Забременели след инвитро тема 51

• 61 732
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Аз бях бременна и в 6 г.с. прокървих доста сериозно. Озовах се без време в Щерев в спешното, не ме задържаха в болницата, но ми казаха като се прибера само да лежа. За съжаление при мен нещата не се развиха добре. Ин витрото ми беше в Турция и непрестанно държах връзка с доктора и координаторката, които не ме оставиха дори за миг. Прогестерон следях през няколко дни по тяхна препоръка и беше във високи нива спрямо седмицата в която бях. Аз също съм на мнение, че има ли кървене и то в толкова ранна седмица трябва да посетите болница задължително. При мен за съжаление това не помогна, но не всяко кървене означава задължително аборт. Мислете позитивно и ви стискам палци! 🍀

# 226
Бях при лекаря. Имам 2/3  отлепване на плацентата, но каза, че ако се вземат мерки не е опасно понеже не е от страната на захващане на ембриона. Отказа да назначава терапия, защото естествено нямаше да бъде корентно спрямо колегата му. Аз веднага писах и изпратих снимката от ехографа на репродуктивния и чакам включване.

# 227
Дано се вземат адекватни мерки и добре, че отиде при друго АГ, защото всяко изчакване в такъв момент може да е фатално. Пусна ли и прогестерон? Ако не е проблем да отговориш в коя клиника си в София и при кой лекар?

# 228
Да. В Афродита, при Станулов.

# 229
Аз също съм при него и честно казано ми е малко странно защо не е реагирал. Аз като съм му писала винаги е действал адекватно.

# 230
За съжаление обществена тайна е, че е по-добре да не стъпваш в Търновската болница. Това е една от най зле управляваните болници в страната. Ако е възможно потърси помощ в друго близко населено място. Късмет ти пожелавам.

По принцип знам, че е така за прогестерона. Но и знам, че когато го приемаш вагинално стойностите в кръвта не показват реално и заради това не съм го изследвала, а и док не ми го е искал.
Butterfly_Lilly от В. Търново съм и заради това моя лекар не иска в момента да пътувам толкова много. В петък бях в спешното, поради същото кървене. Видяха се пулсации. За отношението и самия преглед обаче искам да забравя завинаги. По- унизително нещо не ми се е случвало през живота. Надявам се поне да не са навредили.

# 231
  • София/Севлиево
Да. В Афродита, при Станулов.
Много е странно Станулов да не реагира.Ако го помолиш ще ти изпише инжекции Пролутекс.На мен те ми оправиха положението.После Вецев ми добави и Кринон и двамата заедно съгласуваха терапията ми.
Лейди,и аз съм с много, ама много лоши впечатления от търновката болница, в частност от аг отделението.Там замалко да изпуснат сестра ми и голямата племенничка.Добре че систъра е много вироглава и си хвана пътя за Плевен, та там секцио по спешност и днес всичко е наред...

# 232
Момичета, в края на 8 г.с. съм и имам леко зацапване. Не съм в моя град, но съм близо до Варна. Искам да попитам тези от вас, живеещи във Варна, къде ще ми препоръчате да отида на АГ по спешност, ако се наложи.
Искам да съм подготвена, ако прокървя.

# 233
Момичета, в края на 8 г.с. съм и имам леко зацапване. Не съм в моя град, но съм близо до Варна. Искам да попитам тези от вас, живеещи във Варна, къде ще ми препоръчате да отида на АГ по спешност, ако се наложи.
В АГ болница има спешен кабинет => https://agvarna.bg/ ,
не съм сигурна дали и в Майчин дом няма,
стискам палци да не се наложи 🤞🤞🤗🤗

# 234
Благодаря  Луси!
За сега отшумя. Ще си почивам и дано не се наложи да посещавам болницата.

В АГ болница има спешен кабинет => https://agvarna.bg/ ,
не съм сигурна дали и в Майчин дом няма,
стискам палци да не се наложи 🤞🤞🤗🤗

# 235
Момичета,
да ви споделя какво ми се случи днес - пък дано за някого да е полезно.

Станах както обикновено, докато се разсъня заредих съдомиалната, прибрах няколко тениски от сушилника - нищо особено.
Сложих си сутрешната доза 2 глобулки утрогестан и си поседях в леглото буквално от мързел.
Но когато станах - уау - ярко червено петно на чаршафа.
Влязох в банята - от мен си шуртеше стабилно. Казах си - ей сега вече до тук бях. ( това ми е трето кървене)
Нямах абсолютно никакви болки.
Адреналинът явно ме хвана, защото бях като във филм, взех душ, преоблякох се, заредих превръзка. ... и се включих за една спешна видео среща на работа ( работя от дома). Казах си - ако бебето е паднало, няма какво да направя. Ако не е - един час ще оцелее 🙈🙈 Как в най-дивите моменти ни идват най-дивите мисли не знам.
За около 2 часа смених 4 превръзки, преливащи Sad
Обадих се в клиниката, която за мое най-голямо щастие е на няколко улици от дома, дадоха ми час за 12:15 като ми казаха да сложа нова доза утрогестан и на обяд преди да отида също да сложа две.
И така - в 12:15, с поредната преливаща превръзка и леко разтреперана може би от кръвозагубата седнах на заветния стол за преглед и първото нещо, което видях на екрана беше махащата ръчичка на малкото зверче - щях да падна от АГ стола просто.
Док ми каза " ама ето го вашето бебе" (😁 - лесно му е на него) и ми обясни, че при разразстването на сака, то вече може би е плацента всъщност, е възможно да се избута/спука кръвоносен съд - обясни ми го като да си разчоплиш носа с пръст и да потече кръв.
Обясни ми , че в тежки случаи може да се загубят до 100мл кръв на ... час ( май беше - вече към тази част на обяснението мозъкът вече не ми беше в главата) и че е възможен прием в болница заради анемия от кръвозагубата.
Лечение - на легло и пълна почивка минимум 48 часа, Започвам инжекции утрогестан 7 дена от днес, продължаваме вагиналния прием 3х2 и другият четвъртък контрола.

Споделям тази история, не защото искам да дам напразна надежда на някое четящо момиче, няма един с един случаите как да са еднакви, а защото смятам, че притесненията ни са съвсем уместни, емоциите ни са валидни, и ако вие сте разтревожени - ами напълно нормално си е. Пожелавам ви само адекватни лекари ( като моя 😌)
 ❤🌼
Прилагам снимчица на зверчето.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 236
Луси, направо сълзи ми потекоха от очите, четейки те. При мен беше същото, много кръв...всеки път спешен кабинет, че все вечер се случваше. Една и съща мисъл ,„ това беше„ , и всеки път на прегледа от туптящо сърчице премина към махащи ръчички казващи ми „ тук съм мамо„ . Страхът и емоциите от това,че не се е случил поредният ми аборт преминаваха като ураган през мен.
Днес след всичко това се радвам на най—прекрасното за мен създание на света. Нашият син се роди в първите часове на 23.07. като раждането беше също бързо и турбулентно като урагана за да ни направи щасливи родители след 4 годишна борба за детенце.

# 237
Момичета,
да ви споделя какво ми се случи днес - пък дано за някого да е полезно.

Станах както обикновено, докато се разсъня заредих съдомиалната, прибрах няколко тениски от сушилника - нищо особено.
Сложих си сутрешната доза 2 глобулки утрогестан и си поседях в леглото буквално от мързел.
Но когато станах - уау - ярко червено петно на чаршафа.
Влязох в банята - от мен си шуртеше стабилно. Казах си - ей сега вече до тук бях. ( това ми е трето кървене)
Нямах абсолютно никакви болки.
Адреналинът явно ме хвана, защото бях като във филм, взех душ, преоблякох се, заредих превръзка. ... и се включих за една спешна видео среща на работа ( работя от дома). Казах си - ако бебето е паднало, няма какво да направя. Ако не е - един час ще оцелее 🙈🙈 Как в най-дивите моменти ни идват най-дивите мисли не знам.
За около 2 часа смених 4 превръзки, преливащи Sad
Обадих се в клиниката, която за мое най-голямо щастие е на няколко улици от дома, дадоха ми час за 12:15 като ми казаха да сложа нова доза утрогестан и на обяд преди да отида също да сложа две.
И така - в 12:15, с поредната преливаща превръзка и леко разтреперана може би от кръвозагубата седнах на заветния стол за преглед и първото нещо, което видях на екрана беше махащата ръчичка на малкото зверче - щях да падна от АГ стола просто.
Док ми каза " ама ето го вашето бебе" (😁 - лесно му е на него) и ми обясни, че при разразстването на сака, то вече може би е плацента всъщност, е възможно да се избута/спука кръвоносен съд - обясни ми го като да си разчоплиш носа с пръст и да потече кръв.
Обясни ми , че в тежки случаи може да се загубят до 100мл кръв на ... час ( май беше - вече към тази част на обяснението мозъкът вече не ми беше в главата) и че е възможен прием в болница заради анемия от кръвозагубата.
Лечение - на легло и пълна почивка минимум 48 часа, Започвам инжекции утрогестан 7 дена от днес, продължаваме вагиналния прием 3х2 и другият четвъртък контрола.

Споделям тази история, не защото искам да дам напразна надежда на някое четящо момиче, няма един с един случаите как да са еднакви, а защото смятам, че притесненията ни са съвсем уместни, емоциите ни са валидни, и ако вие сте разтревожени - ами напълно нормално си е. Пожелавам ви само адекватни лекари ( като моя 😌)
 ❤🌼
Прилагам снимчица на зверчето.

Скрит текст:
Скрит текст:

Това с прокървяването е брутален стрес... Аз не смея да кихна, да се засмея, да кашлям.. да не би да предизвикам напъване и някакво протичане (след вече 2 миседа и отново прокървяване преди няколко дни - за късмет без последствия, пу-пу...). Лежа, седя само, а като стана, само се стягам да не усетя стичаща се топлина.. направо ад..
В коя седмица сте?

# 238
Lucie_,Cinnamon Cookie, вие сте пример,че чудеса наистина се случват и че понякога малките същества са по-борбени и от нас самите. Сигурна съм,че всяка от нас веднъж чула сърчицето постоянно се пита дали всичко е наред и дали все още бие това малко сърчице, дори и да няма никакви оплаквания. Затова искам да попитам дали някой има или е ползвал домашен фетален доплер, с който след 12 г.с. във всеки един момент можеш да чуеш дали бие сърцето на бебчето. И ако е ползвал, дали може да сподели мнение, марка. В Азия са много популярни,защото там е много трудно,а и много скъпо да отидеш на преглед/ехограф извън назначените ти дни и часове. Ето за тези джобни апаратчета питам:
https://www.emag.bg/search/%D0%A4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5% … =effective_search

# 239
milenahot  - 9+2 днес
Първо прокървих оскъдно преди датата за теста - тогава док каза " спираме клексана" ,
После прокървих ( т.е. събудих се с пропита превръзка) сутринта на първия ден от шеста седмица - тогава за първи път по спешност видяхме чудото - тупкаше си там вътре щастливо, аз едва не паднах от стола от ... потрес ( толкова бях убедена, че няма да го има) .

А за кашлянето - перфектно те разбирам ( позволявам си на " ти" Simple Smile ) , аз от първи юли влача някаква настинка, то кихане ли не беше, кашляне -> 4 дена температура скачаща над 38, ЛЛ първо седем дена антибиотик ми изписа, после допълнително Назонекс, малко антихистамин, накрая по моя инициатива и едно сиропче си взех от аптеката. Днес е 28 ден от настинката, още кашлям когато говоря малко по - дълго.
Един господин се отдръпна от мен на опашката в Лидъл докато прикашлях Joy - къде да му обяснявам, че съм бременна и една камара специалисти се занимават да ме следят Joy няма точно аз да го заразя - тя бремеността не се предава така Laughing

Tea-Krista - попрочетох от тук от там и тук във форума, и из нета някакви отзиви, единствено мое мнение е това, но май не са много надеждни особено, ако не си обучен специалист да работиш с тях. То че има уникални потребители, заради които съществуват надписи като " не слагайте котката в микровълновата" ... но все пак.
Това с прокървяването е брутален стрес... Аз не смея да кихна, да се засмея, да кашлям.. да не би да предизвикам напъване и някакво протичане (след вече 2 миседа и отново прокървяване преди няколко дни - за късмет без последствия, пу-пу...). Лежа, седя само, а като стана, само се стягам да не усетя стичаща се топлина.. направо ад..
В коя седмица сте?
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт