Забременели след инвитро тема 51

• 60 816
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
В крайна сметка се престраших ми му звъннах на репродуктивния ми лекар.Каза да почивам ,да лежа и нищо повече не може да ми изпише -аз и без това си пия дуфастон ,нош па,медрол и витамини от трансфера насам и сега и кринон слагам .Дано отмине .Дано и аз не се впрягам толкова ,че 9 месеца как се издържа ако за всичко се притеснявам …

# 556
При зацапване не бих се колебала да се свържа с лекаря веднага и да отида на преглед също. Не виждам по какъв начин преглед би навредил. Според мен е много по-важно на какво се дължи това зацапване, може да е нещо дребно, но може и да е признак не нещо по-неприятно. Инвитрото не приключва с осъществяване на трасфер и наистина не разбирам защо трябва да ви е неудобно да се свържете с лекаря. Аз понякога и по 2-3 пъти на ден съм говорила с него и съм отскачала до клиниката.

ПС Докато съм публикувала видях, че сте писала. Няма какво да ви е страх, че да се престрашавате да питате - това е ваше право, а зацапване или кървене са си повод за притеснение и е нормално да искате консултация, тя ви се полага. И за успокоение - аз и с естествената, и с инвитро бременността съм имала кафеникаво зацапване. Бяха ми казали да следя да не стане алена кръв, че тогава не е на добре в начална бременност.

# 557
Стискам палчета с малко почивка всичко да отмине! Ако обаче тръгне да става по-зле течението и премине в по-ярко такова отивайте директно в спешното без да се притеснявате Simple Smile

В крайна сметка се престраших ми му звъннах на репродуктивния ми лекар.Каза да почивам ,да лежа и нищо повече не може да ми изпише -аз и без това си пия дуфастон ,нош па,медрол и витамини от трансфера насам и сега и кринон слагам .Дано отмине .Дано и аз не се впрягам толкова ,че 9 месеца как се издържа ако за всичко се притеснявам …

# 558
Писала съм го много пъти във форума, но отново ще го кажа - с ЧХГ-то си пускайте и Прогестерон (дори да не ви е назначен от АГ-то), тъй като в ранните седмици Прогестеронът има решаващо значение за задържането на плода (при идеални други условия). Имах 2 миседа в ранни седмици, при които никой не ми беше казал да следя Прог., имах прокървяване и всичко приключи. След това седнах да чета и реших, че по-добре да направя повече неща, откокото ми казват лекарите, отколкото да не правя нищо. На третия опит отново имах ранно прокървяване, отново никой нищо не каза за Прог., но този път на своя глава си го пуснах и се оказа, че е много нисък и като нищо от него е било прокървяването. Веднага реагирах с инжекции Прог., които продължих до 12 г.с. и да чукна на дърво, засега всичко е наред.
При вас може да не е от Прогестерона, разбира се, но не пречи да си го пуснете и него. Вижте референтните стойности в резултатите на лабораторията, за да сте спокойна поне за него. Успех! Simple Smile

# 559
Относно ходенето при друг АГ, гледайте да е репродуктивен специалист, на мен ми се наложи вчера, ЧХГ 2420 на 16 ден, но Прогестерона за 24 часа беше паднал от 13.310 ng/ml на 10. Съответно, като видях резултата по спешност си записах час и съм вече на инжекции прогестерон + всички други предписани от моя лекар.
Причината да отида при друг лекар е, че с моя много трудно става свързването, предния ден ми трябваха 7 часа издирване, за да мога да се свържа с него и да ми назначи 2*1 Дуфастон. Което излезе крайно не достатъчно. Отделно е на 250 км от Варна.
Надявам се, всичко да е наред и да гушна бебче Юни месец. Няма да преживея още едно кухо яйце.
И тук идва момента да питам, нормално ли да нямам никакви симптоми? Имах гадене 2/3 дни и изчезна. Болките в гърдите, главоболието и сънливостта са от конските дози прогестерон.
На прегледа се видя сакче 6.9 ММ и това ме тревожи, дали е нормално. Изобщо до другия петък - официалния ви пръв преглед ще откача, но няма какво друго да направя освен да се моля, и надявам, всичко да е наред.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 20:37 от Dimitrichka Krasteva

# 560
... Случвало ми се е да ме стягат и по 2-3 на час и после със дни да нямам. Бях започнала Магнерот по предписание на имуноложката, при която се следях, но АГ ми каза, че е против да ги пия и го спрях седмица след като го бях започнала. Това беше около 6-7 месец някъде.
...

Каза ли защо е против? Ако си спомняш, преди няколко седмици ми беше предписан Магнерот, заради контракции в 6-ти месец, но ме беше страх да го пия, заради бъбречно-каменна болест, понеже магнезият прави камъни при хора като мен и ви питах тук разни въпроси по темата. Е, в крайна сметка пих само 3-4 пъти, но още същата седмица получих съвсем лека бъбречна криза, но с много силно кървене при уриниране и ме приеха в болницата. Наливаха ми много Магнерот венозно и още повече се стресирах. Миналата седмица ме изписаха и оттогава ме наболяват леко бъбреците, но нищо кой знае какво. Само че от 2-3 дни имам много контракции и се чудя отново какво да правя...
Ако получа от онези жестоките бъбречни кризи - няма шанс да остискам да не почне раждане, болката е брутална. Ако пък игнорирам контракциите и не го пия - не знам какво става, свекърва ми (лекарка) ме плаши, че ще родя преждевременно и да го пия. Док.ми е изписал Магнерот и Папаверин след болницата, но пия само Папаверина...

# 561
Относно ходенето при друг АГ, гледайте да е репродуктивен специалист, на мен ми се наложи вчера, ЧХГ 2420 на 16 ден, но Прогестерона за 24 часа беше паднал от 13.310 ng/ml на 10. Съответно, като видях резултата по спешност си записах час и съм вече на инжекции прогестерон + всички други предписани от моя лекар.
Причината да отида при друг лекар е, че с моя много трудно става свързването, предния ден ми трябваха 7 часа издирване, за да мога да се свържа с него и да ми назначи 2*1 Дуфастон. Което излезе крайно не достатъчно. Отделно е на 250 км от Варна.
Надявам се, всичко да е наред и да гушна бебче Юни месец. Няма да преживея още едно кухо яйце.
И тук идва момента да питам, нормално ли да нямам никакви симптоми? Имах гадене 2/3 дни и изчезна. Болките в гърдите, главоболието и сънливостта са от конските дози прогестерон.
На прегледа се видя сакче 6.9 ММ и това ме тревожи, дали е нормално. Изобщо до другия петък - официалния ви пръв преглед ще откача, но няма какво друго да направя освен да се моля, и надявам, всичко да е наред.
Пожелавам ти успех! Не мисли какво е било,какво ти се е случило преди! Повтаряй си че всичко ще е наред. В крайна сметка ри даваш всичко от себе си,спазваш терапии и прочие. Каквото зависи от теб го правиш,всичко останало е в Божийте ръце❤

# 562
  • до най-прекрасния мъж
Кристи, каза, че е против масовото изписване на Магнерот без нужда. Също каза, че тези контракции, щом не са регулярни, не представляват опасност и по този начин организмът се подготвя за раждане. Всъщност, аз го пих, но ефект нямаше. Стяганията си продължаваха със същата честота. Изкарах половин бременност с шийка под 30 мм и според лекаря ми всичко е наред. По принцип лекарствата се изписват според състоянието, но напоследък почти няма бременна, която да не пие магнезий. Имам чувството, че го изписват с нужда и без нужда. Аз си карах само на поддържаща доза прогестерон, кръворазреждащи и витамини след 14-15 г.с. Толкова ми дотегна от хапчета и инжекции по време на бременността, че сега хапче не давам да видя.

# 563
Момичета, не всички репродуктивни са особено склонни да съдействат при нужда, така че ако има вариант да се иде и при друг лекар, той е по-добър от нервите, дето ще ти ги похарчи репродуктивния! И моят опит беше такъв, инвитрото ми го прави проф Тимева, която наистина е спец в областта си, но извън това нито си дава телефон, нито е лесно да я намериш през централата на Щерев! Имаше мнения на момичета, звъннали без тя лично да им е дала номер и ги правила на по 5 Ст! Та в този ред на мисли, свестен АГ на момента е мн мн добър вариант. На мен ми се случи една късна вечер във втори месец да изкървя здраво, звъннах на едната частна болница в града, в който живея, ами шефът на болницата ми отключи и ме прегледа веднага, за което ми взе някакви супер смешни пари! Ако трябваше да чакам реакция от Щерев, щях да пометна от притеснение сигурно!

# 564
Сори обаче това за мен не е окей.. значи всичко е наред докато те доят за пари ама после ходи се спасявай сам... страхотно отношение, думи нямам.. За мен такива лекари не заслужават пациентите си! В тази професия не трябва само да си добър специалист, но и добър лекар.. нали за това уж полагат тази хипократова клетва. Аз при такъв “специалист” не би стояла ако ще да е най-голямото светило на светилата.. лично мнение с което не ангажирам никого.

# 565
И аз не го казах като реклама на Щерев, а в смисъл, че разбирам  ситуацията Simple Smile)) като ходих в инвитро болница в Манчестър като придружител на снахата, съвсем друго нещо видях като отношение и като обгрижване. Факт е обаче, че при мен бременност се случи от първи ЗЕТ и не се наложи да правя другаде опити, а аз имах късмета да ползвам опита на близките ми от чужбина. Ако решим по нататък пак да правим опити, много ще се замисля къде и при кого.

# 566
Не всички репродуктивни за такива. Аз съм си писала и разговаряла по телефона със Станулов многократно, сутрин, вечер, в неделя, сигурно стотина пъти до ден днешен. Той вече не ме следи, но когато имам нужда от неговото мнение, той е насреща! Всичко си е до човек, аз за щастие попаднах на такъв.

# 567
Аз днес получих кръвоизлив, в спешното ми направиха преглед вътрематочно разположено сакче, отговарящо на 5+2 г.с. Няма индикации за отлепяне или спонтанен аборт и ми казаха, да се прибирам, те няма какво да направят за мен. Казаха да си продължа с терапията и да лежа. Да се обадя на лекаря си и да се моля.

# 568
Аз отидох точно два пъти в Щерев и д-р Тимева беше една от причините повече да не отида там. Казват, че е добър специалист, но за мен добрият специалист притежава и човечно отношение, което не срещнах там. Друга причина е, че ми се видя малко по-голяма  машина за пари от някои други клиники. Една причина например навела ме на тази мисъл е: Казаха ми, че имам полип и трябва да се оперирам. Но тъй като аз вече бях подготвена, че в Щерев почти всички нови кандидат пациентки са с полипи, не се учудих на констатацията (преди това бях ходила при двама други гинеколози и след Щерев при още един и полипът съществуваше само в Щерев). Това беше пролетта на 2019 и полип до ден днешен не е открит при мен, а от тогава съм минала през още няколко специалиста и вече 5 трансфера. Няма да продължавам с други примери, които ми помогнахамного бързо да се откажа от тази клиника. Това са лични мои впечатления и не ангажирам никой с тях. Сигурна съм, че има и доволни от тази клиника.

Момичета, не всички репродуктивни са особено склонни да съдействат при нужда, така че ако има вариант да се иде и при друг лекар, той е по-добър от нервите, дето ще ти ги похарчи репродуктивния! И моят опит беше такъв, инвитрото ми го прави проф Тимева, която наистина е спец в областта си, но извън това нито си дава телефон, нито е лесно да я намериш през централата на Щерев! Имаше мнения на момичета, звъннали без тя лично да им е дала номер и ги правила на по 5 Ст! Та в този ред на мисли, свестен АГ на момента е мн мн добър вариант. На мен ми се случи една късна вечер във втори месец да изкървя здраво, звъннах на едната частна болница в града, в който живея, ами шефът на болницата ми отключи и ме прегледа веднага, за което ми взе някакви супер смешни пари! Ако трябваше да чакам реакция от Щерев, щях да пометна от притеснение сигурно!

# 569
Димитричка, а казаха ли от какво е това кървене? Да няма хематомче или отлепване? Стискам палци да го овладеете и да спре бързо!

Общи условия

Активация на акаунт