На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 063
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Викате, изложих се като се издадох, че съм държала матура. 😂
По мое време БЕЛ беше задължителна, дори обмисляха дали да не ни забранят да ползваме произведенията на изпита, ама ни се размина.
Не помня, но сигурно със сак съм ходила. 🤔 Как иначе ще съм занесла всички книжлета?

# 121
Ние се изложихме, дето не сме държали. Предполага по-далечно ЕГН Joy

# 122
  • София
Ние се изложихме, дето не сме държали. Предполага по-далечно ЕГН Joy
Тц, няколко набора след мен ги отмениха.

Да са ни живи и здрави именниците!
Имаме си в темата.

# 123
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Светкавица не е баш тъй, че и тез кат мен дълбоко в 80-ти набор също не сме държали.

# 124
И с изпит за всеки Университет не беше работа - кандидатствах в София, Свищов и Варна в Икономическите университети с БЕЛ и английски за спец. Туризъм. Шест изпита държах в рамките на 7-8дни - такова кръстосване на страната беше, баща ми беше помоли братовчед да дойде с нас и да помага в шофирането 😂.

# 125
  • София
Имало е пазарна ниша - кандидатстудентски туризъм. Grinning

# 126
Ама вие наистина ли искате и допълнителни изпити  през юли …?
Аз пък съм много доволна от МОН: и етапите ни разделиха (като с тежест е само 2-ри), и профили ни измислиха вместо всички общообразователни предмети, и ДЗИ ни изключиха от общия успех…
Както се казва три в едно печеливша комбинация!

# 127
  • София
Изпитният туризъм не е бил лек, но си имала възможност да кандидатстваш на няколко места. А в едни по-далечни времена можеше да се кандидатства само на едно място.

Честито на имениците! Flowers Rose

# 128
И аз така, имах право да кандидатствам само в един ВУЗ, момчетата+военно училище

# 129
  • София
Явно паметта ми изневерява. От възрастта ще да е. Нямам никакъв спомен в колко вуз-а съм можела да кандидатствам. Но май наистина само в един.

Със закъснение, честито на вчеращните именяци!

# 130
  • Sofia
Явно паметта ми изневерява. От възрастта ще да е. Нямам никакъв спомен в колко вуз-а съм можела да кандидатствам. Но май наистина само в един.

Със закъснение, честито на вчеращните именяци!

Мисля, че сме около един и същи набор, но имам спомен и от по-големите (гаджето ми тогава беше 73-ти набор), че можехме да кандидатстваме в колкото ВУЗ-а искаме и държахме необходимите изпити за всеки от тях. За някои по-нетърсени специалности приемаха да си прехвърлиш оценка от съответния изпит в друг ВУЗ.

Моя милост кандидатства през '94-та в СУ и УНСС с мат. и английски език. Декември 2019-та за ФКНФ държах абсолютно същия изпит по АЕ, както през 94-та - диктовка, тестова част, есе (избор от две теми). Само бланка за отговори бяха добавили Satisfied Във ФНОИ пък 2019-та класирането беше на база оценките от бакалавърската диплома. Пандемията обаче доведе до много промени, но все пак имам много скорошен студентки опит от СУ - и присъствен, и дистанционен. За съжаление съм доста разочарована Sad Чудя се сега и аз къде да продължа да уча Trollface Trollface Trollface

# 131
Ани - в НБУ 😃 - една Германистика ще ти дойде добре в крак с материала за ДСД 2.

# 132
Има ли училище, в което ще се учи на 25 май? При моя ученик ще се учи, което леко ме изненада(него-още повече)

# 133
  • Варна
Светкавица, странно ми се вижда. Да не би да не е под шапката на МОН училището?

Аз имам въпрос. Къде може да се види какъв е свитъкът с формули за матурата по МАТ? Споменава се тук в т.4

https://mon.bg/upload/28037/NVO_X_MAT_Model.pdf

По наше време си ползвахме четиризначни таблици на всякакви изпити и състезания. Обаче сега не ми е ясно какъв е редът.

# 134
На МОН е. Всяка седмица слагат програмата(независимо, че се повтаря), отбелязват се неучебните дни, кскто и защо са неучебни а на 25 май е сложена програмата. Неприятна изненада.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 19:34 от Светкавица

Общи условия

Активация на акаунт