Забременели след инвитро тема 51

• 60 767
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Нещата не са добри. Единият плоден сак вече го няма, другият още си стои и е пораснал, но в него се вижда само жълтъчно мехурче все още. ЧХГ не е добре. Преди пет дни беше 2927, а днес е едва 4400. Остава ми да се надявам, че спадът се дължи на спирането на развитието на втория. Утре съм на преглед при доки, ще видим тя какво ще каже.
Има голям шанс забавянето в покачването на ЧХГ да се дължи на изпадналото сакче и ЧХГ да се коригира като за едно сакче. Стискам силно палци! Пуснете си и Прогестерон заедно с ЧХГ-то - никога не е излишно. Успех!

# 601
Има голям шанс забавянето в покачването на ЧХГ да се дължи на изпадналото сакче и ЧХГ да се коригира като за едно сакче. Стискам силно палци! Пуснете си и Прогестерон заедно с ЧХГ-то - никога не е излишно. Успех!
Благодаря ви много за съпричастността, споделения опит и съветите! Пуснах прогестерон също днес, постоянно го следя, защото на 12-и ден след трансфер беше паднал до 8.14. Сега е около 24 Ng/ml. След започване на Пролутекс, преди три дни, се е покачил с над 14 единици.
Опитвам се да мисля позитивно и да не отписвам малката точица в мен, но ми е много тежко. А и кървенето и болките пак започнаха преди половин час. Нищо не мога да направя повече, лежа, пия Но-шпа и се надявам на всичко да се задържи.

# 602
  • София/Севлиево
Анчо, Пролутекса е добре да е максимум през ден,а от един момент насетне ЧХГ спира да се удвоява на 48 часа.Стиснати палчета от мен.

# 603
Анчо, Пролутекса е добре да е максимум през ден,а от един момент насетне ЧХГ спира да се удвоява на 48 часа.Стиснати палчета от мен.
Благодаря, Ели!
Толкова много положителна енергия получавам в тази група, тя ме крепи ❤️
Всеки ден слагам Пролутекс. Под критичното беше паднал Прогестеронът - до 8.14 Ng/ml но след четири дена на Пролутекс вече ми е 24.

# 604
Аз прокървих два дни преди теста с ярка кръв, както и 3 поредни дни след положителния тест. И то никак не малко, придружено и с болки. Проблем не се установи, бях на “стискай палци”. Кървих си и толкоз… сега имам момчета на почти месец! Така че, кураж! Кървенето не значи, че всичко е приключило.

# 605
Пролутекс слагах по 50 мг всеки ден до 12 г.с. Няма противопоказания, за да се препоръчва максимум през ден. Следи се регулярно и според резултатите се коригира дозата и честотата.

# 606
И аз слагах Пролутекс всеки ден (+ Утрогестан), от деня на трансфера докато не чухме хубав пулс.

# 607
Момичета, колко ви измериха шийката на феталната или пък на регулярен преглед? Моята на фм в 12+6 ми я измери 33мм и каза,че е добре, но аз като чета, за тази ранна седмица пише, че средно е 38-40. И сега се притесних заради предишната ми загуба и едно преждевременно раждане в 34г.с. Въпреки че при самото раждане, което продължи 2 дни, супер бавно получавах разкритие...

# 608
В 14г.с. Ми беше 45мм. Каза идеално, което според мен значи, че и по-малко е Ок. Би трябвало АГ да знае много добре и да каже, ако има някакъв проблем. Не се притеснявайте

# 609
Момичета, колко ви измериха шийката на феталната или пък на регулярен преглед? Моята на фм в 12+6 ми я измери 33мм и каза,че е добре, но аз като чета, за тази ранна седмица пише, че средно е 38-40. И сега се притесних заради предишната ми загуба и едно преждевременно раждане в 34г.с. Въпреки че при самото раждане, което продължи 2 дни, супер бавно получавах разкритие...
При мен беше 40 мм, но и АГ-то ми я следи като ходя на регулярни прегледи. И аз мисля, че ако е притеснително, ще ви кажат. Вижте си се с АГ-то и го изкоментирайте, ако ви притеснява.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 10:55 от milenahot

# 610
Моята в 12 г.с. беше горе-долу толкова, 35 мм. Репродуктивният АГ ми каза, че е за наблюдение, изписа ми Алеракт, каза без интимни контакти и натоварване. В 15 г.с. бях на преглед при АГ, който ми следи бременността, той я измери 27мм и ми изписа Утрогестан 2х2. Обаче на следващи прегледи я мери все 30мм, така че може да я е измерил по-къса по погрешка. Така или иначе откакто съм на Утрогестана и ограничавам натоварването/движението не се е скъсила повече, сега съм в 26+5 г.с. Изрично ми каза да не се залежавам прекалено, та си върша част от домакинската работа и излизам на леки разходки от време на време.

# 611
Моята в 12гс на феталната беше 37мм и док каза да се следи, но АГ не го прави. Другия петък съм пак на ФМ в 20гс и мисля да помоля да ми я измерят.

# 612
lady25, това е много несериозно. Определено помоли на ФМ да я измерят, на моите ФМ я мериха. АГ-то ми също я мери на всеки преглед, настоявай и ти всеки път да те гледа. При теб е на долната граница на нормата, но все пак такива неща не са за пренебрегване.

ПП: И да добавя, понеже аз доста се бях шашнала за шийката и изчетох един куп статии и изследвания - въпреки, че нормата е 35-40мм, статистически проблем е скъсяване от 25 мм или по-малко преди 24 г.с.. Тогава реално има висок риск за преждевременно раждане. Ако при вас няма такова скъсяване, рискът е нисък, просто трябва да ви следят редовно за всеки случай Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 11:53 от Tessaria

# 613
Archi_S, от прочетенето тук във форума знам, че много зависи дали е на пълен/празен мехур, дали мерят и " фунията"  или нещо подобно, и дали структурата е мека/твърда.
Аз лично на един преглед помолих АГ да погледне, и ми каза, че е " окей" ... 🤷‍♀️, но нито размер, нито структура,
Ако можеш, разпитай твоето АГ за детайлите👍

# 614
Това за мехура не го знаех, че дава отражение. Но иначе за структурата да. Той ми каза, "Затворена и твърда е" , което явно е добре. Т.е. само дължината сама по себе си не е достатъчен показател.

Общи условия

Активация на акаунт