Забременели след инвитро тема 51

• 61 727
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Milenahot, естествено че първото нещо, което напварих е да се обадя на моя лекар. Точно той ми каза да не ходя никъде и да лежа. Каза, че към момента в толкова ранен етап няма какво да се направи. Просто ще се пръсна от мъка и нерви. Искам да знам дали още има пулс или.......

В коя седмица си и изследвала ли си прогестерона и ако да, колко е той?

# 211
Milenahot, естествено че първото нещо, което напварих е да се обадя на моя лекар. Точно той ми каза да не ходя никъде и да лежа. Каза, че към момента в толкова ранен етап няма какво да се направи. Просто ще се пръсна от мъка и нерви. Искам да знам дали още има пулс или.......

В коя седмица си и изследвала ли си прогестерона и ако да, колко е той?
В 6+6 гс. Не съм изследвала прогестерон. Не ми е назначавано. На 3х3 утрогестан вагинално съм. До колкото знам, при това положение не е адекватно изследването.

# 212
Lady25 в кой град се намираш и както писа Тренди, в коя седмица си и изследвала ли си прогестерон ?

Мен вчера ме изписаха от Тина Киркова, лежах заради контракции в 18та седмица, в стаята с мен беше едно девойче в 5г.с. с кръвоизлив, бяха я приели за следене и я бяха включили на система и после инжекции спазмалгон, отделно й даваха утрогестан. Не съм на 100% убедена че наистина няма какво да се направи в този случаи и че най-доброто е да лежиш в къщи.

# 213
Не искам да те обърквам. Нека се включат по-компетентни момичета от мен. Аз също съм в 6 г.с., до колкото съм чела нивото на прогестерона е важно точно, за да не прокървиш, но пак казвам, че не съм сигурна. Аз правих само на 12 ден прогестерон с първият тест ба чхг, даже беше над нормата и затова не съм го изследвала повече, но ще помоля и други момичета да се включат за мнение по въпроса с прогестерона.

# 214
По принцип знам, че е така за прогестерона. Но и знам, че когато го приемаш вагинално стойностите в кръвта не показват реално и заради това не съм го изследвала, а и док не ми го е искал.
Butterfly_Lilly от В. Търново съм и заради това моя лекар не иска в момента да пътувам толкова много. В петък бях в спешното, поради същото кървене. Видяха се пулсации. За отношението и самия преглед обаче искам да забравя завинаги. По- унизително нещо не ми се е случвало през живота. Надявам се поне да не са навредили.

# 215
Мисля че бяхте писали по назад в темата и ви казах,че трябва да изследвате прогестерон. Разбирам че имате доверие на репродуктивния си лекар,но вместо да се тормозите отидете във вашия град при Аг да види на какво се дълци кървенето. Дали се развива бременоста. Дали има хематом. Пуснете прогестерон! Аз съм си назаначавала нз колко изследвания и сама съм си следила нещата през тази бременост за да стигна до тук 38+2 дни. Следях си при двама АГ. Бях писала в моя град и отделно в съседен град. Репродуктивната лекарка ме заряза в 7+ седм. Доста от момичетата ви казват да изследвате прогестерон и не разбирам какво се чудите? Ако ви е страх да излезете,повечето лаборатории дори в провинцията имат домашна визита. Ще дойдат и ще ви вземат кръв,но просто излзиа по скъпо. Но по пътя по който сме тръгнали евтино няма. Не искам по някакъв начин да се засягате,но имате варианти. С оговорен час с гинеколога няма да чакате за един прегелед. За мен прегледа е задължителен щом е ярка кръвта

# 216
Тренди, Милото, моят лекар ми обясни, че при прием на прогестерон вагинално кръвните изследвания не го отчитат. Така че няма смисъл да го изследва в момента, резултата няма да е реален.

lady25, аз имах зацапване в 6гс и репродуктивния лекар ми вдигна дозата на прогестерона без изобщо да ходила на преглед и кървенето спря. Бях на инжекции + утрогестан вагинално и през устата, пиех и но-шпа 3х1. Странно е, че не са ти изписали някакво лечение, не знам какво да те посъветвам. Разбира се, че е най-добре да следваш насоките на репродуктивният лекар, но аз сигурно щях да отида на преглед.

