На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 123
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Аз преди 2 месеца го водих на театър на Тютюн-варненският театър гостуваше-беше пълно с майки и тийнеджъри:bowtie: И с това ми се изчерпва помощта по БЕЛ:laughing:
Иначе класната им е била по формата на НВО- има 5.5, и аз се опулих, щото съм го видяла да учи 2 дни. Но като я върна, ми то само текстове за четене с разбиране, почти всички въпроси са от българския, едно резюме, една теза, текст за откриване на грешки и малко литература. Отново го измъква българския, но и тезата му е перфектна. Абе нищо не мога да му кажа, по цял ден мери улиците и пак съм много доволна в училище, докато с петокласника....мъка, все бутам, баща ми му помага по история и география, аз по БЕЛ, оставих го за месец, щото много ме натисна работата, ми не става-тетрадки непопълнени, неща дори по мАТ, дето му е любима, не направени..абе да сме живи и здрави:laughing:

# 181
И аз не знам на какъв материал са. Тя е притеснена, доколкото й е ангажимент. Чака да го отхвърли и да диша по-спокойно. Аз не съм притеснена, да не повярва човек. Честно казано, уморих се да се притеснявам и дали ще върже успех, за да се класира за профилите, които иска. Ще почакаме да видим, ще се разправям, ако трябва, но и да го мисля, и да не го, няма нищо да се промени.

# 182
  • София
И аз не знам на какъв материал са. Тя е притеснена, доколкото й е ангажимент. Чака да го отхвърли и да диша по-спокойно. Аз не съм притеснена, да не повярва човек. Честно казано, уморих се да се притеснявам и дали ще върже успех, за да се класира за профилите, които иска. Ще почакаме да видим, ще се разправям, ако трябва, но и да го мисля, и да не го, няма нищо да се промени.
Оценките от НВО не могат да са определящи за избор на профил.

# 183
И аз в отбора на майките, които не знаят какво се учи. Снабдих го лятото с христоматия, чете лятото по принуда покрай дребния. Сега в школо видях последната тема:
 Йордан Радичков, „Нежната спирала“. Проблемът за отчуждението на човека от природния свят
Останалите не взети теми са от упражнения на редактиране на текст и преговор.

# 184
Аз от чисто любопитство следя по БЕЛ и малко по история. Дори съм запазила някои неща от моите ученически години, теми, които сама съм развивала(в противовес на твърдението за заучените анализи по онова време) Чета му ги, на някои неща се смайваме, на други откровено се хилим( отпечатъка на времето), малко шоу става Разказвам му интересни неща извън учебника, когато имам време или пък той има желание да слуша.

# 185
ganis, мисля, че писахме тук за Френската. От тази година въвеждат вътрешен бал за класиране за профилите. Включва оценка за 9 и 10 клас по желания предмет, плюс общ успех за двете години. Затова и всяка оценка се оказва важна, за да е добър общия успех. Друг е въпросът, че нямат право. Допълнителен е и въпросът, че го обявяват при заварено положение в средата на 10 клас.

# 186
  • нейде там, където ....
Горе-долу съм в час какво учат, защото се обсъждат теми от различните предмети, а аз пробутвам по някой тест по формата на НВО от време на време. По история със сигурност са назад, но ще наваксаме през ваканцията.

При нас в седмицата преди НВО-тата ще имат класни по ЧЕ 1 и 2 + математика. Надявам се да не разбера оценката от класното по БЕЛ преди това. С математиката съм горе-долу наясно, че има много неясни неща и все времето не стига. То и по БЕЛ не стига, ама тренират с някакви чести 15-минутки, резултатът от които ми харесва. Писаха за домашни неща като резюмета и CV. За последното показвах формати, различни от образеца в учебника, защото така или иначе се опитвам да си опресня моето. Дали биха ги признали на НВО или ще държат на това, което е по програма?

# 187
  • София
ganis, мисля, че писахме тук за Френската. От тази година въвеждат вътрешен бал за класиране за профилите. Включва оценка за 9 и 10 клас по желания предмет, плюс общ успех за двете години. Затова и всяка оценка се оказва важна, за да е добър общия успех. Друг е въпросът, че нямат право. Допълнителен е и въпросът, че го обявяват при заварено положение в средата на 10 клас.
Аз разбирам,  но те са в нарушение! Добре е, вие като родители да продадете сигнал.

# 188
  • София
Здравейте!
Първо да честитя на Цецо- да ти е жива и здрава, попътен вятър и много успехи!
Изобщо не ме притеснява НВО, ако той се притеснява, ще се понапъне малко. По БЕЛ и без това ецъфнал и вързал, дано не остане на поправителен, а по математика все ще изкара поне за 3 или 4, а често в края на срока и 5.
Ганис, и в нашето училище има класация за профили, за които има твърде много желаещи, подобна, ако не и същатата като във френската гимназия.

# 189
  • София
Какви комбинации от профили предлага вашето училище и колко са десетите класове?

# 190
  • София
Селена за кои профили има класиране?
Предните две години нямаше такпва нещо.

# 191
  • София
Не съм сигурна за кои профили. Но на родителската среща се говореше, че при голям брой желаещи даден профил, а недостатъчно места - ще има класиране по успех. В момента, може би няма драма, макар да се очакваше такава за Информационните технологии.

# 192
  • нейде там, където ....
Не знам дали и какви класирания е имало, но на последната РС казаха, че само на едно дете от випуска не е удовлетворено първото желание за трети профилиращ предмет. Не е от нашия клас и не знам какъв е случаят, но се надявам след две години това да не е било фатално за детето и да са доволни от станалото. Не знам какво бих направила, ако това беше моето дете..
Заложих на школа по второто желание, за да има достатъчно часове и знания по всичко, което може да избере някога. И по БЕЛ ще го запиша, ако има групи за ДЗИ при учителката, която го подготвяше за НВО в седми клас. Още се изпъва като струна само при споменаването на името й Trollface

# 193
  • София
И аз в отбора на майките, които не знаят до къде е взет материала и изобщо не се вълнуват от матурите. Девойката само ми сподели, че по БЕЛ ще имат 2-ма невзети автори. Гони си нещата и не се е развълнувала особено. Даже в края на май ходихме по женски с нея и сестра и за една седмица до Виена и Будапеща.

В средата на май бях на първата присъствена родителска среща от 2 години Simple Smile Самите учители споделиха, че тия матури са абсолютно излишни и само товарят децата.

Моята е в НТБГ, която е професионална гимназия и поне ни е спестен избора на профил. Девойката чака с нетърпение да приключи тази учебна година и да започне да си учи повече специалните предмети.

# 194
  • София
Какви комбинации от профили предлага вашето училище и колко са десетите класове?
Доколкото разбрахме, идеята е да не ги комбинират по двойки.

Общи условия

Активация на акаунт