Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 256
  • 666
  •   1
Отговори
# 540
Търся мнения за Лагера тюлип- за строителя и района?

# 541
Ами единствен недостатък е, че е много близо до комините на теца, но пък апартаментите с южно изложение не гледат натам. Иначе районът е хубав. В непосредствена близост има хубава голяма градинка, както и парк - Хиподрума. В самия комплекс има хубав хранителен магазин, скоро откриха и аптека, само че е Фрамар, които съм чувала, че са скъпи. Има лесен достъп до бул. Борис Трети. От големите вериги няма точно в непосредствена близост. Всъщност в мапса се вижда какво има в близост. Улиците и тротоарите в Лагера са печално известни със своята разбитост, иначе кварталът е спокоен и сравнително зелен. Малцинства е възможно да преминават уикенда да ровят в кофите, но определено няма значително присъствие. За строителя нямам мнение, първата им сграда изглежда добре. Едни приятели купиха в Тюлип 2, но имаше много голямо забавяне на акт 16, та не знам нанесоха ли се в крайна сметка или не, и не съм питала за впечатления.

# 542
Добър е строителя. И схемата на плащане е най-добрата възможна - 10 на предварителен, 90 на акт 16. Не са много хубавите останали апартаменти обаче. Това беше едната причина да се откажем, другата беше, че локацията от гледна точка комуникативност не беше най-доброто, което имахме като избор.

# 543
Ами единствен недостатък е, че е много близо до комините на теца, но пък апартаментите с южно изложение не гледат натам. Иначе районът е хубав. В непосредствена близост има хубава голяма градинка, както и парк - Хиподрума. В самия комплекс има хубав хранителен магазин, скоро откриха и аптека, само че е Фрамар, които съм чувала, че са скъпи. Има лесен достъп до бул. Борис Трети. От големите вериги няма точно в непосредствена близост. Всъщност в мапса се вижда какво има в близост. Улиците и тротоарите в Лагера са печално известни със своята разбитост, иначе кварталът е спокоен и сравнително зелен. Малцинства е възможно да преминават уикенда да ровят в кофите, но определено няма значително присъствие. За строителя нямам мнение, първата им сграда изглежда добре. Едни приятели купиха в Тюлип 2, но имаше много голямо забавяне на акт 16, та не знам нанесоха ли се в крайна сметка или не, и не съм питала за впечатления.

Теца не е никакъв недостатък. Единствено би гледал натам, ако си северно изложение. Иначе какво ти пречи някакъв тец ,който ти дори няма да виждаш.
За сравнително зелен - не съм съгласен. Аз по-зелен квартал в София не съм виждал. Лятото е супер с толкова много зеленина, все едно съм в гората.
За магазини имаш Кауфланд на 5 минути с кола и 2 Билла пак на 5 минути, едната от която е супер заредена. Красно село също ти е на 5 минути,  което е голямо предимство - лятото да имаш голям пазар с хубави плодове и зеленчуци под ръка.

# 544
Ами и аз това съм писала, южните апартаменти не гледат натам, което е ОК. И добре, съгласявам се, че не сравнително зелен, ами най Simple Smile

# 545
Ами и аз това съм писала, южните апартаменти не гледат натам, което е ОК. И добре, съгласявам се, че не сравнително зелен, ами най Simple Smile

Нямах предвид , че е най , а че бих го отличил сред топ кварталите по зеленина. Сигурно ще кажат, че Лозенец или Яворов са по-добре, не споря. Но със сигурност не е средно ниво.
Поради факта, че има много стари нискоетажни тухлени кооперации, има детски площадки буквално на всяка пресечка. Плюс какво казахте парк до районния съд и парк Хиподрума. А в самите улици дърветата са толкова много, че лятото пак е много приятно дори в най-големите жеги.

# 546
Толкова е зелено в Лагера, че зимата вълци има из гората там.

# 547

Ако не се намери някой да се подиграе и заяде, няма да е български форум.

# 548

Ако не се намери някой да се подиграе и заяде, няма да е български форум.

Чак да се подигравам...бъзикам се, но нормално. Все пак вие сигурно живеете там, но и ние сме посещавали Лагера. Аз поне нямам спомен за буйни гори там.

# 549
Здравейте, може ли за малко помощ и разяснение? Жилището има издаден нотариален акт за право на строеж, но вече сградата е с разрешение за ползване.Ще трабвали строителя да ни го прехвърля отново нотариално и кога трябва да декларираме имота?Благодаря!

# 550
По принцип, не е нужно да ходите при нотариус отново. Просто си вземате копие от разрешението за ползване и това ви става част от документите за собственост. Не е проблем да ви се издаде и констативен нотариален акт разбира се. От няколко години жилищата в строеж се декларират след завършен груб строеж, така че вероятно ще ви начислят някакви задължения и лихви.

# 551
Една интересна обява нафона на строителния бум и голямото търсене, този придавач явно не може да довърши сградата си и продава на безценица. Не съм гледал локацията, но според думите му е топ.
https://m.imot.bg/details/1j165882036627735

# 552
Или има проблем с документацията/извършения строеж и сградата няма никакъв шанс да вземе А15 и А16.

# 553
Или е осъзнал, че никой няма да му иска завършените апартаменти или поне не на цената на която си е представял той. Това като му гледам визуализацията е с архитектура за хотел или офис сграда, а се рекламира като къща и същевременно като отделни апартаменти, тоест е някакъв недомислен хибрид между лично жилище и малък хотел/къща за гости... На доста такива обяви в градчетата и селата около София съм попадал, всичките зарязани на ниво груб строеж. Явно хората търсещи къща край града не искат един етаж от малък блок, а хората искащи да започнат хотелиерски бизнес са твърде малко.

Обаче тия писания за "аристократичната част на Панчарево", "неофициални тераси" и даването на общата площ на апартаментите и ателиетата на групички, са невероятни бисери.

# 554
Сградата е от 2015. Всичко е възможно. Като цяло не изглежда баш като хотел/къща за гости, но да, този приземен етаж навявя подобни мисли. Сега нали е модерно строителя да строи директно за отдаване под наем с общи части, магазини, фитнеси, кафета. Като цяло си прав, много такива пишман инвеститори нямат ясна идея какво искат да правят и накрая излиза груб строеж насред нищото.

Общи условия

Активация на акаунт