Забременели след инвитро тема 51

• 60 826
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Успешна бременост! Аз го слагам ректално имам добро усвояване, но при теб може да е различно.

# 541
Chancharanka ♡ ♡ ♡-Благодаря ти!
Vili75-Не бих спряла прогестерона преди 12-14 г.с, все пак си питайте лекаря.

# 542
Аз спрях Пролутекса в 10-11 седмица, с Утрогестана продължих до 12. Е, после се наложи пак да го слагам, заради скъсена шийка.

# 543
Благодаря ви!  Аз Циклогест няма да спирам само пролутекс, но съм такава параноя, че за всичко се съмнявам. Утре сутрин преди да си сложа инжекцията ще ида да пусна един прогестерон и пак ще го мисля...

# 544
Най-добре следвайте инструкциите на лекаря ви, недейте да продължавате с медикаментите на своя глава. Все пак благодарение на тях сте стигнала до тук Simple Smile Циклогеста би трябвало да е достатъчен, а за поставянето сега видях въпроса - прилага се вагинално (поне на мен така ми казаха).

# 545
На мен също ми спряха дуфастона и пролутекса в края на 11 г.с и останах само на циклогест 2*1, след първия скрининг и БХС докторката ми каза да го намаля постепенно на по 1 глобул и понеже и казах че са ми останали 6 ми каза слагай ги и приключваш и така и стана.
Благодаря ви!  Аз Циклогест няма да спирам само пролутекс, но съм такава параноя, че за всичко се съмнявам. Утре сутрин преди да си сложа инжекцията ще ида да пусна един прогестерон и пак ще го мисля...

# 546
Здравейте,

При някоя от вас появи ли се косопад?
Имам едно успешно раждане зад гърба си, но нито по време на бременността, нито след това имах такъв проблем. В момента съм 17 г.с. и забелязвам от няколко дни, че косата започна да капе.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 11:37 от Mimi275

# 547
Аз имам увеличен косопад още от първата си стимулация, така и не се оправи, а се надявах бременността да помогне Sweat Smile В групата на януарчетата в която участвам има доста жени, които се оплакват от косопад, явно не е нещо необичайно. Но пък тези които са с втора или трета бременност казват, че заради това след раждането не са имали типичният косопад.

# 548
  • до най-прекрасния мъж
Подготвителните контракции при мен започнаха от началото на 5ти месец. Усещат се като стягане в областта на корема, все едно получаваш крампа на мускула на прасеца. Само че няма никаква болка, само коремът се втвърдява. Отпускат много бързо и не са регулярни. Тоест, може сутринта да получиш, после след няколко часа отново. После може да нямаш няколко дни. Случвало ми се е да ме стягат и по 2-3 на час и после със дни да нямам. Бях започнала Магнерот по предписание на имуноложката, при която се следях, но АГ ми каза, че е против да ги пия и го спрях седмица след като го бях започнала. Това беше около 6-7 месец някъде.
Относно прогестерона, слушайте си лекаря. На мен ми спряха Дуфастона в 14-15 г.с., тогава ми намалиха и Утрогестана от 2х2 на 2х1. Него го слагах до 36та седмица. Родих в 37+6.

# 549
Момичета колко време след първия положителен тест,ходихте на преглед.На мен доктора ми каза края на другата седмица.Но аз ми се иска да отида при някой друг тези дни.(от днес съм със зацапване и ПМС болки)Сещам се ,че при предишната ми бременност(не е инвитро) след тест на следващия ден бях на лекар.

# 550
Здравей! След положителния тест ме викнаха след 10 дни. Но щом имаш болки и зацапване обади се на доктора, редно е да те прегледат наистина! Дано всичко е наред! ❤️

# 551
Момичета колко време след първия положителен тест,ходихте на преглед.На мен доктора ми каза края на другата седмица.Но аз ми се иска да отида при някой друг тези дни.(от днес съм със зацапване и ПМС болки)Сещам се ,че при предишната ми бременност(не е инвитро) след тест на следващия ден бях на лекар.
Моят преглед също е определен за средата на другата седмица, ние май вървим заедно приблизително. Моят трансфер беше на 28.09. Аз по няколко пъти на ден имам болки и стягане и ще отида утре при моя близка приятелка - АГ, която е много добър фетален морфолог в клиниката на Марков. Според мен няма пречка да ви види някой друг и по-рано, но е добре да не е някой случаен АГ и да ви притесни още повече.

# 552
ancho66,да ние вървим заедно,само не се сещам вашите ембриони 3-ли или 5 дневни бяха при трансфера.Аз съм голяма паника попринцип и днес като ми зацапа и се притесних.А репродуктивният ми лекар не е от много приказливите и не посмях да му звънна(и без това клиниката е в друг глад)Просто си мислех,че не би било проблем да ме прегледа някои тукашен АГ.Обаче мъжът ми се притеснява да не навредим по някакъв начин с този преглед нещо.Най-вероятно ще видя как са ми стойностите на ЧХГ утре и ще преценя,ама не вярвам да устискам до края на другата седмица без преглед 😀

# 553
Извинявам се че ще се намеся с мнение, но колкото и да не е разговорлив вашия репродуктивен специалист, най-добре му се обадете. Все пак не всичко завършва с трансфера и съм сигурна, че той е наясно с това.. и най-малкото има опит. Това зацапване може да е от много неща.. и не е шега работа. А пускането на ЧХГ отново не виждам как ще ви помогне 🤷🏼♀

Знам че всички, които сме миналия през трудния път на инвитрото сме супер притеснителни, но приятелски съвет от мен - опитайте се да сте максимално спокойна, защото тепърва ви чакат едни дълги 8-9 месеца. От личен опит мога да споделя, че паниката не води до нищо добро и колкото повече се панираме, толкова по-зле става.. За съжаление аз го научих по трудния начин 😳

ancho66,да ние вървим заедно,само не се сещам вашите ембриони 3-ли или 5 дневни бяха при трансфера.Аз съм голяма паника попринцип и днес като ми зацапа и се притесних.А репродуктивният ми лекар не е от много приказливите и не посмях да му звънна(и без това клиниката е в друг глад)Просто си мислех,че не би било проблем да ме прегледа някои тукашен АГ.Обаче мъжът ми се притеснява да не навредим по някакъв начин с този преглед нещо.Най-вероятно ще видя как са ми стойностите на ЧХГ утре и ще преценя,ама не вярвам да устискам до края на другата седмица без преглед 😀

# 554
С един петдневен и един шестдневен съм.
Разбирам притесненията ви, но не ми се вярва преглед при друг АГ да навреди. Може да разпитате по групите или ваши познати да ви препоръчат някой добър АГ в града ви. Не пречи да пуснете още едно ЧХГ. Аз вече има 4 теста и поне до официалния ми преглед мисля да не правя друг.

Общи условия

Активация на акаунт