На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 064
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Объркали са в Школо нещо вашите админи, 25.05.2022 г. – неучебен, но присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности - цитат от сайта на МОН. Нещо може да имат организирано в училище, питайте КР.

# 136
И при нас има програма Sad  проверих миналата година е бил неучебен ден, ще видим утре.

# 137
  • Пловдив
И при нас има програма, но още миналата седмица пита наборът-грешка било! Почиват!

# 138
При нас е неучебен, но математичкатат ще прави трети мийтинг за подготовка за НВО. Всички срещи, които уговаря са в извънучебно време. Жената е изключително толерантна - напомня стара материя, подсказва хитринки, не пише отсъствия и записва срерщата за онези, които не са се включили.

# 139
  • София
25.05 е неучебен ден.Вероятно админите на школо са се объркали.

# 140
Аз имам въпрос. Къде може да се види какъв е свитъкът с формули за матурата по МАТ?
ЦЪК

# 141
  • Варна
Дидева, надявах се да се включиш. Много благодаря!

# 142
  • София
Дидева, благодаря...за кой ли път Flowers Bouquet

# 143
Ако има учащи в 91 НЕГ, поздравявам и завиждам (с Бяла завист) за учителката по история (Зорница Велинова) Великолепна!Гледам я по история. Бг

# 144
  • София
Малко да те позабавлявам, Светкавица,  със Зорница Велинова Simple SmileИ аз сега я гледах с удоволствие. Минали са доста години, времето оставя следи върху всички ни, но някога учениците й казваха Джесика Алба. Тя пак си е млада, де,  ама вече не прилича на ...ученичка. Simple Smile

Скрит текст:
Родителска среща, през далечната сигурно 2013-2014, ако не и преди това. Simple Smile   Родителите седим, слушаме класната какво говори, влиза една мацка, ама наистина мацка, и не сяда, стои права.  Родители почват да коментират отзад  - какво търси тук ученичка, поне да вземе да седне.. И "ученичката" изведнъж, дочакала  търпеливо колежката й по немски да се изкаже, се представи "Добър ден, казвам се Зорница Велинова и преподавам история на Вашите деца". Изключително интересен преподавател, макар някои  ученици/родители да не я харесват, сигурно заради строгостта в оценяването и високите изисквания. Но пък нещата са разбираеми - даваш много, искаш много. Математически настроен човек като дъщеря ми щом заобича историята... Имаха  много креативни проекти, писаха исторически романи на немски, като всеки сам си избираше епоха, събития, герои, оформление..ЗВ е избирана и за учител на годината.

След нея се появи и друга млада учителка по история, първоначално определяна от учениците като "кифла". Много скоро се оказа обаче, че е от същата порода като ЗВ. Уви, задържа се  в учителската професия само 3 години, a вече беше трайно влязла под кожата на учениците....

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 23:03 от пенсионирана русалка

# 145
  • София
русалка, много ми хареса разказа ти за тази учителка, много... Мечтая децата ми да имат такива "вдъхновяващи" учители. Синът ми има страхотна учителка по БЕЛ (по мое мнение естествено), но долавям нотки на искрено уважение и в него. Учителят му по философия, макар и много млад също ме накара да се "гордея",  че е учител в Испанската и учи моето дете. Учител на дъщеря ми все още не ме е впечатлил Blush

# 146
  • София
Напоследък, buni,  из гимназиите, в София поне, има доста млади попълнения и масово са сякаш добри попадения, ако се съди по ученически/родителски отзиви. Или поне ми се иска да е така. Преди седмица -две гледах по случай традиционния карнавал номинации на учители в НЕГ за категорията " Най-добър бг учител/немски такъв", децата редом с утвърдени имена на преподаватели бяха номинирали някаква млада учителка по мат, чувала съм от познати родители/деца за страхотни млади учители и в НПМГ, и в СМГ, ето сега ти казваш и за 164 ГПИЕ. Това е супер , дано има повече от тях навсякъде Simple Smile Но сякаш много такива  няма, когато става дума за език..

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 23:19 от пенсионирана русалка

# 147
Честит най-светъл празник!
Как странно и хубаво е да празнуваш букви и книги!
И как лесно забравяме, че сме направени от книгите, които четем и от думите, които изричаме... ❤
Георги Господинов

# 148
Трябваше да възникнат кризите с РСМ и Русия, за да се сетят да поканят мощите на Светите братя. Работя близо до "Света Неделя". Вчера от обяд забиха празнични камбани и който не беше прочел, разбра какъв е поводът. Днес децата ще правят шествие, със знамена от училището до паметника пред Народната библиотека. Радвам се, че няма НГДЕК единстнена  да почете деня.

# 149
  • В средата на времето
Честит празник на всички и най-вече на учителите в темата! Продължавайте да озарявата пътя на децата, които учите! ❤️💐Един от най-хубавите празници е този за мен.

Общи условия

Активация на акаунт