Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 655
  • 666
  •   1
Отговори
# 195
Да, аз гледам много неща, за съжаление няколко хубави неща изпускам.
Имам и друг въпрос. Въпросният "миризлив" имот сега го виждам купен и продаван много по-скъпо от оригиналната му цена от друга агенция, неремонтиран между временно. На какво може да се дължи това? Цената беше действително доста изгодна, когато аз го разглеждах, но определено не чак толкова. Сега е напълно нереална.

# 196
Мъфин, известно ми е, че има и туристи купувачи без ясни виждания и намерения. Това е част обаче от целия процес на покупко-продажба, където и на двете страни трябва да им е известно, че ще има и такива ситуации.
MariyaHris, щом го гледаш този имот, има конкретни предимства, заради които те е привлякъл. (локация, гледка, етаж, разпределение и т.н) Ако само и единствено цената ти е критерий, тогава просто изключваш имота от списъка и продължаваш с търсенето, в такъв случай не би трябвало да има значение за теб, каква е причината за покачване на цената. Решили са, покачили са я.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 12:11 от Kölsches Mädel

# 197
Здравейте,

Какво мислите за тязи обява и локацията й. Намира се в югоизточната част на местност Буджака, на 3та линия но е на хълм и има панорама, която към момента не е закрита от нищо. Като цяло какво ви е мнението за тази локация? Гледам, че няма плажове, за заведения и забавления ще трябва да се ходи до созопол, а за плаж може би до каваци И смокиня. Магазини в близост няма. Общо взето ми прилича на вилна зона на морето с гледка и за плаж 2км с кола. Целта е ползване част от лятото от голяма фамилия, а останалата част aurbnb примерно за 8 човека мисля че ще се съберат. Проучвала съм и смятам че наем ча е минимум 400лв на ден.
https://m.imot.bg/details/1j164917989601201

Друг вариянт е в Поморие, но за довършване.
https://m.imot.bg/details/1j164193356695502

Преди време мисля че се обсъждаше и една друга къща тук, но гледам че още не е продадена. Цената й е вдигната и пише, че ще я ремонтират.
https://m.imot.bg/details/1j162824645416025

# 198
Ако трябва всеки ден да палиш колата, за да ходиш на плаж, там да търсиш място за паркиране и т.н. - не си е работа, поне не и за мен. 5-10 мин. пеша до плаж за мен е перфектно. То на отиване не е толкова трудно, на връщане е зор.
Къща на баир има гледка, ама лазиш нагоре, за да се прибереш.

# 199
Байра не е голям, дори на мапса го дава равно. Мисля че е 2-3 метра денивелацията. Но да плажа е на 2км, което в жегите не е ок. Опитвам се да разбера повече за локацията, тей като не ми е позната. Минавали сме от там двапъти транзит. Плаж каваци и Смокиня са много хубави. Но другата опция за къщав стария град ба Поморие също звучи добре. Може би ще ги видим като ходим напочивка.

# 200
Е, аз не съм минавала оттам, ама гледах хотели и апартаменти за ваканцията. Баш баир си ми изглеждаше тази местност, а и къщата на прословутия медиен бизнесмен също на скала е строена.
Ти си знаеш, аз не знам как откри адреса от обявата.

# 201
Аз честно казано като турист не бих наела  къща на това място (разбирам, че за инвестиция става въпрос). Нито е в града, нито е до плаж, нито до магазин. Съответно и не бих купила там. Ако е по- на запад, по-близо до Каваците - става.

# 202
Здравейте,

Какво мислите за тязи обява и локацията й. Намира се в югоизточната част на местност Буджака, на 3та линия но е на хълм и има панорама, която към момента не е закрита от нищо. Като цяло какво ви е мнението за тази локация? Гледам, че няма плажове, за заведения и забавления ще трябва да се ходи до созопол, а за плаж може би до каваци И смокиня. Магазини в близост няма. Общо взето ми прилича на вилна зона на морето с гледка и за плаж 2км с кола. Целта е ползване част от лятото от голяма фамилия, а останалата част aurbnb примерно за 8 човека мисля че ще се съберат. Проучвала съм и смятам че наем ча е минимум 400лв на ден.

Преди време мисля че се обсъждаше и една друга къща тук, но гледам че още не е продадена. Цената й е вдигната и пише, че ще я ремонтират.

Аз мисля, че това са имоти, за хора които са си решили финансовите проблеми и подобна покупка няма как да се разглежда като инвестиция, а по-скоро като покупка за кеф и удоволствие. От инвестиционна гледна точка няма как да се оправдае.

# 203
Има и други обяви в имотбг със същата къща и се ориентирах и я намерих. Денивелацията от главния път е 2-3м, но от каваци плажа е вероятно 8-10м, което не е пак кой знае какъв байр. Разстоянието е 1.5км до плажа. И аз се колебая, затова и търся чужди мнения и гледна точка. Доводите ви са смислени, но има и други плюсове примерно - има природа наоколо, скали, удобно е за спускане на лодки, джетове, може дасе кара велосипед, созопол и равадиново са на близо. Но все пак като че ли вилната обстановка не е това което търсим. Застжаление няма предлагане къща с двор, гледка и близо до градски център. А дори и да има ще е солена цената.

Хипнотиайзд - да ние сме в такова положение. Не държим да го избиваме от наеми, но и ще се радваме да имаме добра доходност когато не го ползваме.

# 204
Здравейте,виждам,че се обсъждат повече имоти за инвестиция,но ми харесва почти експертното мнение на някои😊
Аз си търся нещо,в което да преспивам,когато съм в България.С една спалня ще бъде,тук свикнах с градини и общо взето за такива се оглеждам.Последни с големи тераси или сутеренни с двор/веранда.
Възможно е и да го отдавам под наем,когато не съм в България,не знам още.
Районът е в Пловдив и ще бъде изцяло с ниско строителство Аз и такова търся.
Ще приема всеки съвет.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 09:08 от red soul

# 205
Здравейте,

Желателно е да наемете подобна къща и да видите от първо лице дали ще ви хареса. В чужбина къщи намиращи се на подобна позиция са много желани и съответно скъпи. Ние често почиваме извън България и лично  за мен подобно място е много добра опция. Разбира се има значение какво е нивото и разположението на самата къща. Желателно е да има просторна дневна с големи прозорци  гледащи към двора и морето. Първата къща не изглежда да е такава, а на втората (в Созопол) и трябва ремонт и преустройство, след което може да се окаже с идеално  разпределение, но цената е много висока за подобен ремонт. На мен и двете къщи ми се виждат със завишени цени.  Едни 20-30 процента надолу в цената може би биха по-реални.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 19:36 от Мъфин

# 206
Първата има гледкакъм морето от верандата, а има и тераса на последния етаж с добра гледка. Но от самата дневна едва ли има гледка. Втората е до пристанището в стария град, няма двор и дневнатас прозорците гледат към паркинг отпред, който може и да стане блок някой ден (предполагам). Но там наблизо няма хубав плаж, нито гледката хубава към морето. Да, надценени са според мен, но какво да се прави, то всичко е надценено.

# 207
Първата е разпределена на кибритени кутийки вътре, скука и клаустрофобия. Наемът не е гарантиран и започва от 0, не от 400 на ден Wink Третата с ремонта какъв е тоя падащ таван Scream Как хем е подновено всичко хем се люпи мазилка?! Не пише коя година е строено, но явно я е строоил Баш Майстора, кой знае каква е олелия в градежа, и да "ремонтират" каква е гаранцията че няма просто да замажат като за продажба? То и второто дето е имало нужда от "усилващи елементи" също гаранция-франция.

# 208
Къщата с падащата мазилка (каратаван) наистина сме я коментирали. И аз включително. Laughing Над този таван е тераса с гледка. Най-вероятно хидроизолацията, плочките и наклоните на терасите не са направени както е редно. И е протекло. Т.е. ремонтът ще включва къртене на цялата тераса - изолация, наклони, плочки. Чак след това ще е поправката на тавана.

# 209
Да, аз гледам много неща, за съжаление няколко хубави неща изпускам.
Имам и друг въпрос. Въпросният "миризлив" имот сега го виждам купен и продаван много по-скъпо от оригиналната му цена от друга агенция, неремонтиран между временно. На какво може да се дължи това? Цената беше действително доста изгодна, когато аз го разглеждах, но определено не чак толкова. Сега е напълно нереална.
Аз също попаднах на подобен имот - 85 000 евро - панелка в Западен парк, прилично обзаведен на 1 етаж(двустаен). Буквално изчезна за 1 ден и след 10 дни се появи абсолючно същияt за 99 600 евро Grinning

Общи условия

Активация на акаунт