Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 606
  • 666
  •   1
Отговори
# 120
Мебелите са поръчкови със сигурност, но пък много мъничко апартаментче. Висока ми се вижда цената, но на фона на апартаментите за изриване, вероятно бързо ще намери собственик.

# 121
https://www.mediapool.bg/nap-zagubi-delo-po-shema-za-izbyagvane- … a-news336261.html

Само за информация, как се спестява законно ДДС върху ново жилище.

# 122
Аз днес се смея на това https://www.first.bg/bg/p/central-train-station/10096-4-staen-ap … amp;fs=e&s=cl

От миналото лято се продава на 225 хиляди, сега 270 - в сърцето на женски пазар. Тази тенденция да се вдигат цени на непродаваеми имоти ме убива 😃

# 123
Нямам идея за този имот, но има една категория продавачи, които биха могли и да продадат, но ако някой се съгласи с офертата им те си казват "Минах се, този щом така лесно кандиса, сигурно и повече мога да взема" . респективно развалят уговорката и вдигат цената.  И така все апартаментът непродаден, а цената расте.  И не мога да ги съдя, това си е тактика.

# 124
Нямам идея за този имот, но има една категория продавачи, които биха могли и да продадат, но ако някой се съгласи с офертата им те си казват "Минах се, този щом така лесно кандиса, сигурно и повече мога да взема" . респективно развалят уговорката и вдигат цената.  И така все апартаментът непродаден, а цената расте.  И не мога да ги съдя, това си е тактика.
тактика или идиотизъм е въпрос нагледан точка.
Аз познавам не малко хора, които с години, като под години визирам двуцифрено число продават имоти и земи и все още не са ги продали. Точно когато някой прояви интерес и цената се вдига.
 Минаха пикове и спадове и те пак продават, а в същото време живеят в разни дупки..
Даже на единия му откраднаха част от земята и сега години наред се съди..

Това тактика за какво е?

# 125
Добре е направен, харесва ми.
На "Пиротска" и "Стефан Стамболов" е (вижда се мюфтийството), т.е. след Женския пазар е, не е в сърцето му.
5 последен етаж (включително партерът с магазините). Асансьор сигурно няма, качването с тези високи междуетажия ще е изпитание. Скърцането на трамвая на завоя и шума от хората по улицата също са големи минуси.
Между другото, много от сградите по Пиротска, Стефан Стамболов и Христо Ботев в този район са (били и са реституирани) на евреи. Повечето отдавна са ги продали, защото са емигрирали от България, но може да е останал някой заблуден тук.
Иначе ЧС е права, има такава практика. Ако останеш в рамките на разума, може и да е печеливша тактика. Иначе на принципа "да не се мина" или "трябват ми Х пари за друго, толкова ще искам" - често си стоят с години.

# 126
тактика или идиотизъм е въпрос нагледан точка.
Аз познавам не малко хора, които с години, като под години визирам двуцифрено число продават имоти и земи и все още не са ги продали. Точно когато някой прояви интерес и цената се вдига.
 Минаха пикове и спадове и те пак продават, а в същото време живеят в разни дупки..
Даже на единия му откраднаха част от земята и сега години наред се съди..

Това тактика за какво е?

Ами дали е тактика или идиотизъм зависи от това, болднатото. Защото ако си живеят супер комфортно и да продават не им е на зор,  сега си казват " Добре, че не продадохме преди 10 години за 700, понеже сега можем да вземем 2000". И какво, да не би да не са прави?  те просто са си проучвали пазара.

# 127
Едва ли има асансьор, ако имаше, на тази цена щеше да е продаден. И ако квадратите са реални, понеже нещо не ги виждам 133 от снимките.
------------------

За да продават с години, значи парите не са им спешни. В провинцията е пълно с хора, които са обявили за продажба по нещо, най-вече земи, с десетилетия.
Някой тук би ли продал на всяка цена, ако не му е спешно? Съмнявам се.

# 128
Това е в стар блок като тези насреща, нали?
https://www.imoti.com/obiava/78508860/prodava-1-staen-grad-sofiy … earchres=ouwalr21

# 129
Пише ЕПК, значи минимум 40 г.

# 130
За да е "еднопространствен", по-скоро е боксониера (по старата терминология, от времето на построяването на блока), т.е. стая с кухненски бокс, а не 1-стаен (стая и отделна кухня). Боксониерите в ЕПК-тата в различните райони и от различните периоди варират от 25-26 кв.м. ЗП до към 35-36 кв.м. ЗП. 1-стайните съответно са по 42-45-46 кв.м. ЗП. Ако има остъклен балкон, сложете още 3-4 кв.м. към ЗП.

# 131
Интересно защо не са сложили истинските снимки като е готов, а картинки от проекта.

# 132
https://www.imoti.com/obiava/56320801/prodava-2-staen-grad-sofiya-druzhba-2

Лукс, с мини масичка с два тапицирани стола, ама май само един има. Пералния Ариели и хладилник с отделна камера, малко от преди 25 години модел, ама нищо, все пак е с отделна камера.
Пак като не е ултра лукс.
71 квадрата, на практика холокухня макс 20кв и една спалня, но пък се води 72..
Уж е с паркинг, ама после се пояснява, че може да се наеме място или няма такъв.

Цената е видима отиваща над 300к лв с всички разходи  и все пак говорим за Дружба..
Изплащане за поне 35 год от наем, ако не се пипа нищо, което няма как да стане.
На този имот смешното (спрямо реалното положение) определение за лукс му е най-малкия проблем. Дневната е с много кофти форма, разпределение, чупки и колони. Цената дори и при добро разпределение на имота би била висока за квартал като Дружба, а като се вземе предвид разпределението става направо космическа. П.П. Ето какво се вижда когато се излегне човек на дивана. Кошмар. . .

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 14:15 от Мъфин

# 133
Интересно защо не са сложили истинските снимки като е готов, а картинки от проекта.
Най-вероятно картинките са по-хубави Simple Smile Аз се зачудих заради цената дали не е някакво ново строителство, но гледката много не ми се върза.

Тези строят ли добре?
https://www.southend.bg/bg/estates/block/Г

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 15:34 от stalia

# 134
Какво мислите за Домекс и зеления квартал,който строят? Качествено ли е строителството?

Общи условия

Активация на акаунт