Забременели след инвитро тема 51

• 60 805
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Предстои ми да избера къде да се следя, въпросът ми е към дамите в напреднала бременност - кога се записахте за следене, след 3-тия месец, когато приключва следенето при репродуктивния специалист или преди това и паралелно посещавахте и двете места? 🍀

# 571
Аз се записах в Токуда при др Апостолова. То докато ми дойде време за часа, вече бех в третия месец.

# 572
Димитричка, а казаха ли от какво е това кървене? Да няма хематомче или отлепване? Стискам палци да го овладеете и да спре бързо!
Не можаха да кажат от какво е, още снощи приключи, сега само като се забърсвам след WC има малко. Нямам вече болки, вчера все едно ми се пръскаше левия яйчник, като се прибрах и влязох в банята да се измия изпадна бяло образование, колкото нокътя на палеца ми, нямам представа какво беше, само се надявам да не е сакчето. Нямаше отлепяне, докато бях на преглед. Все още имам напрежение от долу. Иначе други симптоми нямам. Казаха да пазя леглото до прегледа при лекуващия лекар. От клиниката ми казаха да спазвам предписанията и ми пожелаха успех.

# 573
  • до най-прекрасния мъж
Аз се записах в 10та седмица при доктор по ЗК. Трябва да имате такъв, защото той ще ви издаде болничните преди раждане, дори да е само формално. Той ще ви води и женската консултация. А вече с репродуктивния може да се разберете дали има възможност да си ви следи на частно и да си ходите паралелно и при двамата, ако искате. Аз се следих по тази схема до 5ти месец. После моят репродуктивен спря да работи с пациентки и останах само при доктора по ЗК. Но те са баща и син, и двамата репродуктивни, така че за мен не беше проблем да си остана само при сина.

# 574
Момичета, бременна съм в 14г.с и от вчера съм с хрема,а от днес на обяд и температура 37.4. Пили ли сте биозин мама и авирон рапид по време на бременност?АГ каза че няма проблем,въпреки че до преди няколко седмици пък пиех преднизолон кортико за подтискане на имунитета,че да не отхвърля ембриона...

# 575
Здрасти, jinchen,

37.4 е все още ниска температура, не се притеснявай. Над 38 е по-проблемно ако не се овладее. Аз съм ги пила и двете, а дори от Септември си пия профилактично биозин мама заради всички циркулиращи вирусчета.. При по-висока температура спокойно може да приемаш и парацетамол, а ако стане много зле положението дори и аналгин. Слушай АГто 😎 Важен е приема на много течности, наблягай на чайчета с мед и лимон (само внимавай с билките, че не всички са окей при бременност, но примерно липа и лайка стават). А ако има как и една хубава пилешка супичка за душата 🤗 Бързо оздравяване 🍀

Момичета, бременна съм в 14г.с и от вчера съм с хрема,а от днес на обяд и температура 37.4. Пили ли сте биозин мама и авирон рапид по време на бременност?АГ каза че няма проблем,въпреки че до преди няколко седмици пък пиех преднизолон кортико за подтискане на имунитета,че да не отхвърля ембриона...

# 576
Здравейте и от мен момичета! Престои ми инвитро (дано всичко мине наред) и искам да попитам при вас от първия път ли стана? И дали наистина вероятността да забременееш с близнаци е голяма?

# 577
Ако ти сложат два ембриона - да, много голяма е вероятността - 32%
Но ако ти  сложат един - не повече от стандартното

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 20:30 от Мinerva О.

# 578
Ако се трансферира вдин ембрион, няма да са близнаци ☺. Моят доктор ми обясни, че риска при два е много по- голям и не би ми върнал повече от един ембрио.

# 579
Не, не винаги става от първия път.
Третирай първия път като просто проба, да се установи къде е проблема.  Зареди се с търпение🙂

Вероятно има хора, при които е станало от първия път, но лично аз съм срещала повече хора при които не е станало от първия път.

Всеки случай е индивидуален. Довери се на лекаря, той ще прецени колко ембриона да ти трансферира. Ако има риск от многоплодна бременност и ти не искаш, ще ти трансферират един, ако качеството на ембрионите е лошо....  и три да ти трансферират може нито един да не се хване

Успех и късмет!

Здравейте и от мен момичета! Престои ми инвитро (дано всичко мине наред) и искам да попитам при вас от първия път ли стана? И дали наистина вероятността да забременееш с близнаци е голяма?

# 580
Ако се трансферира вдин ембрион, няма да са близнаци ☺. Моят доктор ми обясни, че риска при два е много по- голям и не би ми върнал повече от един ембрио.
Аз лично знам няколко случая на ембриончета, които се разделят на две и се раждат близнаци. Основно е при ембриончета на 3ти ден, но може да се случи и при трансфер на бластоцист.

# 581
Както споменаха по-горе наистина се заредете с търпение. И аз преди известно време си мислех как като съм млада и с добър яйчников резерв ще станат нещата с едно щракване,нооо зад гърба си вече имам 4 опита и много разочарования,сълзи и нерви. Обикновенно първият опит е проба-грешка. Вижда се какъв ще е отговора от хормоналната стимулация,която за мен лично е ключова. Понякога се случват някои непредвидени неща. С много голям късмет може и да успеете от първият опит. В моето обкръжение познавам само една двойка,които успяха от първи опит имам и близка,която успя от седми опит. Също така е много важно връзката ви с доктора и доверието помежду ви,както и да не виждат във вас една касичка,която да източат. Аз лично в Щерев бях точно това-ходещ банкомат,плащайки за щяло и нещяло. След 1 год. мъка избягах и нещата започнаха да се случват. Успех ви пожелавам и стискам палци да сте от малкото двойки успели от първи път 🙏🏼🍀

# 582
  • до най-прекрасния мъж
Късмет и от мен! При нас първи опит инвитро, два 3-дневни ембриона от общо 4, които имахме, захвана се едничко. Родих прекрасна дъщеря, която вече е на 10 месеца. Преди това имаме 2 неуспешни инсеминации с донорски сперматозоиди. Оказа се, че аз имам проблем с тръбите. Направихме инвитро отново с донорски материал и нещата се случиха. Зависи поради какви причини не се случват нещата. Важното е да намерите своя лекар и да му вярвате. Чудесата се случват, само вярвайте в тях.

# 583
Аз имам 4 инсеминации - неуспешни. После инвитро една стимулация, къс протокол, 32 фуликула, 30 извадени яйцеклетки,
17 оплодени, оказа се че по естествения начин не могат да се оплодят и се оплодиха с икси.
На същия месец върнахме 3 дневен ембрион, не успешен опит, следващия месец мислех да пропуснем трансфер, но лекарката ме убеди, върнахме два 5 дневни и в момента имам близнаци, момче и момиче на два месеца, общо взето когато най малко очаквах, то стана

# 584

Теста още е положителен след кръвотечението в петък. Вече няма нищо, но много се притеснявам да не е остатъчно ЧХГ.
Доктора каза, че не може само сакчето да падне и то 15 Мин след прегледа с ехограф. Но няма обяснение какво изпадна. И аз нямам. До петък ще се тревожа но явно при всяка стъпка се тревожим.

Общи условия

Активация на акаунт