# 217
Виждам че и в Търново има отделение по Патологична бременост в болницата, аз също съм на мнение да не чакаш часа при репродуктивния и да отидеш при някое АГ там, което при нужда може да те задържи в отделението и да изпише адекватно лечение. Ще стискам силно палчета всичко да е наред 🤞🏼🙏

По принцип знам, че е така за прогестерона. Но и знам, че когато го приемаш вагинално стойностите в кръвта не показват реално и заради това не съм го изследвала, а и док не ми го е искал.
Butterfly_Lilly от В. Търново съм и заради това моя лекар не иска в момента да пътувам толкова много. В петък бях в спешното, поради същото кървене. Видяха се пулсации. За отношението и самия преглед обаче искам да забравя завинаги. По- унизително нещо не ми се е случвало през живота. Надявам се поне да не са навредили.

# 218
Тренди, Милото, моят лекар ми обясни, че при прием на прогестерон вагинално кръвните изследвания не го отчитат. Така че няма смисъл да го изследва в момента, резултата няма да е реален.

lady25, аз имах зацапване в 6гс и репродуктивния лекар ми вдигна дозата на прогестерона без изобщо да ходила на преглед и кървенето спря. Бях на инжекции + утрогестан вагинално и през устата, пиех и но-шпа 3х1. Странно е, че не са ти изписали някакво лечение, не знам какво да те посъветвам. Разбира се, че е най-добре да следваш насоките на репродуктивният лекар, но аз сигурно щях да отида на преглед.
Вагиналния прием не се отчита в кръвта. Права сте,но не всяка жена усвоява Утрогестан,не е толкова причистен както Циклогеста. Но в крайна сметка всеки решава какво да прави.

# 219
Благодаря ви момичета! В крайна сметка ще отида при лекаря, на когото казха, че имам доверие поне да разбера какво се случва и вижда ли се някаква причина за тези прокървявания.
Tessaria, така знам и аз за прогестерона и заради тов аи не съм го изследвала. Иначе още при първото изкървяване се обадих на док и той ми вдигна дозата на утрогестсна. Друг е въпроса дали е достатъчна. Ще изследвам за всвки случай да видим какво ще покаже.

# 220
Аз ти препоръчвам още днес да го изследваш и обърни внимание на мерните единици. Ако в деня на трансфера си го изследвала, което за мен е задължително и е в едни мерни единици, а сега в други, просто го преобразувай в интернет. За мен това е важно. Сама си направи извода, че док ти е вдигнала дозата на утрогестана, значи може и да има нещо.

# 221
Благодаря ви момичета! В крайна сметка ще отида при лекаря, на когото казха, че имам доверие поне да разбера какво се случва и вижда ли се някаква причина за тези прокървявания.
Tessaria, така знам и аз за прогестерона и заради тов аи не съм го изследвала. Иначе още при първото изкървяване се обадих на док и той ми вдигна дозата на утрогестсна. Друг е въпроса дали е достатъчна. Ще изследвам за всвки случай да видим какво ще покаже.
Не се филмирайте на докторите в спешно или АГ отделенията. Аз бях в Ст Загора в 31 седм с хидронефроза 2 степен и да ви кажа никой не ме бръснеше за слива с извинение. Няма кой да ми махне системата,питам за бебето за моето състояние. Не бях яла над 72 часа и никой не взе отношение. Такъв ад изживях там,но стоях понеже на бебка главата и е голяма и ми притискаше каналчетата и задържах урина. Седмица болки,ама яки болки,без дя ам,повръщам системите и температура. Всеки вдуга рамене понеже нямам бактерия или нещо си да се лекува,просто състоянието ми е заради бебето. Даже обмислеха да я извадят по рано. Умрях над 20 пъти но стисках зъби защото там им е добра неонтологията. По принцип не съм от типа хора,които ще си мълчът,но тогава нямах избор. Така че да не дава Бог и за напред да попадаш на такива лекари,но когато не сме в опозиция стискаме зъби и търпим заради нашите мечти,които носим. Успех😇🙏

# 222
Аз като изкървих нито от турската клиника, нито от тукашнити лекари някой ми назначи да изследвам прогестерон. Ако има някой да ти даде една две инжекции от турския прогестерон, няма да ти навреди, а напротив. Да го вдигнеш малко за всеки случай. Отиди още днес се виж при някое АГ в добра клиника.

# 223
Lady25 аз бях в 7г.с когато направих хубав ярко червен кръвоизлив , бях приета по спешност в болница , лежах 7 дни на системи и сега нещата стигнаха до 34 г.с с близнаци (опазихме ги ) така,че има ли ярка кръв бягай към спешно …

# 224
И аз пак да се намеся малко. Аз изобщо не съм фен на Утрогестана. Това далеч не е най-добрият прогестеронов препарат. Наистина не всеки го усвоява, а освен това, доколкото знам, когато има кървене не е подходящ вагиналния прием.

Общи условия

Активация на акаунт