Забременели след инвитро тема 51

• 61 749
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, досега само ви четях, но ще си позволя да се намеся. Фолиевата киселина е водноразтворима, ненужните количества се изпишкват!
Проблемът с приема на повече количество отколкото е нужно на тялото е, че може да прикрие недостиг на витамин В12.

Никакво спиране през първия триместър, как се дава такъв съвет, четете моля - точно 9, 10-та седмица е най-важна!
Точно не усвояването на обикновената фолиева киселина се спира и се приминава към метелирана форма. Ако имате предвид мен чела съм доста.😉
Ако има мутация синтетичната ФК не се усвоява и се натрупва на рецепторите на клетките, с това пречи на усвояването и на бионалични форми. Затова е нужно изслвдването и да се премине към метелирана форма

# 256
Е да, сега го уточнявате, така звучи като съвсем различен съвет. Но в горния пост пише, че "трябва да се спре поне за месец". Поне на мен така ми прозвуча - че я съветвате да я спре изобщо.

# 257
Е да, сега го уточнявате, така звучи като съвсем различен съвет. Но в горния пост пише, че "трябва да се спре поне за месец". Поне на мен така ми прозвуча - че я съветвате да я спре изобщо.
Според доц Русев високите нива на фолиева са токсични,затова съветва пациентките си да спрат приема на обикновема фолиевата кисилина за да влезе в норма и да се примине към метелирана. Желателно е да се спре,но след като дсмата има притеснения по добре да мине към метилирана форма но в стандартен прием🤷‍♀️Принципно жените които имат мутация са със завишена фолиева🤷‍♀️

# 258
Момичета , има ли ли сте течение като вода след трансфер. На кринон вечер и утрогестан 2х2 съм . Безцветено или бяло . Консистенцията е като вода . Дали е нормално

# 259
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е, цяла бременност го имах. От трансфера, та до раждането. От хормоналните препарати е, не се притеснявайте. Ако нямате дискомфорт и сърбеж, всичко е наред.

# 260
При мен се появи такова воднисто течение от 4м. някъде. Непрекъснато се параноясвам да не са околоплодни води. Въпреки че досега на всеки преглед не се е виждало да са ми намалели. Търсих си сигнални превръзки за амниотична течност, но се оказаха спрени от производство или внос, не знам. Като прочитам, че и друга го е имала действа малко успокояващо.

# 261
Момичета , има ли ли сте течение като вода след трансфер. На кринон вечер и утрогестан 2х2 съм . Безцветено или бяло . Консистенцията е като вода . Дали е нормално

От Кринона си тече чиста вода, а от Утрогестана бяло течение с консистенция на крем. Това са си самите препарати.

Аз пък искам да ви питам за моето жълто течение и дискомфорт в шийката (не е точно сърбеж, не е и точно болка). В 15г.с. съм, но го имам от самото начало. Пусках 2 микробиологии - излезе цитолиза с множество лактобацили, включително дележни форми и липсват бактерии и гъбички. И репродуктивният, и следящият ми казват, че били ОК, но се чудя доколко мога да се доверя само на микробиология и има ли смисъл да пускам Фемофлор в Геника?

# 262
Здравейте, момичета. Някоя да е получавала Бартолинит през първия триместър или по време на бременността изобщо? Как протече лечението и имаше ли последствия за бебето? За съжаление мен ми се получи такова нещо (за пръв път в живота ми и точно сега трябваше да се случи). Записах си час при акушер-гинеколог, за който успях да намеря час за утре в МЦ Майчин дом София. Та събирам информация, за да съм максимално подготвена какво ме очаква утре и за евентуални последствия. Sad

# 263
Здравейте, момичета. Някоя да е получавала Бартолинит през първия триместър или по време на бременността изобщо? Как протече лечението и имаше ли последствия за бебето? За съжаление мен ми се получи такова нещо (за пръв път в живота ми и точно сега трябваше да се случи). Записах си час при акушер-гинеколог, за който успях да намеря час за утре в МЦ Майчин дом София. Та събирам информация, за да съм максимално подготвена какво ме очаква утре и за евентуални последствия. Sad
С търсачката ако потърсите във форума, излизат теми за Бартолинит, включително и по време на бременност, но не и в тази тема. Успех!

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 12:16 от milenahot

# 264
Добре си направила за гинеколога, гадна работа, особено в първите седмици. Не чети из нета, отиди директно, за да ти назначават лечение. Колкото по-рано толкова по-добре! Знам, че се случват инфекции, щото имунитета пада. Личен опит нямам, но се пускат кръв и урина, по преценка на лекаря и по инфо на моя приятелка(не е била бременна).

# 265
Благодаря на отговорилите за съветите. Аз от три дена чета, защото болките са ужасни и нито мога да седя, нито да спя, нито да вървя нормално. Изобщо беше ужасен уикенд. Та никъде по форума не намерих за такова сериозно възпаление при бременни, затова попитах и тук. След прегледа ми утре мога да споделя, ако смятате, че би било полезно. Пожелавам ви да не ви се случва, защото е много болезнено поне при мен и не знам какво ме очаква утре.

# 266
Не разбрах само вие ли си поставихте тази диагноза? Виждам, че още не сте ходила на лекар или пропуснах нещо?
Благодаря на отговорилите за съветите. Аз от три дена чета, защото болките са ужасни и нито мога да седя, нито да спя, нито да вървя нормално. Изобщо беше ужасен уикенд. Та никъде по форума не намерих за такова сериозно възпаление при бременни, затова попитах и тук. След прегледа ми утре мога да споделя, ако смятате, че би било полезно. Пожелавам ви да не ви се случва, защото е много болезнено поне при мен и не знам какво ме очаква утре.

# 267
Пропуснали сте. Тази сутрин бях при личния лекар. Той ме прегледа. Каза,че според него е това и ми даде направление за гинеколог с препоръка възможно най-скоро да отида на преглед и при специалист (утре сутрин съм на преглед при акушер-гинеколог).
Аз диагноза никога не бих си поставила сама. Това е най-глупавото и абсурдно нещо,което човек може да направи. Ако си бях поставила сама диагнозата,можеше и по-страшно нещо да си определя,което е с подобни симптоми, но нямам тези познания,за да го направя.  
Не разбрах само вие ли си поставихте тази диагноза? Виждам, че още не сте ходила на лекар или пропуснах нещо?

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 20:51 от Tea-Krista

# 268
Tea-Krista-Явно съм пропуснала това с личния лекар. И все пак се съмнявам да е това, което лични ви е казал. Искрено се надявам да попаднете на добър АГ утре и да се окаже лека инфекция, която ще отшуми бързо. Пишете как е минало!

# 269
Ако си намери някой да Ви подари, не трябва да са отваряни преди повече от месец. Имах цяло шишенце, от което дадох на моето дете и исках да ги подаря. Но ми казаха, че макс до месец може да се ползват и ги изхвърлих, понеже бяха минали 5. Проверете из онлайн аптеките, дано се намерят или питайте педиатъра Ви, някои педиатри ги дават лично.

Здравейте, бях писала преди няколко дни, купих тези капки https://galen.bg/vitamin-k1-kapki-30ml-omega-vita витамин К1, отворени са на 28.07 ако някой има нужда, подарявам ги от Варна съм. Благодаря ви за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт