Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 37

• 51 278
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, нова съм и не са ми ясни някои неща. Юли месец навършвам 43 г. Май месец ще можем да кандидатстваме за одобрение, ако 4те инсеминации са неуспешни. Причина - неизяснен стерилитет. В случай, че съм одобрена на колко опита имам право. Четох, че се финансират 4 опита , но не ми е ясно тези 4 опита с една заповед ли са или един човек има право да кандидатства 4 пъти към фонда. Ако е второто това означава, че ми е последна възможност за одобрение , но изобщо не съм наясно. Има ли някой с подобна ситуация? Заслужава ли си кандидатстване в моя случай? Благодаря !

# 631
Вярно ли е, че са намалили опитите по фонд от 4 на 3? Аз не виждам смисъл, по-скоро трябва да ги увеличат при двойки без нито едно дете.

# 632
Вярно ли е, че са намалили опитите по фонд от 4 на 3? Аз не виждам смисъл, по-скоро трябва да ги увеличат при двойки без нито едно дете.

Моята заповед е от януари и пише 4 опита.

# 633

Сега отворих сайта на МЗ и пише следното:  "Фондът „Асистирана репродукция" е създаден, за да финансира до три опита ин витро при двойки със стерилитет. Максималната сума, която се отпуска е 5 000 лв. на процедура."

Прилагам и линк - https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/asistir … rmaciya-za-fonda/

# 634
Преди малко се обадих и опитите са 4ри, не е обновена информацията на сайта. 🍀

# 635
Relaxed
Здравейте, мили момичета!

Нова съм във форума и се нуждая от вашата помощ относно инфо за кандидастване по Фонда!

Има ли изискване към двамата партньори да са с непрекъснати здравноосигурителни права за период от 5 години назад?  Казуса е следния.... партньорът ми има период на трудова заетост извън България, като съответно е осигуряван там. Вече е пуснал заявление за възстановявяне на здравноосигурителните права в Бг, но доколкото разбрах се чака в рамките на около 6 месеца.

Това ще бъде ли пречка да кандидатстваме по Фонда?

Благодаря преварително!
Няма такова изискване. Фонда е отделен от ЗК. И ММ нямаше плътно осигуровки, но ни одобриха.

Благодаря Ви! Така вече съм по спокойна ,за да действаме с подготовка на документите!  Relaxed

# 636
Привет! При подаване на документите за кандидатстване има ли изискване лабораторните изследвания /спермограми, АМХ и т.н./ да са със син печат от лабораторията или се приемат и разпечатани от сайта на лабораторията?

Здравей!
Аз като си подавах документите в клиниката ми бяха разпечатани от интернет, но се оказа, че трябва да са с печат и звъннах до лабораторията и ми ги пуснаха на имейла!
Успех! 😊

# 637
Здравейте, имаме одобрение от фонда, но за съжаление с отрицателен резултат миналият месец. Сега кога мога да кандидатствам пак? Прочетох, че след година. Както и ако искам да си сменя клиниката, как трябва да стане? Просто отивам в друга и си подавам от нея документи ли?

# 638
Здравейте, имаме одобрение от фонда, но за съжаление с отрицателен резултат миналият месец. Сега кога мога да кандидатствам пак? Прочетох, че след година. Както и ако искам да си сменя клиниката, как трябва да стане? Просто отивам в друга и си подавам от нея документи ли?
Веднага може да кандидатствате.За смяната не знам.

# 639
И аз се интересувам от начина по който става смяна на клиниката. Дали да подадем за следващия опит от същата и при получаване на заповед да подам заявление за смяна(в такъв случай предполагам се изисква потвърждение от новата клиника, че ни приема като пациенти) или да подходим към подготовка на всички документи от новоизбраната(което не ми се иска-ние сме с МФ) и отново две Спермограми, АМХ при мен, ново становище от андролог - а всичко това е отново чакане, ходене по клиники, пари, време, нерви? Как е по - разумно? Благодаря

# 640
И аз се интересувам от начина по който става смяна на клиниката. Дали да подадем за следващия опит от същата и при получаване на заповед да подам заявление за смяна(в такъв случай предполагам се изисква потвърждение от новата клиника, че ни приема като пациенти) или да подходим към подготовка на всички документи от новоизбраната(което не ми се иска-ние сме с МФ) и отново две Спермограми, АМХ при мен, ново становище от андролог - а всичко това е отново чакане, ходене по клиники, пари, време, нерви? Как е по - разумно? Благодаря
Защо са ви нови спермограми? Ако старите са в срок си кандидатствате с тях директно от новата клиника.

# 641
Момичета, получих входящ номер на пощата, но при проверка на статус не мога да вляза! Дали има някакъв проблем със сайта им? Вие как проверявате?

# 642

Кандидатствате си веднага-не е нужно чакане. За смяна на клиниката имате два варианта:
1. Подавате през старата клиника и докато чакате одобрение посещавате новата клиника, която сте избрали и си взимате от тях документ, че ви приемат за пациент. След като дойде заповедта я връщате в оригинал към ЦАР заедно с това писмо и молба свободен текст защо искате смяна. На следващото заседание първо тях гледат и ги получавате първи.
2. Директно отивате в новата клиника и подавате от там всички необходими документи. Трябва да имате епикриза от последната процедура и копие от заповедта.

# 643
  • София
Ние поради боледуване се забавихме с изследванията, ако успеем да направим всичко до 10ти дали ще мога да ги входирам директно в ЦАР и да имаме шанс за това заседание?

# 644
Защо са ви нови спермограми? Ако старите са в срок си кандидатствате с тях директно от новата клиника.
Старите са от юли 2021, когато подадохме документи за първи опит. При вторият - ноември 2022 не се наложи да предоставим нови изследвания(Спермограми) а само декларация че няма промяна в обстоятелствата от времето при първото кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт