избухна.

🌺 Ефи - прекрасна ти е ливадата в оранжево. За лалетата не не се коси - пак са красиви, а какво по-хубаво от това - да те изненадат, че не са каквито си ги очаквала.
Аз сях миналата есен за пръв път. Купих ги по картинка, стояха по кесийиките до мухлясване, набучках ги, колкото да не ги изхвърля пък та станаха за чудо и приказ,. Показвах ги.

🌺 Чудих се какво да сложа на тяхно място. Последно на купих луковици на гладиоли. Да видим те ще станат ли въпреки моите усилия 😜.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 18:21 от dariVale

# 67
Даа,времето е топло и слънчево и всичко дръпна изведнъж

# 68
    Привет, дами!
    Търсих такава тема, открих я и два дни се радвам на градините ви, прекрасни са! Flowers Hibiscus
    Исках да попитам разни неща, но докато разглеждах, открих много от отговорите, мога ли да гледам клематис на балкона, например. Blush
    Нямам градина, за жалост, занимавам се с едно дърво близо до кооперацията.
    Под него е сянка и тревата която засадихме не расте.
    Решихме да правим градинка под дървото, засега има няколко хости които презимуваха успешно, незабравки и смятам да сложа дамско сърце.
    Понеже е много суха почвата, а свалям вода по стълбите, мога ли да направя нещо за да не се налага толкова често поливане.
    Мулч ще помогне ли?
    Много искам да сложа и един храст бял крем, крин му викаше баба ми. Видях, че се размножава от луковици - въпросът ми е кога се сади и също мога ли да взема отнякъде растение направо.
    По - капризен ли е от оранжевия, от него ми предлага приятелка да ми извади от градината си, ще е по - лесно, но  ми се искаше бял.
    Благодаря предварително за отговорите. Flowers Cherry Blossom

# 69
    • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
    това, което иска да даде приятелката, най-вероятно е химерокалис. не иска много грижи, но иска слънце за да цъфти

това, което баба е гледала или е хоста търпи сянка, цъфти бяло и понякога е ароматно

или е бял лилиум и е мнооого ароматно
    https://www.olx.bg/d/ad/tsvete-byal-krem-byal-lilium-CID262-ID8NNWA.html

клематис имах на балкона. засаден в кофа от сирене. Simple Smile вървеше много добре.

# 70
    Да, лилиум, беше много ароматно.
    Продават ли се готови растения някъде. Търсих в един - два разсадника, но не открих.
    Вече е късно за луковици, предполагам.
    Ароматната хоста много ме впечатли, ще търся и такава отнякъде, благодаря!
    За мулчирането какво ще кажете, ще помогне ли?

# 71
    Да, лилиум, беше много ароматно.
    Продават ли се готови растения някъде. Търсих в един - два разсадника, но не открих.
    Вече е късно за луковици, предполагам.
    За луковици е късно, за растения рано ¯\_(ツ)_/¯

# 72
    • София/Варна
    Аз бял лилиум не съм виждала да продават никъде.

# 73
    Клематиситв са много красиви. Купих си преди месец в контейнер, засадих го и вече е цъфнал. Днес обаче забелязах, че другите цветове са повяхнали, както и някои от листата му. Чудя се защо така е станало. Полях го.

# 74
    Момичета, лилиумите са ми любимите цветя. Може да съм се заразила от майка ми, тя развъждаше градинската бяла лилия/бял крем. Аромата е уникален, освен това е и билка. Сега са на пъпки, като нацъфтят ще пускам снимки. Отглеждат се много лесно, може да се засади и сега, но няма да цъфне сигурно.
    Представителите на род Крем/Крин в природата са със защитен статут - Родопски и Планински крем и Петров кръст. Хемерокалисите пък са ги извадили вече от рода, защото не били истински лилиуми 🙂 продават ги на повечето онлайн разсадници.

Общи условия

Активация на акаунт