Забременели след инвитро тема 51

• 60 799
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Няма ли как да отидеш утре на преглед? Как ще издържи до петък? Стискам палци всичко да е наред! ❤️

# 586
Няма ли как да отидеш утре на преглед? Как ще издържи до петък? Стискам палци всичко да е наред! ❤️
А утре отивам при ЛЛ за направление, че иначе наистина ще се побъркам. Прегледа ми в петък е при репродоктивния АГ.

# 587
За съжаление наистина във всеки един етап има притеснение, особено при нас, които сме преминали през толкова много неща, за да постигнем тази бременност. Ето аз сега влизам в 14г.с., минах първата си фетална морфология, всичко с бебето е супер, но развих вагиноза и много се притеснявам, защото тя крие риск за плода, ако инфекцията се качи нагоре. Направо не мога да спя някои нощи и само това мисля. Всяко леко неразположение и болка също веднага ме притесняват. Сега просто с АГто решихме да ходя на прегледи през 2 седмици макс, за да следим шийката и дали всичко е наред. Преглеждайте се често за ваше спокойствие, а и за да може ако се появи проблем, да се реагира на време. С първата ми бременност ме гледаха веднъж на месец и нещо, защото бях млада и някак ме подцениха и завърши със спонтанен в 17г.с. Затова втория път, както и сега, реших че няма да повторя тази грешка, ще ходя често, дори при двама различни за две мнения. Успех на всички и дано успеем до края ❤️❤️❤️

# 588
Вярно е, всеки ден го мисля и само се моля всичко да е наред. Сигурна съм, че всяка майка се притеснява за детенце то си, а при нас и след дългата ни борба е още по-изострено това притеснение. Знам само, че трябва да сме позитивни и да мислим само хубави неща за бебетата ни.

# 589
Аз в началото ходих на 10 дни на преглед. После прегледите ги разредих на 2 седмици. Посещавах двама различни гинеколога,за да може ако единия изтърве нещо,другия да го види. Отделно си пусках сама изследвания,защото имах постоянни натрапчиви лоши мисли,че нещо ще се обърка. Честите прегледи ми носиха спокойствие.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 18:49 от Милото

# 590
При мен се получи от първия опит- 3 върнати ембриона, сега имам близначки на почти 3 г.
Аз също се следях на 2 седмици. Понякога се е случвало 3 пъти в седмицата да ида на преглед, когато усещах, че нещо не е наред. Ходила съм и в събота,и в неделя, и по нощите в спешното. Пусках си изследвания сама, и добре, че го правих, защото си хванах една бактерия и не знам какви поражения щеше да нанесе ако не я бяхме лекували на време. Лично аз предпочитах да дам 50 лв за преглед и да не го мисля, отколкото да стоя в неведение и да се чудя дали всичко е наред.
Сега с децата съм по същия начин- ако не съм доволна от преглед или не съм сигурна в лекаря ги хващам и отивам на друго място. Ако не са им пуснали изследвания- отивам в лаборатория и си казвам какво искам. Язък само за всичките здравни осигуровки, които плащаме...

# 591
Здравейте, някой да има излишен Естрофем?

# 592
5г.с+ 1 ден съм. Прокървих с ярка кръв и имам ужасни болки. Чакам мъжът ми да си дойде да ме закара в спешното на Токуда. Лежа, но не знам какво друго мога да направя в момента. Много съм уплашена. Сигурно всичко приключва 😭

# 593
5г.с+ 1 ден съм. Прокървих с ярка кръв и имам ужасни болки. Чакам мъжът ми да си дойде да ме закара в спешното на Токуда. Лежа, но не знам какво друго мога да направя в момента. Много съм уплашена. Сигурно всичко приключва 😭
Мисли позитивно. Стискам палци всичко да е наред❤

# 594
  • Столицата на "Второто българско царство"
ancho66 дано всичко е наред🙏🙏🙏

# 595
Аз бях със същото кървене, преди 3 дни, днес бях на преглед. Изхвърлила съм едно, другите две са си в матката и са пораснали. В спешното нищо не направиха, само ме видяха и ме пратиха в къщи. Стискам палци при Вас да предприемат нещо.

# 596
Аз бях със същото кървене, преди 3 дни, днес бях на преглед. Изхвърлила съм едно, другите две са си в матката и са пораснали. В спешното нищо не направиха, само ме видяха и ме пратиха в къщи. Стискам палци при Вас да предприемат нещо.
А при вас вече виждат ли се ембриони в плодните сакове или поне ембрионална сянка. Плодният сак все още е в матката, отговаря на 6+1(аз съм 5+1) няма отлепяне, не могат да определят на какво се дължи кървенето и болките. Втори сак вече няма. Може да е от това, но може да спира развитието и на другият. Щяло да се разбере след седмица. Не са ми добавяли нищо към лечението, било на максимална доза. Ще лежа и ще се моля за останалото ми ембрионче 🙏

# 597
  • до най-прекрасния мъж
Докато не се чуе сърдечен ритъм, нищо не правят. Първото, което ме питаха, когато постъпих в 7 г.с с кървене, беше дали е установен сърдечен ритъм. Ако няма, просто лежиш и чакаш. При мен се видяха пулсации и ме приеха да лежа 3 дни. В общи линии не може много да се направи в толкова ранна бременност. Късмет и дано чуете скоро сърчицата на бебенцата си.

# 598
А при вас вече виждат ли се ембриони в плодните сакове или поне ембрионална сянка. Плодният сак все още е в матката, отговаря на 6+1(аз съм 5+1) няма отлепяне, не могат да определят на какво се дължи кървенето и болките. Втори сак вече няма. Може да е от това, но може да спира развитието и на другият. Щяло да се разбере след седмица. Не са ми добавяли нищо към лечението, било на максимална доза. Ще лежа и ще се моля за останалото ми ембрионче 🙏
Аз съм 5+5, сакчетата отговарят едното на 5 г.с , другото едва днес го визоализираха 4+2, според АГ ще навакса, но това ще каже АРТ лекаря ми на 21.10. За в момента никой не може да ви каже дали всичко е наред и ще продължи ли да се развива в нормална бременност. Но мен ме гледаха 3 различни доктора в различни клиники, с различна техника. През 2 дни.
На 12.10 заради нисък прогестерон отидох при д-р Юдова в майчин дом, направи преглед, видя сакче 6,9 ММ, не е определяла г.с. На 14.10 в Спешното на Св Ана с кървене, ме видяха, там определиха 5+2 г.с без размер на сакчето.
Днес в Сити клиник сак 1,20 см го определиха като 4+2, а 1.52см сак като 5 г.с. Аз отидох за да съм сигурна, че не съм изхвърлила всичко.

# 599
Нещата не са добри. Единият плоден сак вече го няма, другият още си стои и е пораснал, но в него се вижда само жълтъчно мехурче все още. ЧХГ не е добре. Преди пет дни беше 2927, а днес е едва 4400. Остава ми да се надявам, че спадът се дължи на спирането на развитието на втория. Утре съм на преглед при доки, ще видим тя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт