На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 032
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Срещата беше много ползотворна, но който не се е включил, споко, и други хубави дни предстоят.
Не сме говорили за бал изобщо.
То и на мен не ми е минало през главата да го питам.

# 91
  • Sofia
Моето мнение е да не слагаме линк към ФБ групата, макар и скрит, а на лични да я анонсираме. Иска ми се там спокойно да споделяме по-лични неща.

# 92
  • София
...Дали да сложим скрит линк в първият пост за фейсбук групата?
Не.

# 93
  • София
И аз така смятам. Омръзна ми да си сменям името и профилната картинка, все някой ме разпознава и после моята мрънка Joy

# 94
  • София
Дали да сложим скрит линк в първият пост за фейсбук групата?
Не, който трябва да бъде включен, да се представи на лични на администраторите ни и те да го включват.
Извинявам се, че се повторих с  горните постове, цитирах преди да ги прочета.
gorgonzola,да се оправя бързо майка ти Flowers Four Leaf Clover

# 95
Горги, да се оправя майчето ти!
И аз съм в драма - майка ми, баща ми и баба ми са с Ковид, за дъщеря ми чакаме да излезе Антибиограмата - от 2 седмици е отпаднала и с ужасна хрема и накрая се съгласи да направим кръвни изследвания и рентген на синусите. Мъжът ми е с интеркостална невралгия и най-много се оплаква от всички 😂😂😂. Аз съм като една милосърдна сестра - зареждам с храна и лекарства 3 домакинства, имам часове и Класни работи с моите ученици, в неделя ми е последния изпит в Университета и трябва да седна да чета и за Държавен…. Оплаках се 🤣

# 96
  • Sofia
....имам часове и Класни работи с моите ученици, ....

Ей, я разкажи! Аз не съм разбрала, че вече преподаваш.Болните да оздравяват, а изпитите ще ги пребориш успешно, сигурна съм.

Сутринта квесторствах - за втора година и то в зала с колега, който също е новак. Голям стрес преживях - той бърза и не осъзнава сериозността на това всичко да бъде изрядно, аз дабъл-чеквам всичко Persevere Много се вълнувам за 12-токласниците, все си мисля какво ще бъде след 2 години и на какво ли бЕло ще сме.

BTW, наскоро си размишлявах, че хич не ме бива в семейното планиране ( и доста от вас Trollface) - това седми и дванадесети клас в една година, къде ни е бил умът, като сме ги правили Laughing

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 16:27 от aniK

# 97
  • София
BTW, наскоро си размишлявах, че хич не ме бива в семейното планиране ( и доста от вас Trollface) - това седми и дванайсти клас в една година, къде ни е бил умът, като сме ги правили Laughing
При такова планиране, където го има, погледът е до прием в ДГ и най-много 1 клас. За другото се сещаш когато ти стигне до главата. Wink

# 98
Ани, преподавам на 9 и 10 клас, замествам от март една млада дама, която е в болничен и чака бебче. Не е постоянна работата, септември ще обявят конкурс за мястото и ще се пробвам. Харесва ми с гимназисти, замествах и 1 месец в 5 и 6 клас, предложиха ми и тези часове до 30 юни, но отказах - прибирах се с такова главоболие от жуженето в клас, с големите се разбираме по-добре Simple Smile.

# 99
  • Sofia
BoeL, пожелавам ти да се случат нещата от септември и да ти се паднат ученолюбиви и мотивирани ученици! HeartpulseАз никога не съм искала да работя с малки, макар че тази втора година с 10 различни паралелки буйни гимназисти и повече часове немски, отколкото английски, е истинско изпитание за мен Confounded В началото се налагаше повече да работя върху дисциплината и възпитанието, отколкото езиците, докато се разберем кое как да бъде в часовете Confounded

# 100
  • нейде там, където ....
Скрит текст:
....имам часове и Класни работи с моите ученици, ....

Ей, я разкажи! Аз не съм разбрала, че вече преподаваш.Болните да оздравяват, а изпитите ще ги пребориш успешно, сигурна съм.

Сутринта квесторствах - за втора година и то в зала с колега, който също е новак. Голям стрес преживях - той бърза и не осъзнава сериозността на това всичко да бъде изрядно, аз дабъл-чеквам всичко Persevere Много се вълнувам за 12-токласниците, все си мисля какво ще бъде след 2 години и на какво ли бЕло ще сме.

BTW, наскоро си размишлявах, че хич не ме бива в семейното планиране ( и доста от вас Trollface) - това седми и дванайсти клас в една година, къде ни е бил умът, като сме ги правили Laughing

Аз гледах да са същите госпожи - в градината и/или в училище. Уж да имам отзиви и да избегне номер две късите клечки .... пък то - на толкоз греди се нацели, че по-добре да беше нейде на случаен принцип. Ама поне ги разминах 7-ми и 12-ти клас. Trollface

# 101
Boel добре дошла в редиците, на мен 5- 7 клас ми е по добре, но нямам избор, от 5 до 11 бях като почнах, след това с преквалификация и до подготовка за матури стигнах -12 клас.
aniK по лошо е да се паднеш колега който не само че не е запознат с задълженията ами и си позволява волности като напускане на зала без дошъл заместник...
И аз съм с 7 и  12 след две години, ам то защото големия го пуснах с предния набор.

# 102
Сега да се по смеете малко на мой гръб:
Нали скоро идва НВО, съответно "не е важно" и синът ми май и учебник не отваря, а напоследък се пилее по разни извънкласни занимания. Учителката по БЕЛ обаче, често им пуска задачи от матури от 12 клас, по учен материал.
И аз решавам докато се размотава да напише една теза по вчерашната тема за ЛИС"Споменът-скръб и утеха" по стих "Аз искам да те помня все така" Пиша му на един лист, той се гласи за спортен празник днес и докато говоря, той казва"Аз това стих не го зная" При което му казвам да ползва христоматията, скоро го учиха, Д. Дебелянов го минаха преди месец. И той пак казва, че въобще нищо не знае за стихотворението, при което аз вече бясна "Как може, минахте го преди месец, ще ви го дадат на класното", аз го зная от десетилетия и започвам да рецитирам, ама с яд "Аз искам да те помня все така,бездомна безнадеждна и унила..." и в този момент се усещам, че те всъщност учиха "Да се завърнеш в бащината къща" Погледът на детето беше безценен... Joy

# 103
Аз ЛИС систематизирано по формата 3-4 страници не го виждам да успее да напише и в 15-ти клас. Иначе се изразява добре, но и до ден днешен отказва да спазва каквито и да е формати и пише каквото се сети до запълване на необходимия минимум като количество. Не съм гледала вчерашната матура, но се надявам да събере заветните 31 точки от 1вия модул. Далечно ни е още да го мислим.

# 104
  • София
Ех, Светкавичке, аз зимата като учих със седмокласника "Опълченците на Шипка", питах наборката помни ли го, на което тя ме погледна презрително с бялото на окото. Питам, а аз защо го помня, а тя: "Ми ето учиш го 3-ти път".
Иначе в 8-ми клас втория срок класното беше есе на тема "Ако си човек победи ме с думи", та си помислих, че ако помни нещо би се справила и с "Тежестта на думите". То тогава беше във връзка със "Похвално слово за буквите" или  житието на Кирил, но това не пречи да използва някои от аргументите при доказване на тезите. Но както се разбра, аз помня, пък тя - дали?

Майка ми ме изгони, защото я хванах, че не си пие лекарствата. Та безславно се прибрах в старата ни къща и сега "живот си живея" докато изтърпявам един вид карантина, преди да се прибера при децата и мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт