Забременели след инвитро тема 51

• 61 739
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • София/Севлиево
Бисквитке,честита радост!
Другите момичета-кураж и търпение.Скоро и вие ще гушкате своите бебоци.А аз отивам да извадя моя от под масата -от няколко дни пълзи и е неудържим.А колко мечтах и си го представях...

# 241
  • до най-прекрасния мъж
Бисквитке, честита радост и от мен. Да те радва много момченцето ти и да расте здрав и щастлив.
Ели, и аз чакам тоя момент. Засега само се изправя на колене и се клати напред-назад. Скоро ще тръгне на някъде, я напред, я назад Simple Smile

# 242
Ех, момичета.... Стоплихте ми сърцето и ми върнахте надеждата. Дано завършим с гушкав финал!
 Бисквитке, честита радост!

# 243
Любимата ми тема за кървенето… прокървих 3 дни преди теста, после още 2 пъти, а в 7г.с. и с малък хематом си полежах 3-4 дни в болница. После в 9г.с. изкарах един стабилно тежък вирус с яко кашляне и какво ли не още. От 11г.с. пък ми се обади мъдрец, няма да ви описвам болката. Вадихме го в 18г.с. Сега съм в 28г.с. с моите момчета и всяка сутрин като отварям очи се благодаря, че стигнах до тук и се моля да продължа напред!

# 244
Здравейте, момичета. След като си самоназначих изследвания за Фолиева киселина, Витамин Д и Витамин Б12, се оказа, че съм предозирана с фолиева киселина и резултатът е много над горната граница. До онзи ден приемах само Неофолик обикновен ( синтетичен) 2х1,в едно хапче има 0,40 мг, т.е съм приемала по 0,80 мг или 800 мкг, от вчера след прегледа докторката ми каза  да ги продължа + витамини Pregnancare original, в които им още 0,4 мг. Та вчера съм погълнала 1200 мкг, което според мен е много. А и днес бях шокирана от високите стойности над нормата. Не съм правила изследване за усвояване и ме е страх да не би да не го усвоявам и затова да се натрупва или просто се предозирам. Взех решение да си взема неофолик мета и да намаля дозата като приемам метата сутрин, а pregnancare вечер, обаче там фолиевата не е метилирана форма. Това дали ще е проблем? Дайте съвет, моля Ви. Чета, че прекомерно високите нива са токсични за ембриона и последиците са необратими. За информация съм в 6+4 г.с., а плодът отговаря на 7 г.с.

# 245
Здравейте, момичета. След като си самоназначих изследвания за Фолиева киселина, Витамин Д и Витамин Б12, се оказа, че съм предозирана с фолиева киселина и резултатът е много над горната граница. До онзи ден приемах само Неофолик обикновен ( синтетичен) 2х1,в едно хапче има 0,40 мг, т.е съм приемала по 0,80 мг или 800 мкг, от вчера след прегледа докторката ми каза  да ги продължа + витамини Pregnancare original, в които им още 0,4 мг. Та вчера съм погълнала 1200 мкг, което според мен е много. А и днес бях шокирана от високите стойности над нормата. Не съм правила изследване за усвояване и ме е страх да не би да не го усвоявам и затова да се натрупва или просто се предозирам. Взех решение да си взема неофолик мета и да намаля дозата като приемам метата сутрин, а pregnancare вечер, обаче там фолиевата не е метилирана форма. Това дали ще е проблем? Дайте съвет, моля Ви. Чета, че прекомерно високите нива са токсични за ембриона и последиците са необратими. За информация съм в 6+4 г.с., а плодът отговаря на 7 г.с.
Имаш ли изследване за усвояването на витамините? Изследвана тромнофлибия?Ако имаш мутации трябва да пиеш само метелирана форма! Щом е над норма мисля че трябва да я спреш поне за месец и да направиш контрола после. Доц Русев или Конова ще ти помогнат. Преглед при някои от тях.

# 246
Както писах по-горе нямам изследвания нито за усвояване, нито за тромбофилия. Следващият ми час е чак след 2 седмици. Чудя се до тогава какво да правя. Имала ли е някоя от вас с подобен проблем. Едва ли най-правилното решение е да спра фолиевата киселина точно през 1-ви триместър.

# 247
Тренди, а защо всъщност приемаш допълнително? Ако имаш прегнакеър витамините и в тях има дневната доза, това трябва да е предостатъчно. Организмът все пак някаква и от храната си набавя.

Както Милото спомена, Аз също имам правен пакет за тромбофлебии. И консултация с доц. Русев. Е това беше преди десет години, но те гените са си същите - и за това сега приемам метил версията на фолиевата киселина, и допълнително един мултивитамин за бременни, защото зимата имах ниско витамин Д.

Мисля си, че ако не я усвояваш, то няма и показателят да е толкова висок, т.е. на мен ми се струва, че си се предозирала.

Естествено, това са само някакви мои размишления. Не можеш ли да звъннеш на ЛЛ, все за едни витамини ще може да каже 😊

Както писах по-горе нямам изследвания нито за усвояване, нито за тромбофилия. Следващият ми час е чак след 2 седмици. Чудя се до тогава какво да правя. Имала ли е някоя от вас с подобен проблем. Едва ли най-правилното решение е да спра фолиевата киселина точно през 1-ви триместър.

# 248
След като мислиш,че не е правилно да я спираш продължи да я пиеш.Аз не съм доктор така е,но в 5 годишната ми борба за второ дете съм изчела доста. Най-вероятно ще имаш мутации и с вит В12,Фолиевата киселина и ще трябва да се следи и Хомоцестеин. Назначените ти витамини в тях също фолиевата е обикновена🤷‍♀️

# 249
И според мен взимаш твърде много. Моите стойности винаги са били леко над нормата само с прием на Елевит (в него фолиевата е само 50% метилирана), а имам мутация, която нарушава усвояването на фолиевата киселина.

# 250
Lucie, не знам защо приемам допълнително. Репродуктивната ми назначи вчера допълнително Pregnancare и като питах за неофолика каза да си продължа и него. Тя не е от тези, които пускат изследвания, както казах на моя глава си ги назначих. Вит Б12 ми е в норма 299 pmol/l, но от прочетеното до тук разбрах, че трябва да е в горната граница. Вие по колко мкг пиете фолиева киселина след установена бременност?

# 251
Тренди моя АГ каза да спра фолиевата щом пия Фемибион, защото в тях си има нужната доза. Много странно че са ти казали да си я продължиш.. Аз пия колкото е във Фемибион - 400мкг.

При мен Б12 беше завишен, но АГто не го коментира 🤷🏼♀

# 252
Момичета, досега само ви четях, но ще си позволя да се намеся. Фолиевата киселина е водноразтворима, ненужните количества се изпишкват!
Проблемът с приема на повече количество отколкото е нужно на тялото е, че може да прикрие недостиг на витамин В12.

Никакво спиране през първия триместър, как се дава такъв съвет, четете моля - точно 9, 10-та седмица е най-важна!

# 253
Аз пия още от преди трансфера, в Елевит е 400 µg (200 µg като птероилмоноглутаминова киселина
и 225 µg като калциев L-метилфолат). Останалото си го набавям от храната. В 5гс си пуснах изследване и е била >20.00ng/ml, при горна граница 17.5 ng/ml. Казаха ми, че не е проблем да е леко завишена.

Elektra.13, аз не казвам да го спира, а просто да не взима такива големи дози.

# 254
Аз взех решение да заменя обикновения неофолик с неофолик мета и да спра едното хапче, т.е ще взимам сутрин мета 400 мкг и вечер витамините прегнанкеър, в които има пак толкова, но обикновена фолиева киселина. И на 11 когато съм на контролен преглед ще повдигна въпроса за прекомерно високите стойности. За мен не е ок да предозирам и смятам, че ако намаля дозата няма да е проблем. Както и вие писахте приемате по 400 мкг при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт