Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 254
  • 666
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Точно така си представям и аз панорамната гледка от 3ти етаж. Joy

# 527
Според мен не е лош на фона на пазара. Мисшя чв локацията е що годе добра. Иначе какво да покажат при положение, че дупка няма още. Цената показва, бъдещите очаквания за цените на материалите.

# 528
Какъв апартамент? Пише "ПРЕДСТОЯЩО СТРОИТЕЛСТВО!", тоест апартамент няма, само обещание... При сегашната ситуация и схемите дето се развъртяха пролетта да купуваш на тъмно зелено и то от агенция, а не от строителя... Трябва да си доста хазартна личност.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 13:25 от bboiko

# 529
Щом ще го отпочват скоро строежа, значи има поне проект. Което пък означава, че могат да плеснат поне визуализации на фасадата.

П.С. В тази тема понякога просто се забавляваме с неадекватни обяви, съответно не се очакват сериозни коментари.

# 530
Че то в днешно време адекватни обяви има ли въобще?
А това, че някаква агенция е писала, че скоро започва строежа, нищо не значи. Може и разрешение да нямат още. Иначе всички стриежи в кваетала ми, на които съм им поглеждал табелите са с поне 1 година назад от планираното.

Би трябвало да има свободни места в околността все пак не е зона. Пък и може да се наеме гараж предполагам.
Проблема е, че всички си мислят така и всички очакват да имат винаги свободни места за 1-2 таратайки... В квартал без тротоари и с кални локви вместо улици.
И към тези се добавят живеещите в Хладилника, на които не им се плаща за зелената зона и просто спират в съседния квартал.

# 531
Това да си купиш апартамент на 500 м. от Парадайс мол го представи като на края на света, бравос.
Написала съм, че локацията е както плюс, така и минус при сегашното положение и състояние на инфраструктурата и квартала в тази част. Позволи ми да знам достатъчно какво, що и как за района, в който живея 😉 и все пак - Всеки сам си преценЯ 😁

# 532
За мен по-големият проблем е рекичката и възможността от наводнение / просмукващи се подпочвени води. Разпитайте местните хора дали помнят реката да е излизала от коритото и как се държи напролет когато се топят снеговете и есен когато има много дъжд.
Рекичката е доста малка и не е пълноводна - образува се от преливника на един малък язовир, който се намира на около 4-5 км. от къщата. Няма влага в мазата. Проблемът наистина са комарите - при последния оглед (привечер по залез) бяхме изпохапани целите. Побързахме да се махнем от там и останах със смесени чувства.

# 533
Комарите в околността няма как индивидуално да ги изтреби. Все още във Видин и други градове по Дунав пръскат срещу комари, аз помня пръскане в София - с едни цистерни пускаха нещо като мъгла. Те си виреят около реките, влажни места, влажна трева...

# 534
С хубави комарници на всички врати и прозорци, вкъщи няма да имате комари. Но щом е къща сигурно има градинка, все ще искате вечер да поседнете навън. Ако има как да проучите, дали в района се пръска за комари, това е единственото спасение от тях.

# 535
За да няма комари трябва да пръскате вие, съседните къщи, съседните на съседните къщи и т.н. Т.е. дори вие да пръскате здраво във Вашия двор, ако другите не пръскат - все тая. И ние сме така в провинцията. Иначе, за да сме навън, само спиралите, които се палят и отделят някакъв дим помагат - и пръска е с аутан нон стоп. Това е.

# 536
То какъв е смисъла от тази къща, като не може да си покажеш носа от комари? Все едно живееш в някакво блато.

# 537
Да. Много, много жалко! Четох, че гладните женски комари прелитат до 15 км за да се нахранят. Отчайващо.

# 538
За мен по-големият проблем е рекичката и възможността от наводнение / просмукващи се подпочвени води. Разпитайте местните хора дали помнят реката да е излизала от коритото и как се държи напролет когато се топят снеговете и есен когато има много дъжд.
Рекичката е доста малка и не е пълноводна - образува се от преливника на един малък язовир, който се намира на около 4-5 км. от къщата. Няма влага в мазата. Проблемът наистина са комарите - при последния оглед (привечер по залез) бяхме изпохапани целите. Побързахме да се махнем от там и останах със смесени чувства.

От преливник на язовир бягам надалеч.
Леля ми живее в село над което има язовир, мисля че беше 2000 или 2001 година, когато уж пороен дъжд наводни цялото село, хората имаха риби в домовете си, коментираше се, че язовирът е изпуснат или е прелял, нали знаете едните казват едно, другите отричат, но това наводнение върна хората десетилетия назад, защото всичко им започна отначало. Може всичко да изглежда романтично и красиво, но както нищо не се поддържа, е добре човек да си прецени рисковете навреме. Тази пък предстояща борба с комарите изглежда обречена мисия.

# 539
Харесали сме къща с голям двор, но наблизо тече рекичка и има много комари в района. Според вас имаме ли шанс да се справим с тая напаст? Много ме е яд, че заради нещо такова, ще трябва да се откажем от хубавия имот Confused
https://domigradina.com/gradinarstvo/polezno/kak-da-izgonim-komarite-ot-dvora/

Общи условия

Активация на акаунт