Забременели след инвитро тема 51

• 61 802
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Според мен е рисково да спирате прогестелона в седмицата,която сте. Плацентата,която произвежда прогестерона започва да действа след 3 месец.. По-скоро бих говорила с лекаря да замени кринона с друг вид прогестерон.
Момичета, след ин витро съм, 7ма г.с., приемах утрогестан 2х2 и Кринон гел 2х1. Прогестеронът ми е 690 nmol/l, което е ужасно много за първи триместър! АГ след забременяване нито веднъж не ме накара да го изследвам, предполагам лекарствата се дават превантивно. Но не е ли опасна тази висока стойност според вас?

Идеален е. Моят беше 850 nmol/l в първи триместър при горна граница 141, но съм на терапия за тромбофилия с Фраксипарин 0,4 и Аспирин протект и следя кръвосъсирването на всеки 3 седмици. Прогестеронът сгъстява кръвта, така че трябва да се следи. Иначе е супер и пази да не изкървиш. Инвитро докторът и следящият бременността ми казаха, че бил супер.

Аз се притеснявам да пия повече прогестеронови продукти, защото направих ужасна едноседмична алергия. Забелязах, че след поставяне на Кринон станах супер зле. И мисля повече нишо да не приемам, а и лекарят който ме наблюдаваше каза да спра всичко

# 346
Бебето няма никакъв шанс да оцелее без прогестерон. Когато сме инвитро, нямаме жълто тяло, което поддържа прогестерона. А ако няма прогестерон - идва цикъл. Прогестерон не се спира преди края на 3ти месец, дори е опасно рязкото намаляване, камоли спиране. Какъв е тоя доктор, който казал да спирате всичко...не ми го побира ума...Спира се по схема, при която бавно се намалява количеството в рамките на 3 седмици в края на трети месец, началото на четвърти...
А алергията не е толкова жестока щом не сте в болница и можете да пишете коментари. С жестока алергия не може човек да си отвори очите, аз съм с такава през няколко дни и не предприемам нищо, защото ще навреди на бебето.

# 347
Направо съм впечатлена кой лекар е казал да спирате прогестерона в тази седмица и то рязко??? По-горе много добре са обяснили до какво ще доведе това. Моля споделете кой е лекарят, който дава подобни съвети?

# 348
За пръв път чувам репродуктивен да спира прогестерона преди 12 гс. Както са казали, тогава се образува плацентата, която започва да го произвежда и вече е безопасно спирането, т.е. след 12гс може да се спре. В 6-7 гс спират само естрофема.

# 349
И аз до сега не съм чувала такова нещо, както Kris_ti каза плода не може да оцелее при рязко спиране на прогестерона в толкова ранна седмица. Аз бях на "конски дози" прогестерон (както се изрази моят лекар), нито веднъж не съм го изследвала и бебето си се развива идеално. Да не би нещо да не сте се разбрали?

# 350
Здравейте момичета, записвам се при вас Чхг 277, на 9ти ден на един 5дневен. Няма да ви ангажирам с историята си, но след 5 години опити и 2 операции най-накрая виждам нормално чхг за деня си 🙂
Към момичетата с инвитро в Турция, къде в София ходите на прегледи и проследяване??
Имам и тромбофилия, има ли аг-та, които да съобразяват и двете състояния или трябва отделно да хода при хематолог за изследвания за коагулацията?

# 351
  • до най-прекрасния мъж
Прогестерон слагах до 9ти месец. Намалиха ми го в 14-15 г.с., но си го слагах почти до края в количество 2х1 Утрогестан. За мен също не е безопасно да се спира рязко в ранна седмица.

# 352
  • София/Севлиево
Атакама,препоръчвам доктор Вецев.Повечето тук знаят моята сага,която все пак завърши щастливо благодарение на него.Разбира от тромбофилия и рискови бременности,а най-хубавото е,че може и да се роди при него(на мен Станулов ми препоръча друга лекарка за следене на бременността,но тя не израждаше,а аз имам горчив опит от първата си бременност и не исках пак да се повторят нещата).

# 353
Момичета, в 6г.с + 4 дни съм и имам придърпвания и опъвания от ляво и отдясно ниско долу,там дето са яйчниците. Вие има ли ли сте подобни симптоми, вчера бях на преглед и доки каза че.било нормално като цяло заради разширяване на някакви сухожилия,нооо все пак...

# 354
Абсолютно нормално. Оттук нататък ще чувстваш множество нетипични усещания, някои дискомфортни, други не. Особено типични са за първи и трети триместър. Не се шашкай, матката се разтяга и прави място за бебето, организмът ти се приспособява.
Момичета, в 6г.с + 4 дни съм и имам придърпвания и опъвания от ляво и отдясно ниско долу,там дето са яйчниците. Вие има ли ли сте подобни симптоми, вчера бях на преглед и доки каза че.било нормално като цяло заради разширяване на някакви сухожилия,нооо все пак...

# 355
Да и кръста ме схваща като се заседя,пък днес и краката, много гадно... ама през 9те месеца сигурно се свиква, хаха
Абсолютно нормално. Оттук нататък ще чувстваш множество нетипични усещания, някои дискомфортни, други не. Особено типични са за първи и трети триместър. Не се шашкай, матката се разтяга и прави място за бебето, организмът ти се приспособява.

# 356
  • до най-прекрасния мъж
Тепърва започват усещанията и ще ги има докато не родиш. После е вярно това, което пишат. Изведнъж всички неразположения ти минават, като излезе бебето. Не вярвах, но е истина. Първо придърпвания, после тежест, болки тук и там, подготвителни контракции, изобщо пълна програма. А след 7ми месец и болки в таза и бедрата. За мен те бяха най-неприятни. Има едни седмици преди раждането, в които буквално не можеш да си намериш удобен креват. Но и това минава, а като дойде човечето, притесненията стават много повече.

# 357
Аз се следя в МЦ Сигридов. Нямам тромбофилия, но ми искат хемостаза на 2 седмици. Коментираме изследванията на гинекологичните прегледи. За момента не съм се виждала с доц Русев

Здравейте момичета, записвам се при вас Чхг 277, на 9ти ден на един 5дневен. Няма да ви ангажирам с историята си, но след 5 години опити и 2 операции най-накрая виждам нормално чхг за деня си 🙂
Към момичетата с инвитро в Турция, къде в София ходите на прегледи и проследяване??
Имам и тромбофилия, има ли аг-та, които да съобразяват и двете състояния или трябва отделно да хода при хематолог за изследвания за коагулацията?

# 358
Момичета, ще питам и тук, някои с отзиви (добри или лоши) за проф. Марков от МЦ "Марковс"? Вчера бях на ФМ и ме понаплаши и пуснахме най-разширения тест  MaterniT Genome | Cellgenetics-1900лв. ни взеха. Някоя да е правила този тест и това ли му е реалната цена?

# 359
Rusinova, аз бях питала преди няколко дни за този тест. Още не сме го правили, след няколко седмици ще го направим. В другата тема никой не ми отговори, май не е още много известен. Като цена в Интернет за цената намерих, че е по-висока, ако е тази е добре(глре долу де). То е ясно че са си скъпички. Дано всичко да е наред и при вас!!!

Общи условия

Активация на акаунт